Ήδη συγκεντρώθηκαν 25.000 € με την πρωτοβουλία ««Artists for Moria»

H State of Concept, σε συνεργασία με διεθνείς καλλιτέχνες-ακτιβιστές, στηρίζει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τα έργα τους στη Μόρια της Λέσβου.

Ήδη συγκεντρώθηκαν 25.000 € με την πρωτοβουλία ««Artists for Moria»

Η κατάσταση στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου ήταν οριακή, προτού καν ξεσπάσει η πανδημία, ενώ στον γενικό πανικό μετά τη διασπορά, τα πράγματα γίνονται όλο και πιο εφιαλτικά: η δομή που προορίζονταν για 3,100 άτομα, σήμερα στεγάζει πάνω από 22,000 παιδιά, γυναίκες και άνδρες, καθιστώντας αδύνατα τα κατάλληλα μέτρα αποστασιοποίησης, ενώ το τρεχούμενο νερό σπανίζει. Τα πρώτα κρούσματα του Covid-19 επιβεβαιώθηκαν στις 16 Μαρτίου και έκτοτε εξακολουθούν να αυξάνονται.

Η State of Concept, σε συνεργασία με διεθνείς καλλιτέχνες-ακτιβιστές καθώς και ευγενικές χορηγίες εικαστικών οργανισμών του εξωτερικού, στηρίζει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τα έργα που θέλουν να κάνουν στη Μόρια της Λέσβου: επέκταση των εγκαταστάσεων νερού και υγιεινής, αύξηση ιατρικού, παραϊατρικού και υποστηρικτικού προσωπικού, καθώς και αγορά αναγκαίου εξοπλισμού. Δεκαέξι διεθνείς εικαστικοί, ανάμεσά τους η κολεκτίβα Chto Delat (συμμετοχή στο FF5 του Ιδρύματος Ωνάση), η Rossella Biscotti και η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture, δωρίζουν έργα τους, στα οποία γίνεται κράτηση αγοράς μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο iliana@stateofconcept.org ή τηλεφώνου στο +306945472694.

Η κοινωφελής δημοπρασία «Artists for Moria» γίνεται με την ευγενική χορηγία της Ακαδημίας Τεχνών του Άμστερνταμ Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Στο πρώτο εικοσιτετράωρο συγκεντρώθηκαν25.000 €. Δείτε αναλυτικά τη λίστα των έργων εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.