Για πρώτη φορά, εικαστική εγκατάσταση στο Ηρώδειο

Χάρη στη σύμπραξη του οργανισμού ΝΕΟΝ και του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, ο Διονύσης Καβαλλιεράτος παρουσιάζει το «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης».

Για πρώτη φορά, εικαστική εγκατάσταση στο Ηρώδειο

Έχουμε δει μεγάλες ορχήστρες και διάσημους σολίστ στο Ηρώδειο, αξιομνημόνευτες παραγωγές του Εθνικού και διεθνείς χορευτικές ομάδες που ανέδειξαν με νέο τρόπο το έργο τους στο εμβληματικό κοίλο του 2ου αιώνα μ.Χ., νότια της Ακρόπολης. Τώρα, χάρη στη σύμπραξη του οργανισμού ΝΕΟΝ και του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, προσγειώνεται για πρώτη φορά μια εικαστική εγκατάσταση. Σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης και επιμελήτριας του Μουσείου Μπενάκη Πολύνας Κοσμαδάκη, ο Διονύσης Καβαλλιεράτος παρουσιάζει το in situ γλυπτό «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης», στο πλαίσιο της σειράς Έργο στην Πόλη.

Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία και την αύρα του χώρου αλλά και την τελετουργία του αρχαίου δράματος, ο καλλιτέχνης τοποθετεί ένα σύνολο γλυπτικών μορφών σε σχήμα κυκλικού χορού, ενσωματώνοντας υπαινικτικά θρησκευτικές, σωματικές και κοινωνικο-πολιτικές αναφορές. «Η σημασία της κοινότητας, της συντροφικότητας, της φιλίας, του γέλιου, της χειρονομίας και της σωματικής έκφρασης» αναδεικνύονται από το έργο, όπως σημειώνει η πρώτη ανακοίνωση. Τα εγκαίνια είναι στις 5 Ιουνίου, οπότε αναμένεται εκτενής παρουσίαση.

i «Αποπροσανατολισμένος χορός / Παραπλανημένος πλανήτης» | Ωδείο Ηρώδου Αττικού | 5/6-3/7 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.

Ο Βαλέριος Καλούτσης προσεγγίζει το πρόβλημα της "Επικοινωνίας" στην a.antonopoulou.art

Πρόκειται για την δεύτερη έκθεση του καλλιτέχνη που διοργανώνει η γκαλερί.

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.