Η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και το ΕΚΠΑ ετοιμάζουν ενημερωτική εκδήλωση στο Athens Mall στο Μαρούσι.

Η Αθήνα συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, η οποία γιορτάζεται από το 1992 και υποστηρίζεται σε πάνω από 170 ώρες, επιστρέφει στην πόλη μας, από 1 έως 7 Νοεμβρίου, και η Περιφέρεια Αττικής με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και την συνεργασία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου διοργανώνει τη δράση «Μητρικός θηλασμός: ζεστή αγκαλιά, υγιεινός τρόπος ζωής».

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου συναντιόμαστε στο Athens Mall στο Μαρούσι. Έντυπο και όχι μόνο υλικό θα διανέμεται σε όσους βρεθούν εκεί από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., ενώ οι διανομείς θα ενημερώνουν τον κόσμο για τα οφέλη του θηλασμού. Τόσο για τη διατροφή του βρέφους και την κάλυψη όλων των θρεπτικών αναγκών του, το μητρικό γάλα παραμένει η καλύτερη επιλογή, ενώ η επαφή που χτίζεται ανάμεσα στο παιδί και τη μητέρα γίνεται πολύ ισχυρότερη μέσω του θηλασμού.

«Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε, προάγουμε και υποστηρίξουμε τον μητρικό θηλασμό στη χώρα μας· η υποστήριξη και διευκόλυνση όλων των μητέρων να θηλάσουν σύμφωνα με τις εθνικές και διεθνείς συστάσεις θα αποτελέσει για μας προτεραιότητα», αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μαρία Λάλου: "Στο διαδίκτυο πλέον βιώνουμε μία περιοριστική, σκηνοθετημένη πραγματικότητα"

Η πολυσχιδής καλλιτέχνιδα μιλάει για την ιδέα πίσω από το πρόγραμμα "Μηχανισμούς της Θέασης", το οποίο εξερευνά με πολλούς τρόπους την έννοια της παρακολούθησης και την περίπλοκη σχέση που έχουμε αναπτύξει με την ψηφιακή πραγματικότητα.

"Άσμα Ασμάτων": Η Ελένη Μωραΐτη υμνεί τον έρωτα, την αγάπη και τα βαθύτερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος

Πρόκειται κατά βάση για έργα μεγάλων διαστάσεων σε καμβά, καθώς επίσης δίπτυχα και τρίπτυχα σε ξύλο, που λειτουργούν που αποκαλύπτουν και οπτικοποιούν κόσμους συναισθημάτων και ταυτόχρονα την περιπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

Οι "Αιθέριοι κόσμοι" της Τατιάνα Τολστάγια στο βιβλιοπωλείο Κομπραί

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, καθηγήτρια Σλαβικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μεταφράστρια του βιβλίου και Αναστασία Χατζηγιαννίδη, σλαβολόγος και διδάκτορας Συγκριτικής Γραμματολογίας.

Το ΕΜΣΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με έναν νέο κύκλο εκθέσεων

Ο θεματικός κύκλος του ΕΜΣΤ "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;" συνεχίζεται με έξι νέα πρότζεκτ από γυναίκες δημιουργούς.

"Broken Mirror": Δέκα καλλιτέχνες, εννέα ζωγράφοι και ένας γλύπτης, στέκονται απέναντι στον σπασμένο καθρέφτη

Οι καλλιτέχνες διερευνούν τα όρια τόσο του προσωπικού τους κόσμου όσο και του κόσμου που τους περιβάλλει, ενός κόσμου απειλητικού, που αλλάζει συνεχώς με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Οι εκδόσεις Ίκαρος καλωσορίζουν τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό με την βραβευμένη συλλογή "Αστείο"

Η νέα αυτή συνεργασία εγκαινιάζεται με την επανέκδοση της βραβευμένης του συλλογής διηγημάτων που αγαπήθηκε από χιλιάδες αναγνώστες, ενώ θα ακολουθήσει και η επανέκδοση της συλλογής "Το παιδί".