Γιατί το αθηνόραμα φόρεσε το λευκό T-shirt;

Το «α» στηρίζει την πρωτοβουλία του Κοινωνικού Πλυντηρίου SKIP και σας προσκαλεί να δώσετε και εσείς ένα χέρι βοηθείας, προσφέροντας πλύσεις αγάπης σε όσους το έχουν ανάγκη.

Γιατί το αθηνόραμα φόρεσε το λευκό T-shirt;

Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος και αμέτοχος απέναντι στο φαινόμενο της έλλειψης βασικών αναγκών από τους συνανθρώπους μας. Πόσο μάλλον ένας οδηγός πόλης σαν το «αθηνόραμα» που ζει και αναπνέει στην Αθήνα.

Γι’ αυτό φορέσαμε και εμείς λευκό t-shirt στηρίζοντας με όλη μας τη δύναμη την αξιέπαινη προσπάθεια του Κοινωνικού Πλυντηρίου SKIP που ξεκίνησε από το 2016. Την τελευταία δεκαετία, εξαιτίας της εκτεταμένης οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας δεν μπορούσαν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Το SKIP αντιλήφθηκε το πρόβλημα και αποφάσισε να κάνει μια κίνηση ανθρωπιάς. Έχοντας σαν στόχο να βρίσκεται εκεί όπου υπάρχει ανάγκη, δημιούργησε μαζί με τον Δήμο Αθηναίων, το 2016, το πρώτο Κοινωνικό Πλυντήριο SKIP, το οποίο προσφέρει δωρεάν πλύσεις αγάπης σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό ρουχισμό.

Με δικά του έξοδα έφτιαξε μια σταθερή δομή με 5 επαγγελματικά πλυντήρια και 5 επαγγελματικά στεγνωτήρια στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, όπου και παρέχει τα απορρυπαντικά Skip και τα μαλακτικά Cajoline για να καλύπτει τις καθημερινές μπουγάδες άπορων δικαιούχων του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιώντας, κατά μέσο όρο 400 πλύσεις μηνιαίως.

Γιατί το αθηνόραμα φόρεσε το λευκό T-shirt; - εικόνα 1

Πέρα, όμως, από την σταθερή βοήθεια που δίνει στους άπορους της Αθήνας, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, βρέθηκε δίπλα σε συνανθρώπους μας σε έκτακτες καταστάσεις κρίσης. Την επόμενη κιόλας μέρα μετά την πλημμύρα στη Μάνδρα και τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η κινητή μονάδα συγκέντρωσης των ρούχων βρέθηκε στους τόπους καταστροφής για να βοηθήσει όσους το είχαν ανάγκη. Το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, έχοντας ήδη δυο χρόνια δράσης, μετρά 800 τόνους καθαρά ρούχα και συνεχίζει...

Από τις 19 Μαΐου, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip κάνει μια πρωτότυπη κίνηση αλληλεγγύης, την οποία στηρίζει το περιοδικό αθηνόραμα και το athinorama.gr. Σ’ αυτήν την ενέργεια, βέβαια, μπορείτε να βάλετε και εσείς ένα χέρι βοηθείας, ώστε να πραγματοποιηθούν ακόμη περισσότερες πλύσεις αγάπης σε για όσους το χρειάζονται.

Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Είναι απλό… Ανεβάζετε μία φωτογραφία σας στο Instagram με ένα λευκό T-shirt, χρησιμοποιώντας τα hashtag #WhiteTshirtChallenge #SkipKoinonikoPlintirio και προκαλείτε τους φίλους σας να ακολουθήσουν το παράδειγμά σας.

Για κάθε φωτογραφία που θα ανεβαίνει, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip προσφέρει πλύσεις αγάπης, με στόχο να προσφέρει τα απορρυπαντικά μιας ολόκληρης χρονιάς στις οικογένειες που στηρίζει το σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού».

Α.Ζ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Στο φως": Η Εριέττα Βορδώνη αναζητά το αληθινό νόημα της ζωής

Η νέα σειρά ζωγραφικών έργων της καλλιτέχνιδας εγκαινιάζεται στην Evripides Art Gallery.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2022

Μια εικαστική ματιά στο πλούσιο ιστορικό αρχείο του Ινστιτούτου Γκαίτε

Η εγκατάσταση της Ινώς Βαρβαρίτη και του Γιάννη Δελαγραμμάτικα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του ινστιτούτου.

Ένα παιχνίδι τέχνης, design και ιστορίας στην καρδιά της Αθήνας

Χιούμορ και ευρηματικότητα συμπορεύονται με σύμβολα της ιστορίας και της popular κουλτούρας στην καρδιά της Αθήνας.

"People on trees": Ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εμπλέκει το σαιξπηρικό δράμα με την οικολογική καταστροφή

Ένας διάλογος επί σκηνής, προβολές και περφόρμανς στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Ο "Εγγύς χώρος" και η συσχέτισή του με το ανθρώπινο σώμα

Η Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου δημιουργεί μια νέα σειρά ζωγραφικών έργων, τα οποία θα παρουσιάσει στη γκαλερί Genesis.

Η διαχρονική μας σχέση με τη θάλασσα στην έκθεση "The Sea Around Us"

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο χώρος τέχνης Tavros παρουσιάζει ένα παράλληλο πρόγραμμα προβολών, εργαστηρίων και συζητήσεων.

10 χρόνια Platforms Project: Δείτε το παράλληλο πρόγραμμα

Ομιλίες, περφόρμανς, εργαστήρια, δράσεις για παιδιά, ημερίδες και άλλα πολλά μας περιμένουν στη φετινή διεξαγωγή της αθηναϊκής φουάρ.