Η πόλη σε κομμάτια, ή πώς να ξαναδείς την τέχνη που ασχολείται με την Αθήνα

Η νέα ομαδική στο χώρο Οχτώ «City in Pieces» συγκεντρώνει αρκετούς σημαντικούς εικαστικούς

Η πόλη σε κομμάτια, ή πώς να ξαναδείς την τέχνη που ασχολείται με την Αθήνα

Τα τελευταία χρόνια, η πόλη απασχολεί ένα σημαντικό μέρος της σύγχρονης τέχνης – τόσο ως περιβάλλον που επηρεάζει οργανικά το δημιουργό όσο και ως πολιτικό διακύβευμα. Πηγαίνοντας ενάντια στη σύγχρονη προσταγή της καλλιτεχνικής παραγωγής για διαρκώς νέα, μεταβαλλόμενα πράγματα, η νέα έκθεση που έρχεται στο χώρο του Οχτώ επανεξετάζει έργα και δράσεις που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά περιβάλλοντα, συνθήκες και χρονικές στιγμές.

Σε επιμέλεια των Γκίγκη Αργυροπούλου και Κώστα Τζημούλη, αρκετοί σημαντικοί δημιουργοί που ασχολούνται με το αστικό τοπίο και τα βιώματά μας μέσα σε αυτό, όπως η Ελένη Τζιρτζιλάκη ο Κωστής Βελώνης και οι Campus Novel, παρουσιάζουν έργα τους, συγκεντρώνοντας μερικά από τα κομμάτια αυτής της πόλης. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και θα πλαισιωθεί από παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Αναλυτικά συμμετέχουν οι: Νίκος Αρβανίτης, Κωστής Βελώνης, Campus Novel, Αναστασία Δούκα, Ειρήνη Ευσταθίου, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Γιώτα Ιωαννίδου, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Αλεξία Καραβέλα, Learning from Documenta (συντονισμός: Ε. Ρίκου - Ε. Γιαλούρη), Ιωάννα Μύρκα, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Γιώργος Παπαδάτος, ΠΑΤ (Προσωρινή Ακαδημία Τεχνών), Θοδωρής Προδρομίδης, Μαρία Σαρρή, Σοφία Σιμάκη, Εύα Στεφανή, Κώστας Τζημούλης, Ελένη Τζιρτζιλάκη, Άννα Τσουλούφη-Λάγιου, Ιωάννα Χατζηπανηγύρη, Vaskos.

iΟχτώ | Πολυτεχνείου 8 | Έως 30/9 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.