Το λιμάνι της πόλης φωτίζεται – Δείτε όλο το πρόγραμμα για τα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά»

Χριστουγεννιάτικα πάρκα για τα παιδιά, παραστάσεις, συναυλίες, εργαστήρια και άλλες δωρεάν δράσεις.

Το λιμάνι της πόλης φωτίζεται – Δείτε όλο το πρόγραμμα για τα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά»

Ο Δήμος Πειραιά, συνεχίζοντας τη στρατηγική ανάδειξης του παραλιακού μετώπου, μπαίνει φορτσάτος στο παιχνίδι των Χριστουγέννων και μεταδίδει το φως αλλά και την αύρα των ημερών σε όλο το λιμάνι με μια σειρά πολλών και διαφορετικών δράσεων –με ελεύθερη, φυσικά, είσοδο–, οι οποίες ενεργοποιούν την τοπική κοινότητα. Ξεκινώντας από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου μπροστά από το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ανάβοντας το κεντρικό δέντρο του δήμου, δίνει το σήμα για την έναρξη της γιορτινής περιόδου και του προγράμματος «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά».

Η ιπτάμενη, αγαπητή Μαίρη Πόπινς, ο Καρυοθραύστης, το πολικό εξπρές με τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά των Χριστουγέννων όπως και διάφοροι ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ και ταχυξωτικά πάνω σε ηλεκτρικά πατίνια (ναι, κι όμως!) είναι οι πρωταγωνιστές της φετινής πειραιώτικης φωταγώγησης (7.30 μ.μ.), με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου καθώς και άλλα μουσικά σύνολα της περιοχής. Μετά το άναμμα, ο κόσμος μεταφέρεται στην Τρούμπα για ανεβαστικό street party με Κώστα Μπίγαλη, REC και Ράνια Κωστάκη στα decks.

Το λιμάνι της πόλης φωτίζεται – Δείτε όλο το πρόγραμμα για τα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά» - εικόνα 1

Μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, τα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά» σημειώνουν στην ατζέντα μας δεκάδες ραντεβού, από δωρεάν εργαστήρια stem στην Ιωνίδειο Σχολή, μουσικούς περιπάτους και φιλανθρωπικά καλέσματα μέχρι παραμύθια στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, μπαζάρ βιβλίου και κάλαντα από τους συλλόγους της περιοχής, ενώ σε μόνιμη βάση η ατμάμαξα «Μαίρη», μια ιστορική ατμομηχανή που παραχωρήθηκε από τον ΟΣΕ, θα περιμένει μικρούς-μεγάλους μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, καθώς χιονάνθρωποι, ξωτικά και ξυλοπόδαροι-ζογκλέρ θα τριγυρνούν στα στενά διασκεδάζοντας τους περαστικούς.

Επίσης, τρία χριστουγεννιάτικα πάρκα ανοίγουν για να σκορπίσουν χαμόγελα στα παιδιά: στην πλατεία Κοραή, την πλατεία Κανάρη και την πλατεία Πηγαδάς δημιουργούνται μικροί, φωτεινοί παραδεισένιοι κόσμοι με τραμπολίνο, καρουζέλ, τρενάκια, συγκρουόμενα, ανυψωτικά αεροπλανάκια και πόσα ακόμη (συμβολικό αντίτιμο σε κάθε παιχνίδι).

Πέρα από το στολισμένο παραλιακό μέτωπο καθ’ αυτό, που ενδείκνυται για χριστουγεννιάτικο σουλάτσο σε όποιο σημείο της Αθήνας κι αν μένεις, υπάρχουν μερικές δράσεις που θα κάνουν και τους πιο δύσπιστους να κατηφορίσουν στα νότια: Santa Fun Run στις 22/12 με αγιοβασίληδες-δρομείς να τρέχουν από την Πλατεία Κοραή ως το Δημαρχείο (9 π.μ.), οι δεξιοτέχνες της ισορροπίας και της θετικής ενέργεια Cirko Cachivache κόβουν την ανάσα στην πλατεία Πηγάδας στις 28/12 (12 μ.) και η θεατρική ομάδα Τόπι παρουσιάζει το δημοφιλή «Καρυοθραύστη» στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» στις 29/12 (12 μ.).

Το λιμάνι της πόλης φωτίζεται – Δείτε όλο το πρόγραμμα για τα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά» - εικόνα 2

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα «Μαγικά Χριστούγεννα στον Πειραιά»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.