Al Gólpe: Ένα νέο σπίτι για το φλαμένκο μόλις φτιάχτηκε στην Αθήνα

Μαθήματα φλαμένκο για όλα τα επίπεδα, μαθήματα κιθάρας, θεωρία και ιστορία πάνω στην κουλτούρα της Ανδαλουσίας, σεμινάρια και προβολές φέρνουν την Ισπανία δίπλα στο σπίτι μας.

Al Gólpe: Ένα νέο σπίτι για το φλαμένκο μόλις φτιάχτηκε στην Αθήνα

«Το φλαμένκο δεν είναι προσωπική υπόθεση· είναι η ταύτιση του συνόλου με την ανάγκη της μονάδας για έκφραση», αναφέρει ο διεθνής χορευτής Ιάσονας Δαμιανός, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα καταγωγής του προκειμένου να ξεκινήσει ένα νέο εγχείρημα πάνω στο χορό που αγαπά, το έντονο και αισθησιακό φλαμένκο, όπως και τα υπόλοιπα στοιχεία πολιτισμού της μακρινής Ανδαλουσίας. Το όνομα του χώρου αυτού είναι «Al Gólpe», που σημαίνει στο λεπτό.

Στη νοτιοανατολική περιοχή του Δήμου Αθηναίων, σε μια εν πολλοίς άγνωστη γειτονιά που συνορεύει με τον Νέο Κόσμο, τη Δάφνη, το Παγκράτι και το Βύρωνα, και τυπικά ονομάζεται Γούβα, στην οδό Χερσίφρονος 23, μόλις ξεκίνησε την πορεία του ένα νέο σπίτι για το φλαμένκο.

Eδώ γίνονται χορευτικά μαθήματα φλαμένκο για όλα τα επίπεδα –εισαγωγικά για αρχάριους, τεχνική και χορογραφία για μεσαίου επιπέδου συμμετέχοντες, όπως και σύνθετες τεχνικές και έκφραση για προχωρημένους–, έχουμε μαθήματα κιθάρας, θεωρία και ιστορία πάνω στην κουλτούρα της Ανδαλουσίας, σεμινάρια για τις τεχνικές palmas και compass, όπως και προβολές. Στόχος είναι η διάδοση όλης αυτής της κουλτούρας σε νέο κοινό και η καλλιέργειά της σε ήδη πεπαιδευμένους, προκειμένου οι συμμετέχοντες να εκφραστούν με το σώμα τους και να βελτιωθούν.

iAl Gólpe | Χερσίφρονος 23 | 6942408451 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Βασίλης Θεοχαράκης μεταφέρει στον καμβά τα μαγευτικά τοπία του Αιγαίου και του Ιονίου

Η νέα σειρά έργων από τον ιδρυτή του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάζεται σε μια συνολική έκθεση με την επιμέλεια του Τάκη Μαυρωτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Με το βλέμμα στην Ιαπωνία": Ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας από την Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης καλεί επαγγελματίες εικαστικούς φωτογράφους να λάβουν συμμετοχή σε πρόγραμμα Ελληνο-ιαπωνικής καλλιτεχνικής φιλοξενίας.

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.