Το λιμάνι της πόλης φωτίζεται – Δείτε όλο το πρόγραμμα για τα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά»

Χριστουγεννιάτικα πάρκα για τα παιδιά, παραστάσεις, συναυλίες, εργαστήρια και άλλες δωρεάν δράσεις.

Το λιμάνι της πόλης φωτίζεται – Δείτε όλο το πρόγραμμα για τα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά»

Ο Δήμος Πειραιά, συνεχίζοντας τη στρατηγική ανάδειξης του παραλιακού μετώπου, μπαίνει φορτσάτος στο παιχνίδι των Χριστουγέννων και μεταδίδει το φως αλλά και την αύρα των ημερών σε όλο το λιμάνι με μια σειρά πολλών και διαφορετικών δράσεων –με ελεύθερη, φυσικά, είσοδο–, οι οποίες ενεργοποιούν την τοπική κοινότητα. Ξεκινώντας από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου μπροστά από το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ανάβοντας το κεντρικό δέντρο του δήμου, δίνει το σήμα για την έναρξη της γιορτινής περιόδου και του προγράμματος «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά».

Η ιπτάμενη, αγαπητή Μαίρη Πόπινς, ο Καρυοθραύστης, το πολικό εξπρές με τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά των Χριστουγέννων όπως και διάφοροι ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και ταχυξωτικά πάνω σε ηλεκτρικά πατίνια (ναι, κι όμως!) είναι οι πρωταγωνιστές της φετινής πειραιώτικης φωταγώγησης (7.30 μ.μ.), με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου καθώς και άλλα μουσικά σύνολα της περιοχής. Μετά το άναμμα, ο κόσμος μεταφέρεται στην Τρούμπα για ανεβαστικό street party με Κώστα Μπίγαλη, REC και Ράνια Κωστάκη στα decks.

Το λιμάνι της πόλης φωτίζεται – Δείτε όλο το πρόγραμμα για τα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά» - εικόνα 1

Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, τα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά» σημειώνουν στην ατζέντα μας δεκάδες ραντεβού, από δωρεάν εργαστήρια stem στην Ιωνίδειο Σχολή, μουσικούς περιπάτους και φιλανθρωπικά καλέσματα μέχρι παραμύθια στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, μπαζάρ βιβλίου και κάλαντα από τους συλλόγους της περιοχής, ενώ σε μόνιμη βάση η ατμάμαξα «Μαίρη», μια ιστορική ατμομηχανή που παραχωρήθηκε από τον ΟΣΕ, θα περιμένει μικρούς-μεγάλους μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς χιονάνθρωποι, ξωτικά και ξυλοπόδαροι-ζογκλέρ θα τριγυρνούν στα στενά διασκεδάζοντας τους περαστικούς.

Επίσης, τρία χριστουγεννιάτικα πάρκα ανοίγουν για να σκορπίσουν χαμόγελα στα παιδιά: στην πλατεία Κοραή, την πλατεία Κανάρη και την πλατεία Πηγαδάς δημιουργούνται μικροί, φωτεινοί παραδεισένιοι κόσμοι με τραμπολίνο, καρουζέλ, τρενάκια, συγκρουόμενα, ανυψωτικά αεροπλανάκια και πόσα ακόμη (συμβολικό αντίτιμο σε κάθε παιχνίδι).

Πέρα από το στολισμένο παραλιακό μέτωπο καθ’ αυτό, που ενδείκνυται για χριστουγεννιάτικο σουλάτσο σε όποιο σημείο της Αθήνας κι αν μένεις, υπάρχουν μερικές δράσεις που θα κάνουν και τους πιο δύσπιστους να κατηφορίσουν στα νότια: Santa Fun Run στις 22/12 με αγιοβασίληδες-δρομείς να τρέχουν από την Πλατεία Κοραή ως το Δημαρχείο (9 π.μ.), οι δεξιοτέχνες της ισορροπίας και της θετικής ενέργεια Cirko Cachivache κόβουν την ανάσα στην πλατεία Πηγάδας στις 28/12 (12 μ.) και η θεατρική ομάδα Τόπι παρουσιάζει το δημοφιλή «Καρυοθραύστη» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» στις 29/12 (12 μ.).

Το λιμάνι της πόλης φωτίζεται – Δείτε όλο το πρόγραμμα για τα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά» - εικόνα 2

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.