Ήδη συγκεντρώθηκαν 25.000 € με την πρωτοβουλία ««Artists for Moria»

H State of Concept, σε συνεργασία με διεθνείς καλλιτέχνες-ακτιβιστές, στηρίζει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τα έργα τους στη Μόρια της Λέσβου.

Ήδη συγκεντρώθηκαν 25.000 € με την πρωτοβουλία ««Artists for Moria»

Η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου ήταν οριακή, προτού καν ξεσπάσει η πανδημία, ενώ στον γενικό πανικό μετά τη διασπορά, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο εφιαλτικά: η δομή που προορίζονταν για 3,100 άτομα, σήμερα στεγάζει πάνω από 22,000 παιδιά, γυναίκες και άνδρες, καθιστώντας αδύνατα τα κατάλληλα μέτρα αποστασιοποίησης, ενώ το τρεχούμενο νερό σπανίζει. Τα πρώτα κρούσματα του Covid-19 επιβεβαιώθηκαν στις 16 Μαρτίου και έκτοτε εξακολουθούν να αυξάνονται.

Η State of Concept, σε συνεργασία με διεθνείς καλλιτέχνες-ακτιβιστές καθώς και ευγενικές χορηγίες εικαστικών οργανισμών του εξωτερικού, στηρίζει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τα έργα που θέλουν να κάνουν στη Μόρια της Λέσβου: επέκταση των εγκαταστάσεων νερού και υγιεινής, αύξηση ιατρικού, παραϊατρικού και υποστηρικτικού προσωπικού, καθώς και αγορά αναγκαίου εξοπλισμού. Δεκαέξι διεθνείς εικαστικοί, ανάμεσά τους η κολεκτίβα Chto Delat (συμμετοχή στο FF5 του Ιδρύματος Ωνάση), η Rossella Biscotti και η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture, δωρίζουν έργα τους, στα οποία γίνεται κράτηση αγοράς μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο iliana@stateofconcept.org ή τηλεφώνου στο +306945472694.

Η κοινωφελής δημοπρασία «Artists for Moria» γίνεται με την ευγενική χορηγία της Ακαδημίας Τεχνών του Άμστερνταμ Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Στο πρώτο εικοσιτετράωρο συγκεντρώθηκαν25.000 €. Δείτε αναλυτικά τη λίστα των έργων εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"άνδρα πολύτροπον": Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Γιάννη Κωστόπουλου

Η έκθεση, της οποίας ο τίτλος αναφέρεται στον πρώτο στίχο της Οδύσσειας, εστιάζει στη συμβολή του Γιάννη Κωστόπουλου και σε τομείς πέρα από τον τραπεζικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/02/2024

Τι θα δούμε τον Μάρτιο στην Εθνική Πινακοθήκη

Μουσικές εκδηλώσεις και ακόμα περισσότερες ξεναγήσεις στα παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ.

"Vulnera": Ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς δημιουργεί γκροτέσκες, ετερόδοξες εικόνες στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη περιλαμβάνει έργα της τελευταίας δεκαετίας που προσεγγίζουν έννοιες όπως το τραύµα, το ανοίκειο, η φθαρτότητα, το αποτρόπαιο.

Λίγες ακόμα δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας

Ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει μία νέα σειρά ξεναγήσεων με ελεύθερη είσοδο για τον Μάρτιο.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου μας "βάζει" στην ατομική του έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Σάλτσμπουργκ που συνδέει Βορρά και Νότο μέσα από το πρίσμα του (υπερ)τουρισμού

Κλιματική κρίση, ελληνικός αιγιαλός, προσωπικό και πλανητικό burn out, ήχοι της Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης. Ο καλλιτέχνης μας μιλά με αφορμή την ατομική του έκθεση στην Salzburger Kunstverein 'με τίτλο 'Sunseekers or Dimming the Sun or'' που εγκαινιάζεται την 1η Μαρτίου.

Η Αλεξάνδρα Ισακίδη δημιουργεί τη δική της μοναδική "Neverland"

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία η καλλιτέχνης δημιουργεί έργα τα οποία θα χαρακτήριζε κανείς ως αλληγορικά με συμβολισμούς που μας ταξιδεύουν στην παιδική μας ηλικία.

Η γυναικεία μορφή στη συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή

Δυο θεματικές ξεναγήσεις διοργανώνει το ίδρυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.