Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης μετά μουσικής

Τραγούδια για το φεγγάρι, εκτεταμένο ωράριο λειτουργίας και πολλά ακόμα περιμένουν όσους επισκεφτούν το Μουσείο της Ακρόπολης την ημέρα της πανσελήνου.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Μουσείο Ακρόπολης μετά μουσικής

Με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο το Μουσείο της Ακρόπολης καλεί τους επισκέπτες του σε μια μουσική βραδιά υπό το φως του φεγγαριού. Οι τραγουδιστές Ειρήνη Τουμπάκη, Ανδρέας Λάφης, Μαρία Αναματερού και Σωτήρης Καρυστινός θα ερμηνεύσουν τραγούδια για το φεγγάρι -και όχι μόνο- από αγαπημένους καλλιτέχνες όπως Μακεδόνας, Μαχαιρίτσας,Νταλάρας, Αλεξίου και Σαββόπουλος.

Ακόμα, όσοι επιλέξετε να επισκεφθείτε το μουσείο τη μέρα της Πανσελήνου, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε στις εκθέσεις του από τις οκτώ το πρωι ως τα μεσάνυχτα- ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν ως τις οκτώ το βράδυ. Αν λοιπόν το δεκαπενταύγουστο είστε στην Αθήνα είναι μια καλή ευκαιρία να περιηγηθείτε τόσο στις μόνιμες συλλογές αλλά και την φωτογραφική έκθεση «Σμίλη και Μνήμη. Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης», με τεκμήρια από την αναστήλωση του Ιερού Βράχου.

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το καφέ του ισογείου αλλά και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου, όπου μπορείτε να απολαύσετε τη θέα του ολόγιομου φεγγαριού πάνω από τον Ιερό Βράχο. Τέλος όσοι το επιθυμούν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις της αρχαιολογικής ανασκαφής με τίτλο «Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης» με το εισιτήριο γενικής εισόδου €10.

iΜουσείο Ακρόπολης| 15/8 | 9 μ.μ | | περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (15-21/4)

Η έννοια του μεταβατικού αντικειμένου, αφιέρωμα σε δύο σημαντικούς Ελευσίνιους καλλιτέχνες και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Αφιέρωμα στον ζωγράφο Στέλιο Φαϊτάκη ετοιμάζει η Roma Gallery

Έλληνες δημιουργοί τιμούν τον ταλαντούχο ζωγράφο που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023.

Εικαστικοί διερευνούν τη θεραπευτική ιδιότητα ενός "μεταβατικού αντικειμένου"

Η νέα ομαδική έκθεση του T.A.F. / the art foundation αναλύει έναν σημαντικό όρο της ψυχολογίας.

To Athens Digital Arts Festival γιορτάζει 20 χρόνια παρουσίας κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση

Δύο κεντρικά σημεία της πόλης θα μετατραπούν σε μια ζωντανή σκηνή καλλιτεχνικής έκφρασης και τεχνολογικού πειραματισμού, φιλοξενώντας το 20ό Athens Digital Arts Festival.