10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο

Πειραγμένα παραμύθια της Disney, οι πίνακες της Κιτσοπούλου, οι σκιές του Τσαρούχη και το τραύμα της ελληνικής κουήρ σκηνής στην αφρόκρεμα του μήνα.

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο

It Moves and It Shouts

Ο τίτλος αυτής της ομαδικής έκθεσης στο Haus N Athen προέρχεται από τον Guillaume Dustan, έναν Γάλλο συγγραφέα που εξερεύνησε τις απολαύσεις και τη νυχτερινή διασκέδαση προτείνοντας ένα σύγχρονο αλλά πολιτικοποιημένο ηδονισμό. Στήνεται, λοιπόν, ένα αντίστοιχα δελεαστικό σκηνικό με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, εικονικής πραγματικότητας, οπτικοακουστικά ή εγκαταστάσεις, προκειμένου να σπάσει το εγώ, να αφεθούμε στο εμείς, πέρα από όρια σώματος, φύλου, φυλής ή σεξουαλικότητας – «ένα παιχνίδι διάλυσης των οριοθετημένων», με άλλα λόγια, όπως υπόσχεται το εισαγωγικό κείμενο. Σε επιμέλεια Πάνου Γιαννικόπουλου, το «It Moves and It Shouts» μετρά δέκα εικαστικούς, ανάμεσα στους οποίους βρίσκουμε την Εύα Παπαμαργαρίτη και τον Θεόδουλος Πολυβίου. Τρέχει από 5 Δεκεμβρίου.

iHaus N Athen | 5/12-5/1 | Παρ.-Σάβ.: 4-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


a.O. - b.c.

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο - εικόνα 1

Τι συνέβη ανάμεσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το ΔΝΤ; Ένα οπτικοακουστικό ημερολόγιο της περιόδου από το 2004 μέχρι το 2010 και την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρεί να παρουσιάσει η νέα, τρομερά πολυφωνική έκθεση «a.O. - b.c.*», που σημειώνεται ταυτόχρονα σε δύο χώρους, στο State of Concept και την ΑΣΚΤ. Τότε υπήρξε μια εποχή πειραματισμού, επαναπροσδιορισμού της εγχώριας ταυτότητας αλλά και έντονης κοινωνικής ή πολιτικής κριτικής. Από τη φωνή της Μπιενάλε, διάφορες ενεργές κολεκτίβες και μεμονωμένους ρηξικέλευθους καλλιτέχνες –όπως οι Λουκία Αλαβάνου και Νίκος Ναυρίδης– μέχρι μουσικούς, σκηνοθέτες, σχεδιαστές ή οποίον πειραματίστηκε δημιουργικά σε κάποιο νέο πεδίο εκείνη την περίοδο, το πολιτιστικό αποτύπωμα του τότε αξίζει ανασκόπηση. Από 7 Δεκεμβρίου έως 1 Φεβρουαρίου.

iState of Concept & ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256) | 7/12-1/2 | ΑΣΚΤ: Τετ.-Παρ.: 12 μ.-4 μ.μ., State of Concept: Τετ.-Παρ.: 4.30 π.μ.-8.30 μ.μ., Σάβ.: 12-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


Fuyuhiko Takata & ASFA showcase 2: that shit is amazing

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο - εικόνα 2

Το εργαστήρι οπτικού πολιτισμού ViZ που άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην πλατεία Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Κωστή Σταφυλάκη συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό και ενδιαφέρον την καταβύθιση στην μετα-ψηφιακή τέχνη, καθώς από 10 Δεκεμβρίου, στο νέο διπλό εκθεσιακό σόου, συνυπάρχει ελληνική παραγωγή και πρωτοπορία από Ανατολή. Στα χιουμοριστικά, εκρηκτικά παραμύθια (βιντεοπροβολές) του Ιάπωνα Fuyuhiko Takata, οι χαρακτήρες της Disney παίρνουν νέα τροπή, το φύλο υπονομεύεται και τα στερεοτυπικά αφηγήματα του έρωτα καταστρατηγούνται, ιδωμένα πολλές από το φακό ενός ναρκισσιστικού selfie stick. Ταυτόχρονα, φοιτητές της ΑΣΚΤ παίζουν με τα εργαλεία και τα όρια του μετα-ψηφιακού εαυτού: γνωστές φιγούρες παραμορφώνονται, τα φετίχ αντιστρέφονται, η αστυνομία απολογείται στην κοινωνία και οι παραδοσιακές γιαγιάδες μεταμορφώνονται σε κακόβουλα όντα.

