13ο Athens Tattoo Convention: Τι είδαμε στο πιο κουλ φεστιβάλ της πόλης

Το Athens Tattoo Convention για φέτος στο Τάε Κβον Ντο ήταν γεμάτο με αξέχαστες εμπειρίες για τους παρευρισκόμενους και πολλά χαμόγελα από τους αγαπημένους μας tattoo artists, με άλλους να ήρθαν από κοντά και άλλους από μακριά.

13ο Athens Tattoo Convention: Τι είδαμε στο πιο κουλ φεστιβάλ της πόλης

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 13 χρόνια, έτσι και φέτος, το Athens Tattoo Convention ανανέωσε το ραντεβού του με παραπάνω από 230 πάγκους, όπου βρίσκονταν ταλαντούχοι καλλιτέχνες με τα αρτιστίκ μηχανάκια τους. Ο χώρος του Τάε Κβον Ντο κατακλυζόταν από δημοφιλή ονόματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ κάποιοι καλλιτέχνες για πρώτη φορά φέτος, εμφανίστηκαν στο συνέδριο. Ένας από αυτούς είναι ο Γιώργος Μαυρίδης, που έκανε εμφάνιση πρώτη φορά στο φεστιβάλ στο περίπτερο του tattoo studio του, Tattooligans. Μαζί με αυτόν και πολλοί άλλοι ξένοι καλλιτέχνες που είναι διάσημοι παγκοσμίως για τις ικανότητες τους στη δερματοστιξία, όπως η Sam Barber και ο Steve Butcher. Όσοι ήθελαν να κάνουν τατουάζ από τους δημοφιλέστερους τατού artists, δεν είχαν παρά να κλείσουν ραντεβού για να το κάνουν μέσα στο τριήμερο (10-12/5).

13ο Athens Tattoo Convention: Τι είδαμε στο πιο κουλ φεστιβάλ της πόλης - εικόνα 1

Το τριήμερο είχε μεγάλη απήχηση, καθώς συγκέντρωσε αρκετό κόσμο που έκανε τατουάζ, ή απλά επισκέπτες για να δουν «τι παίζει». Παρατηρήσαμε πολλούς που έκαναν τατουάζ, άλλους πιο χαλαρούς και άλλους να δακρύζουν με πόνο. Όλοι ήταν διαγωνιζόμενοι για τα καλύτερα τατού της ημέρας σε όλες τις κατηγορίες, είτε μικρά είτε μεγάλα. Παράλληλα, ως επισκέπτες του φεστιβάλ, είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε 3 ταλαντούχους καλλιτέχνες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο καθένας με τη δική του ματιά στα τατουάζ.

13ο Athens Tattoo Convention: Τι είδαμε στο πιο κουλ φεστιβάλ της πόλης - εικόνα 2

Αυτοί ήταν ο Pande-Lee από το Dirty Roses Tattoo στη Θεσσαλονίκη , η Foxy Lady από το Dildo Studio στην Αθήνα και η Mimoza από το Vida Pirata στη Θεσσαλονίκη.

Foxy Lady, Dildo Tattoo Studio

13ο Athens Tattoo Convention: Τι είδαμε στο πιο κουλ φεστιβάλ της πόλης - εικόνα 3

Η Foxy Lady, (Αγγελιάνα Κορωνιού) ξεκίνησε με το τατού στα 25, αναφέροντας ότι το παρθενικό τατουάζ που έκανε σε κάποιον, ήταν στον αδερφό της χωρίς πολλή επιτυχία. Παρ’ όλα αυτά δεν πτοήθηκε και ξεκίνησε στα 26 της στο Dildo Tattoo Studio. Τα δικά της σχέδια άρχισε να τα εφαρμόζει πάνω σε σώματα στα 28 της, συμπληρώνοντας σήμερα 5 χρόνια στη δερματοστιξία. Τα ταττoυάζ της έχουν μία δόση από old-school αλλά γενικά– είναι μία funky κατηγορία από μόνα τους, καθώς περιέχουν έξυπνα χιουμοριστικά στοιχεία στα ελληνικά. Συνεχίζοντας, θεωρεί ότι έχουμε όλοι την εντύπωση ότι ο χώρος είναι ανδροκρατούμενος. Αυτό είναι ιδέα μας βέβαια, διότι η ίδια νιώθει άνετα και πολύ ξεχωριστή στο επάγγελμα αυτό ως γυναίκα, καθώς δεν έχει αντιμετωπίσει άβολες συμπεριφορές από τους γύρω της. Πιστεύει ότι το επάγγελμα αυτό έχει γίνει πολύ προσιτό στο γυναικείο φύλο, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι γυναίκες tattoo artist, κάτι που χαροποιεί εκείνη, αλλά και εμάς ιδιαιτέρως.

