Η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και το ΕΚΠΑ ετοιμάζουν ενημερωτική εκδήλωση στο Athens Mall στο Μαρούσι.

Η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, η οποία γιορτάζεται από το 1992 και υποστηρίζεται σε πάνω από 170 ώρες, επιστρέφει στην πόλη μας, από 1 έως 7 Νοεμβρίου, και η Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και την συνεργασία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου διοργανώνει τη δράση «Μητρικός θηλασμός: ζεστή αγκαλιά, υγιεινός τρόπος ζωής».

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου συναντιόμαστε στο Athens Mall στο Μαρούσι. Έντυπο και όχι μόνο υλικό θα διανέμεται σε όσους βρεθούν εκεί από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., ενώ οι διανομείς θα ενημερώνουν τον κόσμο για τα οφέλη του θηλασμού. Τόσο για τη διατροφή του βρέφους και την κάλυψη όλων των θρεπτικών αναγκών του, το μητρικό γάλα παραμένει η καλύτερη επιλογή, ενώ η επαφή που χτίζεται ανάμεσα στο παιδί και τη μητέρα γίνεται πολύ ισχυρότερη μέσω του θηλασμού.

«Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε, προάγουμε και υποστηρίξουμε τον μητρικό θηλασμό στη χώρα μας· η υποστήριξη και διευκόλυνση όλων των μητέρων να θηλάσουν σύμφωνα με τις εθνικές και διεθνείς συστάσεις θα αποτελέσει για μας προτεραιότητα», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.

"5 fragments": Μια έκθεση που αναδεικνύει την σύγχρονη ελληνική κεραμική

Η γκαλερί nord παρουσιάζει αποσπάσματα της δουλειάς 5 σύγχρονων Ελληνίδων κεραμιστών στο κοινό των Σπετσών.