iViZ Laboratory | 10/12-10/1 | Τρ.-Παρ.: 5-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


Between my legs

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο - εικόνα 3

Σαν να μην χωράει σε κανένα πλαίσιο και καλλιτεχνικό χωράφι, η εκρηκτική προσωπικότητα του θεάτρου Λένα Κιτσοπούλου, με την έκθεση που εγκαινιάζεται στην The Breeder, αποδεικνύεται και πολύ καλή ζωγράφος. Η συνήθεια του να εκφράζεται στο χαρτί ήρθε αυθόρμητα σε κάτι πρόβες και σιγά-σιγά αναπτύχθηκε αυτοδίδακτα, παράλληλα με τα γλυπτά-κεραμικά που πάντα αγαπούσε. «Γενικά πάνω σε μία λευκή επιφάνεια μπορεί να συμβεί η πραγματική ζωή, αυτή που δεν συμβαίνει στην πραγματική ζωή ούτε για πλάκα», γράφει η Λένα Κιτσοπούλου στο εισαγωγικό σημείωμα του «Between my legs». Καθαρές γραμμές, τολμηρά σχέδια, διάχυτη σεξουαλικότητα και συναισθηματικές εκρήξεις δομούν ζωγραφικές και γλυπτικές πραγματικότητες με ρευστά μηνύματα. Από 12 Δεκεμβρίου.

iThe Breeder | 12/12-25/1 | Τρ.-Παρ.: 12 μ.-8 μ.μ., Σάβ.: 12 μ.-6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


Christian Zervos & Cahiers d’Art: H Αρχαϊκή Στροφή

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο - εικόνα 4

Η λίγο-πολύ θαμμένη προσωπικότητα του Christian Zervos, ενός ανθρώπου-κλειδί στη σύνδεση της Ελλάδας με τον διεθνή μοντερνισμό, αναδεικνύεται στο νέο αφιέρωμα του Μουσείου Μπενάκη, το οποίο φιλοξενείται στο κτίριο της Πειραιώς από 9 του μηνός. Με αφηγηματικό κορμό ένα κομβικό ταξίδι που οργάνωσε το ’33 ο Zervos στα νησιά του Αιγαίου με μεγάλα εικαστικά ονόματα της εποχής, όπως και το βιβλίο-επισκόπηση της ελληνικής τέχνης που εξέδωσε τότε ο ομώνυμος εκδοτικός οίκος, αναδεικνύεται τώρα η συνεισφορά του: παρουσιάζονται περίπου εξήντα έργα-διαμάντια από την προσωπική συλλογή του ελληνικής καταγωγής κριτικού –όπως Matisse, Miró, Kandinsky, Γκίκα, Σκλάβος, ή Picasso (για τον οποίο είχε και την αποκλειστικότητα έκδοσης και προβολής των ζωγραφικών έργων)–, ανοίγονται τεκμήρια από το Μουσείο Zervos και διάφορες βιβλιοθήκες αποκαλύπτοντας τη σημασία των εκδόσεων Cahiers d’art που κατείχε, καθώς και η δραστηριότητά του με τη νεώτερη ελληνική πνευματική ζωή.

iΜουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς) | 12/12-1/3 | Πέμ., Κυρ.: 10 π.μ.-6 μ.μ., Παρ.-Σάβ.: 10 π.μ.-10 μ.μ. | Γενική είσοδος: € 8, μειωμένο εισίτ.: € 4


