Δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για απολυμάνσεις στον Δήμο Αθηναίων

Οκτώ χιλιάδες λίτρα απολυμαντικού χρειάζονται ημερησίως για την απολύμανση των επτά διαμερισμάτων, κόστος που ανέλαβε το ίδρυμα για δύο εβδομάδες.

Δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για απολυμάνσεις στον Δήμο Αθηναίων

Αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων εν όψει κορωνοϊού στέκεται το Ίδρυμα Μποδοσάκη, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το κόστος των υλικών απολύμανσης για τις επόμενες δύο (κρίσιμες) εβδομάδες στα επτά διαμερίσματα του κέντρου. Η απολύμανση απαιτεί οκτώ χιλιάδες λίτρα απολυμαντικού ημερησίως, προκειμένου το δυναμικό του δήμου να καλύψει επαρκώς κάθε γειτονιά, σε δρόμους, πεζοδρόμια, πλατεία κι άλλα πολυσύχναστα σημεία της πόλης, όπως και σε χώρους γύρω από νοσοκομεία, σταθμούς μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια όπως και σε πάρκα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε το ίδρυμα, επισημαίνοντας πως «η ατομική υπευθυνότητα είναι αυτή που ενεργοποιεί την συνολική, δεν είναι μόνο η κάλυψη του κόστους για τις μεγάλες επιχειρήσεις απολύμανσης που κάνουμε, είναι και η αίσθηση συνοχής, το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Γνωρίστε τις εμβληματικές "Σκιές" του Νίκου Κεσσανλή

Ένα εκθεσιακό αφιέρωμα για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ’60 ετοιμάζει η Ελληνογερμανική Αγωγή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/03/2023

Η Λένα Παπαληγούρα συναρπάστηκε από  το μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ "Επικίνδυνος οίκτος",  γιατί είναι "βαθύ και υπαρξιακό"

Η γνωστή κινηματογραφική, τηλεοπτική και θεατρική ηθοποιός δεν μπόρεσε να βρει κάτι που να μην της αρέσει στο βιβλίο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (20-26/3)

Πρότζεκτ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, φωνητικοί βοηθοί με ανθρώπινη υπόσταση και ό,τι θα δούμε στις εκθέσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Η Ειρήνη Ρήγα μάς μεταφέρει σε έναν ονειρικό, μεταφυσικό κόσμο

Η νέα ατομική έκθεση της Ρήγα, "Αιώνιοι Κύκλοι - Πορεία στο Φως", θα παρουσιαστεί στον χώρο του ΜΕΤΣ Κέντρο Τεχνών.

Η παλλόμενη σκηνή τέχνης της Κυψέλης, μέσα από τους ανεξάρτητους χώρους, τα εργαστήρια και τους δημιουργούς τους

Γιατί οι νέοι καλλιτέχνες και οι ανεξάρτητοι χώροι τέχνης επιλέγουν την Κυψέλη; Πώς επιβιώνει και στηρίζεται ένας μη κερδοσκοπικός χώρος πολιτισμού; Καλλιτέχνες και ιδρυτές χώρων πολιτισμού μιλούν στο αθηνόραμα.

7 νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Ίκαρος

Επτά νέα βιβλία που κυκλοφορούν προσεχώς από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Παρατείνονται οι περιοδικές εκθέσεις του Επιγραφικού Μουσείου

Ανάμεσά τους και η έκθεση "Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα", η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας και του Επιγραφικού Μουσείου.