Το «Πανελλήνιο» αλλάζει την εικόνα του Μεταξουργείου

Τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου σταθμού αυτοκινήτων «Πανελλήνιο»: Athens Experience Car Services προσφέρουν στο Μεταξουργείο έναν πρωτότυπο, vintage πολυχώρο με συλλογή αντικών, καφενείο, πλυντήριο και βενζινάδικο.

Το «Πανελλήνιο» αλλάζει την εικόνα του Μεταξουργείου

Παλιά περιοδικά, jukebox, στολές ραμμένες όπως τη δεκαετία του 60’ για το προσωπικό, τηλεόραση με σεμεδάκι της γιαγιάς και φαγητά φτιαγμένα όπως τότε. Ένα εμβληματικό κτίριο που φτιάχτηκε το 1958 και σήμερα ανανεώνεται, αποπνέοντας μια vintage αισθητική.

Τα εγκαίνια του μεταμορφωμένου χώρου «Πανελλήνιο»: Athens Experience Car Services στο Μεταξουργείο, που έγιναν πριν από λίγες μέρες, είχαν όλα τα απαραίτητα συστατικά της εποχής του 60’. Δοκιμάσαμε παλιακά γλυκά, ήπιαμε ελληνικό στο καλόγουστο καφέ του χώρου, ακούσαμε μουσική από jukebox με βινύλια και ξεφυλλίσαμε περιοδικά της εποχής. Ακόμα και τα φαγητά απέπνεαν μια νοσταλγία, αφού και αυτά ήταν φτιαγμένα, όπως ακριβώς θα τα έκανε η γιαγιά μας εκείνα τα χρόνια.

Παράλληλα, περιηγηθήκαμε στο γκαράζ με λόγια του Αντώνη Τζεν, μηχανικού αυτοκινήτων και συλλέκτη. Ο ίδιος έδειξε σε όλους τους παρευρισκόμενους, αυτοκίνητα – αντίκες που είχαν γράψει πολλά χιλιόμετρα στους δρόμους της Αθήνας και τώρα βρίσκονται πλέον στο γκαράζ της οδού Αχιλλέως 65 στο Μεταξουργείο. Το κάθε αυτοκίνητο αποτελεί μία ιστορία μόνο του, αλλά αυτό που μας τράβηξε την προσοχή ήταν το SAAB 95. Η φοβερή κοψιά και μοναδική αισθητική ξεχωρίζουν το αμάξι που οδήγησε τον ραλίστα Έρικ Κλάρσον στο θρίαμβο του ράλι του Μόντε Κάρλο.

Το «Πανελλήνιο» αλλάζει την εικόνα του Μεταξουργείου - εικόνα 1

Επίσης, αυτό που κάνει εντύπωση στο «Πανελλήνιο»: Athens Experience Car Services είναι οι πινακίδες του, όπως αυτή του «μην αγγίζετε τα ξένα αυτοκίνητα», που φρεσκαρίστηκαν και κρεμάστηκαν και πάλι στο γκαράζ. Εμείς βέβαια δε διστάσαμε να μπούμε μέσα στα αυτοκίνητα, να φωτογραφηθούμε και να τα κάνουμε για λίγο δικά μας. Ο Αντώνης Τζεν μίλησε ενδελεχώς σε κάθε ένα από αυτά για τη χρήση του, αγωνιστικά και μη.

Λίγο πιο πέρα βρίσκεται ο χώρος του πλυντηρίου, όπου μπορεί κάποιος να αφήσει το αυτοκίνητό του για πλύσιμο και να φουλάρει βενζίνη. Σίγουρα, κάποιοι θα αργήσουν να παραλάβουν, αφού δύσκολα κάποιος μπορεί να ξεκολλήσει από το καφενείο «Πανελλήνιο» που προσφέρει στους οδηγούς εκτός από ξεκούραση και νοσταλγικές εικόνες από μια Αθήνα που δεν υπάρχει πια.

Το «Πανελλήνιο» αλλάζει την εικόνα του Μεταξουργείου - εικόνα 2

Επομένως, ο πρωτότυπος και απόλυτα καλαίσθητος πολυχώρος περιέχει τα πάντα: Πλυντήριο (car wash), γκαράζ, πωλητήριο με αξεσουάρ αυτοκινήτων, πρατήριο καυσίμων και ένα vintage καφέ. Σημειώστε, ότι το πλυντήριο αυτοκινήτων που βρίσκεται στο χώρο είναι eco – life. Δηλαδή χρησιμοποιεί νερό από ένα υπόγειο ποταμάκι για την εξοικονόμηση νερού και την προστασία του περιβάλλοντος. Μπορεί ο χώρος να έχει αέρα άλλης εποχής, παράλληλα όμως χρησιμοποιεί σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα για να προστατέψει το περιβάλλον και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών οδηγών.

i «Πανελλήνιο»: Athens Experience Car Services | Αχιλλέως 65| Μεταξουργείο| 2105223900 | Μονίμως Ανοιχτό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Το 2024 αφιερωματικό έτος στον Λόρδο Βύρωνα

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε την έκθεση "Ο Μπάυρον και η Ελλάδα", την οποία συνδιοργάνωσαν η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο Βυρώνειο Κτήριο.

Αποστολή στη Μπιενάλε Βενετίας 2024: τα εθνικά περίπτερα που ξεχωρίσαμε

Ανταπόκριση από τις εθνικές συμμετοχές της 60ης κορυφαίας εικαστικής διοργάνωσης που συντονίζονται με το σκεπτικό της κεντρικής έκθεσης "Ξένοι Παντού" και από το "Ξηρόμερο/Dryland".

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (22-28/4)

Μια ομάδα δημιουργών τιμά τον Στέλιο Φαϊτάκη, ο Κώστας Τσόκλης διερευνά τα σύγχρονα ΜΜΕ, και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Η Λίζη Καλλιγά στήνει μια ασυνήθιστη έκθεση στο Αρχείο Ακριθάκη

Το πρότζεκτ "Ο Άσπρος Τοίχος" αποτελείται από μία αέναη βιντεοπροβολή και 9 φωτογραφίες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Τρία μπαζάρ γεμίζουν τέχνη την Αθήνα

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην εγχώρια δημιουργία, μπαζάρ για τους λάτρεις της μουσικής και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 20 έως 26/4.

"Daughters": Το οικογενειακό τραύμα και οι ρίζες της πατριαρχίας

Οι καλλιτέχνιδες Αιμιλία Μπαλάσκα και Rebecca Simons ανατρέχουν στο οικογενειακό αρχείο τους και επανεξετάζουν το κοινό τους παρελθόν.