Post Emotional Therapy

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο - εικόνα 5

«Δώσ’ μου την αγάπη σου για να πετάξω / δώσ’ μου ένα άλλο κόσμο να ζήσω, να πεθάνω / δώσ’ τη χαρά σ’ αυτούς που πονάνε / στ’ αδέρφια μου, σ’ όσους δε βρίσκουν αιτία να γελάνε». Με μια αναφορά παραπλεύρως στον Κωνσταντίνο Βήτα και φράση κατακλείδα «Έτσι επιβιώνουμε, έχοντας ο ένας τον άλλον», η νέα ομαδική έκθεση στο P.E.T. Projects εξερευνά το ελληνικό κουήρ τραύμα. Ζώντας σε μια κοινωνία που έχει ριζωμένο το μύθο της αρχαιοελληνικής αγνότητας αλλά και της υπεροχής έως σήμερα, τα κουήρ άτομα σήκωσε ως ασπίδα τα συναισθηματικά άκρα – τι συμβαίνει όταν αρθρώνεις την ταυτότητά σου βάσει ενός τραυματικού γεγονότος; Τα έργα της Αντιγόνης Τσαγκαροπούλου, Ηλία Καρνιάρη, Εύας Παπαμαργαρίτη, Σπύρου Ρεντ και της Βασιλικής Λαζαρίδου δίνουν άμεσα ή έμμεσα απαντήσεις από 13 Δεκεμβρίου. Επιμέλεια: Βασιλεία Κάγκα.

iP.E.T. Projects (Κέρκυρας 87, Κυψέλη) | 13/12-31/1 | Είσοδος ελεύθερη


25η CheapArt

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο - εικόνα 6

Τον Δεκέμβριο του ’95, μια μικρή ομάδα καλλιτεχνών εκθέτει για πρώτη φορά έργα ως CheapArt, συνεχίζοντας στην Αθήνα μια πρωτοβουλία που είχε ξεκινήσει ακόμη παλαιότερα στη Γερμανία, πλέον με μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, το σκεπτικό ήταν οι καλλιτέχνες να έρθουν κοντά στο κοινό και το έργο τέχνης να μην είναι προνόμιο των λίγων αλλά κάτι που μπορεί να αγοραστεί ευρύτερα. Ο θεσμός και μετέπειτα οργανισμός ακολούθησε αυτή τη γραμμή μέχρι σήμερα, γεννώντας αρκετά πρότζεκτ στην πορεία όπως τα TAF και το CAMP Contemporary Art Meeting Point ή το φεστιβάλ Back to Athens, και φέτος φτάνει το επετειακό ορόσημο των είκοσι πέντε χρόνων. Από 13 του μηνός, πάνω από εκατό καλλιτέχνες συγκεντρώνονται στο γωνιακό ιστορικό κτίριο στην πλατεία Εξαρχείων, στο οποίο επίσης παρουσιάζονται έργα-ορόσημα της cheapart-ιας ιστορίας.

iCheapArt | 13-23/12 | Δευτ.-Κυρ.: 2-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


Eρριμμένες σκιές

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο - εικόνα 7

Ύστερα από τη συμμετοχή του με δανεισμό αυθεντικών έργων στην καλοκαιρινή έκθεση του Πέτρου και της Μαρίκας Κυδωνιέως στην Άνδρο, το Ίδρυμα Τσαρούχη τιμά τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από το θάνατο του μεγάλου ζωγράφου στην αθηναϊκή του έδρα, στο Μαρούσι. «Τόσα χρόνια έχω μάθει πως το φως πρέπει να έρχεται και στους πίνακες και στη σκηνογραφία από αριστερά για να πέφτει η σκιά του χεριού στο χαρτί απ’ τη μεριά που δεν έχει γίνει ακόμα τίποτε και να μην εμποδίζει έτσι το προχώρημα της εικόνας – με τέτοια μικροπράγματα, η εικόνα γίνεται παράξενα γοητευτική», έγραφε ο ίδιος εξηγώντας την αξία του φωτός. Αυτή η πεποίθηση αναδεικνύεται με την παρούσα παρουσίαση, περιλαμβάνοντας έργα και σπουδές από τη συλλογή του Ιδρύματος καθώς γραπτές προσωπικές του μαρτυρίες, η μελέτη του καλλιτέχνη για το φως όπως και ειδικά για τις ερριμμένες σκιές. Η επιμέλεια ανήκει στην ανιψιά και πρόεδρος του Ιδρύματος, Νίκη Γρυπάρη, και το αφιέρωμα ξεκινά 14 Δεκεμβρίου.

