Updated | TEDxAUEB: Τι είναι αυτό που αντιπροσωπεύει τελικά το ΧΥΖ;

Το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό TED της χώρας επιστρέφει για όγδοη συνεχόμενη χρονιά κι εξετάζει πολυπρισματικά τα τρία γράμματα-μεταβλητές.

Updated | TEDxAUEB: Τι είναι αυτό που αντιπροσωπεύει τελικά το ΧΥΖ;

Update: Ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις και την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας περί διακοπής συνεδρίων λογω κορωνοϊού, το TEDxAUEB 2020 αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.

Σύμβολα της ανθρώπινης εξέλιξης, μεμονωμένα γράμματα της αλφάβητου, μεταβλητές μαθηματικών εξισώσεων, διαστάσεις στο καρτεσιανό σύστημα ή τρόπος να αποκαλέσεις τις γενιές που γεννήθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από το 2000; Όλα αυτά και πολλά παραπάνω μπορεί να αναγνώσει κάποιος πίσω από την τριπλέτα ΧΥΖ, η οποία τιτλοφορεί τη φετινή έκδοση του TEDxAUEB. Το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό TED της χώρας, σε διοργάνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επιστρέφει για όγδοη χρονιά.

Εάν το θέμα του σύγχρονου «Κενού» που είχε επιλεχθεί πέρσι αποδείχθηκε τρομερά ανοιχτό σε κυριολεκτικές και μεταφορικές επεκτάσεις, ο φετινός τίτλος αγκαλιάζει αυτόματα τους πάντες. Καθένας από εμάς αποτελεί ένα ξεχωριστό σημείο στον άξονα, προσδιορίσιμο με ακρίβεια από ένα μονάχα ζεύγος συντεταγμένων, όμως μόλις ενώσεις όλα τα σημεία προκύπτει το γόνιμο πλέγμα που αντικατοπτρίζει την κοινωνία μας. Τι είναι αυτό που αντιπροσωπεύει τελικά το ΧΥΖ και πόσο διαφέρει από εποχή σε εποχή, από κοινωνία σε κοινωνία.

Το Σάββατο 21 Μαρτίου, στη σκηνή του HAEF Theater στο Ψυχικό (Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών), τριάντα νέοι, ξεχωριστοί και δραστήριοι άνθρωποι παίρνουν το λόγο με έναν κοινό στόχο: να δώσουν έναυσμα για προβληματισμό, αμφισβήτηση και δράση στους ακροατές. Από τα λίγα ονόματα που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί, θα ακούσουμε την σχεδιάστρια μόδας Βάσια Κωσταρά, τον frontman της pop-rock ελληνικής μπάντας Inco Ηλία Μπόγδανο και τον Αργύρη Κουμπτζή, τον πρώτο φοιτητή στην Ελλάδα με ολοκληρωτική απώλεια όρασης που φοίτησε σε δημόσια σχολή και πλέον είναι υποψήφιος διδάκτορας αστροφυσικής με ερευνητική εμπειρία από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Οι συντεταγμένες της τόλμης, του αεικίνητου πείσματος και της επιτυχίας μπαίνουν στο χάρτη. Προμηθεύσου το εισιτήριό σου εδώ.

iTEDxAUEB 2020 | 21/3 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ | Εισιτήρια θα βρείτε διαδικτυακά εδώ και στο ticketmaster.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.