«Πικάσο: Γαλάζια και ροζ περίοδος»: Ήρθε η ώρα να βουτήξεις στα έργα του σπουδαίου ζωγράφου

Διαδραστικές και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις ανατρέχουν στα πρώτα χρόνια του Πικάσο, στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

«Πικάσο: Γαλάζια και ροζ περίοδος»: Ήρθε η ώρα να βουτήξεις στα έργα του σπουδαίου ζωγράφου

Σε συνέχεια της έκθεσης «The Young Picasso» που παρουσιάστηκε στο Fondation Beyeler της Ελβετίας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ένα οπτικοακουστικό ταξίδι που διεγείρει τις αισθήσεις και τη συμμετοχικότητα των επισκεπτών στήνεται στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», με θέμα τα πρώτα χρόνια δημιουργίας του μεγάλου Ισπανού καλλιτέχνη.

Το «Πικάσο: Γαλάζια και ροζ περίοδος», που παρουσιάζεται με ελεύθερη είσοδο από τις 3 Φεβρουαρίου ως τις 31 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών προβολών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, περιλαμβάνει διαδραστικές και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα, δύο διαδραστικά βιβλία είναι στη διάθεση των επισκεπτών: ξεφυλλίζοντας τις σελίδες, ο αναγνώστης-θεατής συναντά σημεία που είναι τυπωμένα αλλά και κινούμενες εικόνες, οι οποίες ενεργοποιούνται πατώντας την οθόνη. Εμβληματικά έργα, σχέδια και προσχέδια, φωτογραφίες και πληροφορίες, διανθισμένα με ηχητικά αρχεία, βουτούν στην πρώτη επταετία του Πικάσο, από το 1900 έως το 1907.

Επίσης, το εκθεσιακό αφιέρωμα περιλαμβάνει μία ταινία με δέκα κεφάλαια, στην οποία ενσωματώνεται το ιστορικό πλαίσιο στο οποίο εργάστηκε ο Πικάσο, τα γεγονότα του περασμένο αιώνα στο Παρίσι, τη Βαρκελώνη ή την Γκοσόλ, απ’ όπου πέρασε ο καλλιτέχνης. Τέλος, κείμενα στα ελληνικά και τα αγγλικά συμπληρώνουν το πληροφοριακό υλικό του «Πικάσο: Γαλάζια και ροζ περίοδος», υπογραμμίζοντας τη σύνδεση ζωής και τέχνης στον Πικάσο. Ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το μεγάλο καλλιτέχνη του 20ου αιώνα αναμένουν τους ενδιαφερόμενους στο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών, το οποίο ξεκινά από 18 Φεβρουαρίου.

i«Πικάσο: Γαλάζια και ροζ περίοδος» | ΚΠΙΣΝ | Δευτ.-Παρ.: 1-10 μ.μ., Σάβ.-Κυρ.: 9 π.μ.-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

NFT Ελλήνων καλλιτεχνών στη Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένας χώρος με ιστορία 50 ετών, πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, υποστηρίζοντας την ψηφιακή τέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

Η τέχνη μπαίνει στο "Αίνιγμα του Δάσους"

Εικαστικοί καλλιτέχνες, επιμελητές, θεωρητικοί αλλά και τροφοσυλλέκτες-τροφοσυνθέτες επισκέπτονται το "Αίνιγμα του Δάσους" μέσα από δικές τους εμπειρίες, έργα και αναζητήσεις.

"Time of Wonder": Σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τη μαγεία των Χριστουγέννων

Παράλληλα, στον πρώτο όροφο της Γκαλερί Σκουφά θα παρουσιαστούν έργα από το ντεπό, γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Εγκλεισμοί: Eπισκεφτήκαμε την εικαστική έκθεση στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής

48 Έλληνες καλλιτέχνες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με έργα που εξετάζουν τις έννοιες του εγκλεισμού και του απόλυτου ελέγχου, σε μία από τις εκθέσεις της χρονιάς.

Ένα τρίπτυχο εκθέσεων για τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων φιλοξενεί στον εμβληματικό χώρο του Πρώην Δημοσίου Καπνεργοστασίου 3 εκθέσεις που μιλούν για τις διαφορετικές όψεις ενός κομβικού για τον Ελληνισμό γεγονότος.

Τα "Lifescapes" του Βαγγέλη Βαγγελάτου σκιαγραφούν στιγμιότυπα του "ευ ζην"

Στη νέα του έκθεση, ο Βαγγέλης Βαγγελάτος μάς μεταφέρει σε ένα κόσμο συνειρμών, καθημερινών παρατηρήσεων και ερμηνειών των παραστάσεων της ζωής.

Οι νικητές των ΕΒΚ 2022 στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς διοργανώνει μία ξεχωριστή βραδιά για τους νικητές και τις νικήτριες των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς 2022, διερευνώντας τη θέση των ελληνικών έργων στην ευρωπαϊκή εκδοτική σκηνή κόμικς.