iΊδρυμα Τσαρούχη (Πλουτάρχου 28, 2108062636-7) | 14/12-Μάρτιος | Δευτ.-Παρ.: 9 π.μ.-2 μ.μ., Σάβ.-Κυρ.: 10 π.μ.-3 μ.μ. | Γενική είσοδος: € 3


Jonathan Meese

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο - εικόνα 8

«Δεν θέλω να επικοινωνήσω. Θέλω να είμαι υπηρέτης της τέχνης και αυτό που θα δημιουργήσω να επικοινωνεί με τους θεατές και εμένα, ενδεχομένως, αν το επιθυμεί». Ο Γερμανός Jonathan Meese αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση της σύγχρονης τέχνης. Από μικρή ηλικία ήταν πολύ παρορμητικός, διαρκώς σε κίνηση και σε σκέψη, αταίριαστος με τα υπόλοιπα παιδιά, μέχρι που σε ηλικία 22 ετών, σε ένα ταξίδι του στο Αμβούργο, ένιωσε πως η εσωτερική του μάχη έλαβε τέλος μόλις ανακάλυψε την τέχνη: πολύχρωμοι πίνακες, γλυπτά και κολάζ, ύστερα εγκαταστάσεις – όλα παραγεμισμένα και πολύχρωμα, αναμεμειγμένα με πολιτικές νύξεις και διάσημες φιγούρες, έγιναν η γλώσσα του Meese, το μέσο για να εκφράσει το χαοτικό εσωτερικό του κόσμο. Για δεύτερη φορά, ο νεαρός αλλά ήδη διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης εκθέτει στην Αθήνα και τη γκαλερί Bernier/Eliades με νέα έργα. Η έκθεση συνεχίζεται για όλο το μήνα.

iBernier/Eliades | Έως 11/1 | Τρ.- Παρ.: 10.30 π.μ.-6.30 μ.μ., Σάβ.: 12 μ.-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


Gone today, here tomorrow & Τίποτα δεν είναι αληθινό παρά μόνο ο τρόπος που νιώθω

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο - εικόνα 9

Με δύο νέες εκθέσεις το κέντρο σύγχρονης τέχνης annexM, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Άννας Καφέτση, δίνει το «παρών» στο εικαστικό τερέν των γιορτών, καλώντας το κοινό να εξερευνήσει τους άγνωστους χώρους του πολυδαίδαλου Μεγάρου Μουσικής. Γίνεται η αρχή στη σειρά «Επί το Έργων», την πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάδειξη της νέας γενιάς επιμελητών/δημιουργών, και η πρώτη έκθεση είναι το «Gone today, here tomorrow» στην Υπηρεσιακή Αυλή: σε επιμέλεια της ανερχόμενης Εύας Βασλαματζή, πέντε διεθνείς εικαστικοί επανεξετάζουν τους όρους θέασης μιας έκθεσης αλλά και το τι σημαίνει τέχνη στο σήμερα. Την ίδια στιγμή, στο Project Space, ο Νίκος Καναρέλης παρουσιάζει μια καινούργια ενότητα ζωγραφικών έργων που πραγματεύεται το μείζον θέμα του θυμού, με εντυπωσιακές προσωπογραφίες από μια οργισμένη έφηβη σε πίνακες και σχέδια. Και οι δύο εκθέσεις συνεχίζονται για όλο το μήνα.

iΜέγαρο Μουσικής | Έως 19/1 | Τρ.-Κυρ.: 12 μ.-8 μ.μ., Σάβ.: 12 μ.-8 μ.μ. | Γενική είσοδος € 5 (κάθε Τετάρτη είσοδος ελεύθερη)


