Στο μαγικό Christmas Theater μόλις άνοιξε ένας νέος χώρος τέχνης

Με το C.T. of Arts, το μεγάλο θεματικό πάρκο στο Γαλάτσι δίνει ακόμη ένα λόγο να το επισκεφθούμε.

Στο μαγικό Christmas Theater μόλις άνοιξε ένας νέος χώρος τέχνης

Καθώς το φετινό πρόγραμμα του Christmas Theater βρίσκεται σε εξέλιξη, αναβλύζοντας για δεύτερη χρονιά χριστουγεννιάτικη αύρα στο Γαλάτσι, ένας νέος χώρος τέχνης, θυγατρικός του πάρκου, μόλις γεννήθηκε και το όνομα αυτού: «C.T. of Arts». Ήδη από την πρώτη σεζόν, το Christmas Theater είχε δείξει τις φιλότεχνες προθέσεις του με εκθέσεις έργων στο φουαγιέ του θεάτρου και, βλέποντας τη θερμή υποστήριξη των επισκεπτών, αποκτά μόνιμη παρουσία στην εικαστική βεντάλια της πρωτεύουσας, μια και ο χώρος υποδοχής μετατρέπεται σε αίθουσα τέχνης.

Με βάση την περίοδο των παραστάσεων, το εκθεσιακό πρόγραμμα που ετοιμάζεται περιλαμβάνει παλιότερους καθώς και ανερχόμενους, ταλαντούχους δημιουργούς, από τη ζωγραφική και τη γλυπτική μέχρι την κεραμική, τη φωτογραφία και το ντιζάιν. Η αρχή γίνεται με τη ζωγράφο Νατάσα Γκανά. Η σχέση μας με το περιβάλλον, είτε σε πραγματικό ή σε ονειρικό επίπεδο, πρωταγωνιστεί στους καμβάδες της καταξιωμένης δημιουργού, της οποία έργα υπάρχουν σε συλλογές στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Στις αποτυπώσεις της υπάρχει πάντα ένα παιχνίδι, μια αθωότητα και μια νοσταλγία στις πατρίδες των παιδικών μας ονείρων, που με το χαρακτηριστικό στροβιλιστό σχεδιασμό της κερδίζει πάντα το βλέμμα του επισκέπτη. Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί και πωλητήριο με βιβλία, έργα τέχνης και δημιουργίες διάσημων καλλιτεχνών.

iC.T. of Arts | Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου, Λ. Βεϊκου 137 (φουαγιέ του ChristmasTheater) | 2117701700 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".