48ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Η απόλυτη γιορτή των βιβλιοφάγων επιστρέφει

Το Ζάππειο γεμίζει βιβλία, μουσική και θέατρο εντελώς δωρεάν, με φετινό αφιέρωμα στη «Λογοτεχνία επί Σκηνής». Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

48ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Η απόλυτη γιορτή των βιβλιοφάγων επιστρέφει

Το 48ο Φεστιβάλ Βιβλίου επιστρέφει στο κέντρο της πόλης, από 30 Αυγούστου έως 15 Σεπτεμβρίου και οι υπαίθριοι χώροι του Ζαππείου γεμίζουν βιβλία και πολλά δωρεάν δρώμενα – μια καλή ευκαιρία για βουτιά στον κόσμο της ανάγνωσης, βρίσκοντας τους τίτλους που τυχόν μας διέφυγαν και πολλές προσφορές. Φέτος το αφιέρωμα της διοργάνωσης είναι στη λογοτεχνία που εμπνέει και πρωταγωνιστεί στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στη μουσική σκηνή.

Όσοι βρεθείτε εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τις Νένα Βενετσάνου και Μαρίζα Κωχ να ερμηνεύουν κάποια από τα ομορφότερα μελοποιημένα ποιήματα (31/8, 7:30 μ.μ.) από ποιητές όπως Κώστας Βάρναλης, Νίκος Καββαδίας, Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα και Οδυσσέας Ελύτης. Ακόμα, θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε παρουσιάσεις νέων βιβλίων, αλλά και εποικοδομητικές συζητήσεις και ομιλίες σε στρογγυλά τραπέζια για θέματα όπως η πεζογραφία (31/8, 8 μ.μ.), η λογοτεχνία στη σκηνή του θεάτρου σκιών (2/9, 6:30 μ.μ.), αλλά και η «Λογοτεχνία επί σκηνής» που είναι το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού φεστιβάλ (4/9, 6:30 μ.μ.).

48ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Η απόλυτη γιορτή των βιβλιοφάγων επιστρέφει - εικόνα 1

Επιπλέον, θα παρακολουθήσετε θεατρικά δρώμενα όπως η παράσταση «Θέατρο Express», σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη. Η παράσταση δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ), με αρωγό τις Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) στο πλαίσιο του προγράμματος «Στάσεις & Παραστάσεις: Ιστορίες καθ’οδόν» (12-15/9 στις 8μ.μ. 9μ.μ.).

Επίσης, θα μπορέσετε να απολαύσετε πολλές ακόμα συναυλίες, προβολές αρχειακού υλικού και αρκετές εκπλήξεις που υλοποιούνται σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο και σημαντικούς καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα γίνουν οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (7/9) του Φεστιβάλ Αναλόγιο που θα έχει θεματικό άξονα την μνήμη, με μότο «In memory we trust» (21-26/9). Φέτος, το Αναλόγιο θα παρουσιάσει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα με παραστάσεις, αναγνώσεις, εργαστήρια, συμπόσια και δράσεις με έμφαση στη νέα καλλιτεχνική δημιουργία και στόχο την ανάδειξη της ελληνικής δραματουργίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα Φεστιβάλ:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Άνοιγμα

i Ζάππειο | 30/8-15/9 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.