Η Μεγάλη Πρόκληση

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο - εικόνα 10

Αν και οι αρχειακές εκθέσεις, στον κοινό νου, μεταφράζονται συνήθως ως βαρετές ή δασκαλίστικες, όταν συνδυάζουν πρωτότυπο, άγνωστο υλικό με μελετημένη επιμέλεια αποδεικνύονται πολύ διαφωτιστικές. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι «Η Μεγάλη Πρόκληση», μια έκθεση που δεν έχει ακουστεί πολύ αλλά έχει πολλά να δώσει σε όποιον την επιλέξει για μια βόλτα. Ο πρωταγωνιστής είναι το Φράγμα του Μαραθώνα. Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενενήντα χρόνων από την κατασκευή του, η ΕΥΔΑΠ συγκέντρωσε, οργάνωσε και ψηφιοποίησε όλο το σχετικό αρχείο και τώρα το ανοίγει στο κοινό: φωτογραφίες και βίντεο της εποχής που ανακτήθηκαν σε εντυπωσιακά καλή ποιότητα, χάρτες-κομψοτεχνήματα φτιαγμένα στο χέρι που αποτύπωναν κάθε λεπτομέρεια του έργου, εργαλεία και αντικείμενα από την κατασκευή όπως και ένα πολύ κατατοπιστικό βίντεο τρισδιάστατης απεικόνισης δίνουν σφαιρική εικόνα αυτού του γιγαντιαίου εγχειρήματος που χρειάστηκε τρία χρόνια και χιλιάδες εργάτες να φτιαχτεί αλλά στο τέλος εξασφάλισε νερό σε όλη την πόλη. Συνεχίζεται για όλο το μήνα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

iΚέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» | Έως 6/2 | Τρ.,-Πέμ.: 9 π.μ.-1 μ.μ., Παρ.: 9 π.μ.-8 μ.μ., Σάβ.: 11 π.μ.-2 μ.μ., Κυρ.: 10 π.μ.-6 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη


7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Στάση

10 + 2 εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο - εικόνα 11

Η πρώτη Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της συμπρωτεύουσας που πραγματοποιείται από τον νέο Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης – ΜΟΜus απλώνεται σε έξι συνολικά χώρους, ένας εκ των οποίων βρίσκεται στην Αθήνα, στο παράρτημα της μουσειακής οικογένειας, το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά. Με τιμώμενο πρόσωπο τον Stelarc, έναν καλλιτέχνη-ορόσημο στο χώρο της περφόρμανς που πειραματίστηκε με τεχνητά μέλη και εξερεύνησε νέα όρια στο ανθρώπινο σώμα (before it was cool), η 7η κατά σειρά Μπιενάλε Θεσσαλονίκης παίρνει τον τίτλο «Στάση» προτείνει μια ιστορική επισκόπηση του εαυτού, του κόσμου και της ζωής μέσα από καλλιτεχνικές θέσεις και έργα. Πάνω από πενήντα καλλιτέχνες λαμβάνουν μέρος, εκ των οποίων οι Julian Germain, Patricia Azevedo, Murilo Godoy, Αθηνά Ιωάννου, Άρης Κατσιλάκης, Kalos & Klio, Μαρία Λοϊζίδου και Stelarc εκθέτουν (και) στην Αθήνα. Συνεχίζεται για όλο το μήνα.

iΜουσείο Άλεξ Μυλωνά (Πλ. Ασωμάτων 5, Θησείο) | Έως 16/2 | Τρ.-Τετ., Παρ.-Σάβ.:11 π.μ.-7 μ.μ., Πέμ.: 11 π.μ.-10 μ.μ., Κυρ.: 11 π.μ.-4 μ.μ. | Γενική είσοδος: € 4


Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος

Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Bernier/Eliades

Επταχάλκου 11, Θησείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μέγαρο Μουσικής

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Cheapart

Ζωοδόχου Πηγής 66, Εξάρχεια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

The Breeder

Ιάσονος 45, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

State of Concept

Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Haus N Athen

Καϊρη 6, Μοναστηράκι (2ος όροφος)
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

ViZ Laboratory for Visual Culture

Πλατεία Θεάτρου 10
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.