Pande-Lee, Dirty Roses Tattoo

13ο Athens Tattoo Convention: Τι είδαμε στο πιο κουλ φεστιβάλ της πόλης - εικόνα 4

Ο Pande-Lee ξεκίνησε να ασχολείται με την τέχνη του ταττου το 2004, στην πόλη του τη Θεσσαλονίκη και, μέχρι να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί έξι χρόνια αργότερα και να μπει στην οικογένεια του Dirty Roses Tattoo, έκανε μία μικρή βόλτα από την Αθήνα και το Nico Tattoo Crew. Τα στυλ που ακολουθεί είναι dotwork, δηλαδή τελείες που σχεδιάζονται ανάλογα με τις σκιές του έργου και blackwork, αμφότερα βασισμένα στο μαύρο χρώμα. Όπως μας είπε βέβαια αγαπά ιδιαίτερα να «χτυπάει» κρανία και σχέδια της ασιατικής κουλτούρας, ενώ δε θα έκανε σε καμία περίπτωση τατουάζ κάποιο φασιστικό σύμβολο- δε θα μπορούσαμε να παραλήψουμε την επιθυμία του να τονίσει πως δεν αντιμετωπίζει τη σβάστιγκα ως κάτι τέτοιο καθώς στη θιβετιανή θρησκεία συμβολίζει την καλοτυχία- ή το όνομα κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Για τον Pande-Lee το ταττού πρέπει να είναι μια προσωπική επιλογή και να αντικατοπτρίζει ένα κομμάτι της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου ενώ δεν έχει διστάζει να αρνηθεί σε πελάτη τατουάζ που αντέγραφε το σχέδιο κάποιου συγκεκριμένου αθλητή.

Mimoza, Vida Pirata

13ο Athens Tattoo Convention: Τι είδαμε στο πιο κουλ φεστιβάλ της πόλης - εικόνα 5

Γεωπόνος το πρωί και tattoo artist το απόγευμα είναι η Ελένη Μέγκα ή αλλιώς Mimoza Tattooz, που ασχολείται με τα τατουάζ εδώ και περίπου πέντε χρόνια. Τα σχέδια της ακολουθούν ένα πιο προσωπικό στυλ,«illustrative, βασισμένο στη φαντασία, γυναικείο, ντελικά και φινετσάτο» όπως είπε η ίδια ενώ η μονιμότητα ενός τατουάζ δεν την τρομάζει αλλά θέλει να δίνει πάντα τον καλύτερό της εαυτό, καθώς θεωρεί τιμή να την επιλέξει κάποιος για να σχεδιάσει κάτι μόνιμο πάνω στο σώμα του. Όσον αφορά την ανδροκρατία στο χώρο, η Ελένη πιστεύει πως σεξισμός υπάρχει σε κάθε τομέα της καθημερινότητας, οπότε το ταττου δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση και πως εάν κάποιος θέλει να σε κάνει να νιώσεις άσχημα για τη δουλειά σου θα το κάνει με κάθε τρόπο και δε θα σταθεί απαραίτητα στο φύλο σου. Ευτυχώς, βέβαια, η ίδια δεν έχει βρεθεί ποτέ αντιμέτωπη με μία τέτοια συμπεριφορά. Όσο για τις επιλογές των σχεδίων, προσπαθεί να συζητά την αισθητική των ταττού και να μοιραστεί την αμφιβολία της σε περίπτωση που κάποιο σχέδιο δεν φαντάζει ιδιαίτερα ταιριαστό αλλά πάντα το τατουάζ είναι θέμα γούστο και η απόφαση έγγυται στο άτομο που το κάνει.

13ο Athens Tattoo Convention: Τι είδαμε στο πιο κουλ φεστιβάλ της πόλης - εικόνα 6



Το Athens Tattoo Convension δίνει ραντεβού για το 2020 με όλους όσους το στήριξαν και φέτος!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".