«Έκπληξη Χ»: H εικαστική εκστρατεία που στέκεται δίπλα στους άστεγους της Αθήνας γίνεται 10 ετών

Πάνω από τριακόσια έργα τέχνης, υπογεγραμμένα σε κρυφό σημείο, συγκεντρώνονται στην επετειακή διοργάνωση του θεσμού.

«Έκπληξη Χ»: H εικαστική εκστρατεία που στέκεται δίπλα στους άστεγους της Αθήνας γίνεται 10 ετών

Την τελευταία δεκαετία υπάρχει μια εικαστική πρωτοβουλία που διοργανώνεται σε ετήσια βάση και στηρίζει τους άστεγους της πρωτεύουσας. Πρόκειται για την «Έκπληξη Χ», την έκθεση από την πλατφόρμα του artAZ που συγκεντρώνει εκατοντάδες ονόματα δημιουργών από Ελλάδα και εξωτερικό, αναγνωρισμένους και ανερχόμενους, με έργα μικρής διάστασης που διατίθενται έναντι συμβολικού ποσού προκειμένου να γίνει η τέχνη περισσότερο προσιτή στο ευρύτερο κοινό αλλά και να ενισχυθούν με τα έσοδα τα προγράμματα της ΜΚΟ Κλίμακα.

Στην επετειακή της διοργάνωση φέτος, που προγραμματίζεται για τρεις ημέρες από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου στο νέο χώρο της The Project Gallery στο Μοναστηράκι με τίτλο «Έκπληξη Χ – Η απόλυτη έκπληξη», συγκεντρώθηκαν πάνω από τριακόσια έργα τέχνης, αριθμός ο οποίος διαρκώς αυξάνεται καθώς η εκστρατεία δέχεται συμμετοχές μέχρι την τελευταία στιγμή. Όπως είναι λογικό, οι πίνακες είναι υπογεγραμμένοι σε κρυφό σημείο, ώστε οι επισκέπτες να διαλέξουν αποκλειστικά με το προσωπικό τους γούστο. Τα έργα είναι διαδικτυακά προσβάσιμα ήδη, στην πλατφόρμα του artAZ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το παράλληλο πρόγραμμα: η σιωπηλή δημοπρασία επιστρέφει και θα τρέχει μέχρι το πέρας της έκθεσης διακινώντας έργα μεγαλύτερων διαστάσεων (τιμή εκκίνησης στα € 50) ενώ εκατό έργα-έκπληξη, τυλιγμένα σε πακέτα, περιμένουν τους επισκέπτες στο Sox Art Shop, ένα εκ των οποίων είναι έργο σημαντικής αξίας.

i«Έκπληξη Χ – Η απόλυτη έκπληξη» | The Project Gallery (Νορμανού 3, Μοναστηράκι) | 11-13/10 | Είσοδος ελεύθερη | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.