Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5)

Νέες δραστηριότητες τοξοβολίας, συζητήσεις περί Πλάτωνος, γνωριμία με την capoeira, συναυλία με τους The 3rd Element και εργαστήρια πρώτων βοηθειών, έρχονται δωρεάν στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5)

Νέες δραστηριότητες τοξοβολίας, συζητήσεις περί Πλάτωνος, γνωριμία με την capoeira, συναυλία με τους The 3rd Element και εργαστήρια πρώτων βοηθειών, έρχονται δωρεάν στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

#1 Περιήγηση στο Συμπόσιο του Πλάτωνα

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5) - εικόνα 1

Ο διδάκτωρ κλασσικής φιλολογίας Γιάννης Λιγνάδης παρουσιάζει το έργο του Πλάτωνα «Συμπόσιο» με αναλύσεις και αναγνώσεις στα νεοελληνικά. Μέσα από τις αναλύσεις του έργου μαθαίνουμε το σημαντικό δημιούργημα του αρχαίου φιλόσοφου και για ό, τι ερώτημα προκύψει θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση. Παράλληλα, στο μάθημα αναλύονται επίσης λόγοι του Αριστοφάνη, του Αλκιβιάδη και του Σωκράτη εστιάζοντας στις εκφάνσεις του έρωτα – από το μυθικό/αλληγορικό μέχρι το φιλοσοφικό και το πραγματικό. Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης γίνεται ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

i Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ | 10/5 | 7 μ.μ

#2 Τοξοβολία για να γίνουμε σαν την Katniss Everdeen

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5) - εικόνα 2

Θαύμαζες τις απίστευτες ικανότητες στην τοξοβολία της Katniss Everdeen στο The Hunger Games και θέλεις να τις αποκτήσεις; Τότε έλα στην Εσπλανάδα του Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το Σάββατο 11 του μηνός για να μάθουμε τα βασικά για ένα από τα πρώτα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάποια από τα οφέλη της τοξοβολίας είναι ότι βοηθάει στη συγκέντρωση και την εσωτερική πειθαρχία, καθώς και στην ισορροπία του σώματος. Λίγη εξάσκηση χρειάζεται και μας περιμένει μεγάλη βελτίωση!

i Εσπλανάδα | 11/5 | 10 π.μ | Για παιδιά 6 ετών και άνω

#3 Capoeira με παιδιά και γονείς

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5) - εικόνα 3

Η γνωστή αφροβραζιλιάνικη τέχνη τα συνδυάζει όλα: άθληση, χορός και πολεμικές κινήσεις. Τη Δευτέρα 13 Μαΐου παιδιά και γονείς συναντιούνται στον Πευκώνα για ένα μάθημα με τον Professor Dudu. Αρχικά, η capoeira δεν έχει τόσα ανταγωνιστικά στοιχεία, καθώς δεν βγαίνει κανείς νικητής από την αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων. Επομένως, ως τέχνη βοηθάει τους συμμετέχοντες στην αυτοσυγκέντρωση και την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος.

i Πευκώνας | 13/5 | 6 μ.μ | Για παιδιά 3 έως 6 ετών και τους συνοδούς τους

#4 Οι The 3rd Man Element αυτοσχεδιάζουν μαζί με David Lynch και Γιάννη Πατερέλη

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5) - εικόνα 4

Οι The 3rd Man Element είναι ένα συγκρότημα που κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Βασικός κορμός του είναι ο Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο) και ο Βασίλης Ποδαράς (τύμπανα), ενώ μαζί με ένα τρίτο καλλιτέχνη, διαφορετικό κάθε φορά, προκύπτει ένα μοναδικό αποτέλεσμα: οι τρεις μουσικοί συνεργάζονται δημιουργικά και αυτοσχεδιάζουν κάτι ξεχωριστό σε κάθε συναυλία. Σε αυτή τη συνάντηση τους στο Φάρο, την Κυριακή 12/5, για το τρίτο στοιχείο του γκρουπ συμπράττουν ο David Lynch (όχι, δεν πρόκειται για τον δημιουργό των Twin Peaks), τενόρος-σοπράνο, σαξοφωνίστας και παίχτης φλάουτο και ο τενόρος και σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης.

i Φάρος | 12/5 | 9 μ.μ

#5 Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5) - εικόνα 5

Ένα πολύ σημαντικό εργαστήριο για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας σε περίπτωση ανακοπής, θα γίνει την Τρίτη 15/5. Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών είναι κάτι που όλοι μας είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε. Στο μάθημα μαθαίνουμε πως να αντιμετωπίσουμε θύματα ανακοπής, την αναγνώριση και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και πως να βοηθήσουμε θύματα πνιγμού και πνιγμονής. Παράλληλα, η άσκηση αυτών που μαθαίνουμε γίνεται σε ειδικά προπλάσματα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εργαστήριο δεν παρέχει πιστοποίηση.

i Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΕΒΕ | 15/5 | 5.30 μ.μ

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν εργαστήρια θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.