Επιχορήγηση 1,3 εκατ. από το Υπουργείο Πολιτισμού: Ενισχύονται δράσεις απ’ όλο το φάσμα των τεχνών

Εικαστικές τέχνες, αρχιτεκτονική και φωτογραφία, κινηματογράφος, δράσεις φιλαρμονικής και πολλά προγράμματα πήραν μια κομβική ανάσα.

Επιχορήγηση 1,3 εκατ. από το Υπουργείο Πολιτισμού: Ενισχύονται δράσεις απ’ όλο το φάσμα των τεχνών

Ανάσα στήριξης για δεκάδες σωματεία, αστικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και εν γένει νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με κοινωφελείς ή πολιτιστικούς σκοπούς παρέχει η ανακοίνωση της επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. Προς απάντηση της πρόσκλησης που δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου, τα αποτελέσματα αφορούν δράσεις εικαστικών τεχνών, αρχιτεκτονικής, φωτογραφίας, σχεδίου και μουσείων σύγχρονου πολιτισμού, δράσεις στον τομέα του κινηματογράφου και των οπτικοακουστικών μέσων, πολιτιστικές δράσεις/προγράμματα που προωθούν τις διεθνείς συνέργειες, πολιτιστικές δράσεις/προγράμματα που προάγουν την καθολική προσβασιμότητα, καθώς και φιλανθρωπικές δράσεις.

Οι αιτήσεις αφορούσαν συγκεκριμένες δράσεις (όχι κάλυψη λειτουργικών δαπανών και υποδομών), ενώ η επιλογή όσων εγκρίθηκαν έγινε από ξεχωριστές ομάδες εργασίας σε κάθε τομέα. Ενδεικτικά, από το σύγχρονο εικαστικό πολιτισμό και τα παρακλάδια του, ενισχύεται το Platforms Project - Independent Art Fair 2020 (€ 17.000), το Athens Photo Festival (€ 45.000), η Ένωση Ελλήνων Χαρακτών για το «Project / Νέοι καλλιτέχνες» (€ 10.000), η Ένωση Κριτικών Τέχνης AICA για τη δράση «Θεωρήματα ΙΙ: Περί Ιστορίας – Theorems II: On History» (€ 16.000) και το Open House Αθήνας και Θεσσαλονίκης (€ 20.000).

Σημαντικά κινηματογραφικά εγχειρήματα βρίσκονται επίσης στη λίστα με τις εγκριθείσες αιτήσεις: το 33ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (€ 40.000), το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest (€ 50.000), το CineDoc (€ 12.000) και το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου (€ 30.000), μεταξύ άλλων. Από τις δράσεις/προγράμματα για την προώθηση της καθολικής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό αξίζει να αναφέρουμε τις επιχορηγήσεις στη Συντεχνία του Γέλιου (€ 13.671), στο σωματείο Φάρος Τυφλών Ελλάδος (€ 22.000), στο σωματείο «Μαργαρίτα» (€ 20.000) και στην εταιρία «Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία» (€ 24.000). Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (Ε.Λ.Κ.Ε.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου βρίσκεται επίσης στη λίστα (€ 20.000), καθώς και μερικές φιλαρμονικές ομάδες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΑΥΛΟς ΜΕΘΕΝΙΤΗς
23/04/2024

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές έως 70% για τις μέρες που έρχονται.