Ξεκίνησε το Athens Photo World

Ένας νέος θεσμός αφιερωμένος στην τέχνη του φωτορεπορτάζ γεμίζει την πόλη με εξαιρετικά κάδρα.

Ξεκίνησε το Athens Photo World

Παρότι, ειδικά στην εποχή της κυριαρχίας του internet, οι εικόνες είναι συνυφασμένες με την καθημερινή ενημέρωση όλων μας, τόσο που είναι αδύνατο να προσέξουμε μια είδηση αν δεν τη συνοδεύει το αντίστοιχο φωτογραφικό πλάνο, δεν έχει δοθεί στο φωτορεπορτάζ η σημασία που του αξίζει. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει το Athens Photo World, ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στον συγκεκριμένο κλάδο της τέχνης της φωτογραφίας, που ξεκινά την πορεία του αυτήν την εβδομάδα, με τιμώμενο πρόσωπο τον πρόσφατα εκλιπόντα Γιάννη Μπεχράκη.

Για δέκα ημέρες, από τις 7 έως τις 16/6, επτά εκθέσεις και ποικίλες εκδηλώσεις διασπείρονται σε διάφορα σημεία της Αθήνας –τοπόσημα, κτίρια και δημόσιους χώρους–, με πυρήνα το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στα νότια. Κορυφαίοι Έλληνες φωτορεπόρτερ αλλά και σπουδαία κάδρα top of the list διεθνών πρακτορείων μαζί με έργα σπουδαστών που ξεχώρισαν παρουσιάζονται στο κοινό κάτω από τη θεματική «Καθημερινότητα στον κόσμο». Ξεχωρίζει η ρετροσπεκτίβα «Eyewitness», το κύκνειο άσμα αυτοπαρουσίασης του σπουδαίου Μπεχράκη: οι πιο δυνατές κι επιδραστικές εικόνες που αποτύπωσε παρουσιάζονται στον τέταρτο όροφο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η εμπειρία της προσφυγιάς μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών

Εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου η έκθεση "Let the children talk" του Μάριου Λώλου.

Μαρία-Θάλεια Καρρά: "Θέλουμε το "Revolution is not a one time event" να δημιουργήσει ένα πεδίο διαλόγου, ανοικτότητας και συμπερίληψης"

Η συνιδρύτρια του locus athens μάς μιλά για την πολυφωνική γιορτή που στήνεται στο Tavros, με αφορμή την πρόσφατη διάκριση του χώρου με το βραβείο Impact Grant.

H Τιτίκα Σάλλα μιλάει "Περί φύσεως"

Η σειρά αυτή των έργων της Τιτίκας Σάλλα αποτελεί συνέχεια παλαιότερων αναφορών της στη φύση.

"How Far We Went": Η ζωγραφική πορεία του Στέλιου Pupet

O τίτλος της έκθεσης, λέει ο Pupet, καθρεφτίζει την σχέση ανάμεσα στην διαδικασία της ζωγραφικής του και το ταξίδι της ζωής του, που έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια.

"Μετεωρολογία του Κόσμου": Το αγροτικό τοπίο και το σύμπαν των videogames εμπνέουν τον Ζήση Μπλιάτκα

Μια έκθεση ζωγραφικής που συνδυάζει την παραγωγική γη με την τεχνολογία.