Το αστέρι του αστυνομικού Άλεξ Μιχαηλίδης έρχεται στην Αθήνα

Βρετανοκύπριος συγγραφέας που έφτασε στην κορυφή των New York Times με το πρώτο του βιβλίο συναντά το αναγνωστικό κοινό.

Το αστέρι του αστυνομικού Άλεξ Μιχαηλίδης έρχεται στην Αθήνα

Η φαινομενικά τέλεια ζωή της Αλίσια Μπέρενσον σταμάτησε βίαια μόλις πυροβόλησε πέντε φορές το σύζυγό της, δίνοντας τροφή για το «Σιωπηλή ασθενής» (εκδ. Διόπτρα), το αστυνομικό βιβλίο του πρωτοεμφανιζόμενου Άλεξ Μιχαηλίδης που σάρωσε κατευθείαν, καθώς για έντεκα εβδομάδες έπαιζε στη λίστα best sellers των New York Times καθώς και στη δεκάδα του BBC. Μετά από αυτήν την απροσδόκητη επιτυχία, ο Βρετανοκύπριος συγγραφέας έρχεται στην Ελλάδα.

Στο τουρ που έχει προγραμματίσει συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η πρωτεύουσα. Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, στις 8.30 το απόγευμα, ο Άλεξ Μιχαηλίδης θα βρεθεί στα Public Συντάγματος για μια ανοιχτή συζήτηση. Η σχέση του με το αστυνομικό μυθιστόρημα, το βιβλίο που του χάρισε ευρεία αναγνώριση αλλά και η μανία με τις αιμοσταγείς ιστορίες των Σκανδιναβών είναι θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι, ανάλογα με τις παρεμβάσεις του κοινού αλλά και την καθοδήγηση του συνομιλητή του δημοσιογράφου, Αλέξανδρου Διακοσάββα.

iPublic Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1, 2108181333) | 22/1 (8.30 μ.μ.) | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.