Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5)

Νέες δραστηριότητες τοξοβολίας, συζητήσεις περί Πλάτωνος, γνωριμία με την capoeira, συναυλία με τους The 3rd Element και εργαστήρια πρώτων βοηθειών, έρχονται δωρεάν στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5)

Νέες δραστηριότητες τοξοβολίας, συζητήσεις περί Πλάτωνος, γνωριμία με την capoeira, συναυλία με τους The 3rd Element και εργαστήρια πρώτων βοηθειών, έρχονται δωρεάν στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

#1 Περιήγηση στο Συμπόσιο του Πλάτωνα

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5) - εικόνα 1

Ο διδάκτωρ κλασσικής φιλολογίας Γιάννης Λιγνάδης παρουσιάζει το έργο του Πλάτωνα «Συμπόσιο» με αναλύσεις και αναγνώσεις στα νεοελληνικά. Μέσα από τις αναλύσεις του έργου μαθαίνουμε το σημαντικό δημιούργημα του αρχαίου φιλόσοφου και για ό, τι ερώτημα προκύψει θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση. Παράλληλα, στο μάθημα αναλύονται επίσης λόγοι του Αριστοφάνη, του Αλκιβιάδη και του Σωκράτη εστιάζοντας στις εκφάνσεις του έρωτα – από το μυθικό/αλληγορικό μέχρι το φιλοσοφικό και το πραγματικό. Σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης γίνεται ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

i Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ | 10/5 | 7 μ.μ

#2 Τοξοβολία για να γίνουμε σαν την Katniss Everdeen

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5) - εικόνα 2

Θαύμαζες τις απίστευτες ικανότητες στην τοξοβολία της Katniss Everdeen στο The Hunger Games και θέλεις να τις αποκτήσεις; Τότε έλα στην Εσπλανάδα του Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», το Σάββατο 11 του μηνός για να μάθουμε τα βασικά για ένα από τα πρώτα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάποια από τα οφέλη της τοξοβολίας είναι ότι βοηθάει στη συγκέντρωση και την εσωτερική πειθαρχία, καθώς και στην ισορροπία του σώματος. Λίγη εξάσκηση χρειάζεται και μας περιμένει μεγάλη βελτίωση!

i Εσπλανάδα | 11/5 | 10 π.μ | Για παιδιά 6 ετών και άνω

#3 Capoeira με παιδιά και γονείς

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5) - εικόνα 3

Η γνωστή αφροβραζιλιάνικη τέχνη τα συνδυάζει όλα: άθληση, χορός και πολεμικές κινήσεις. Τη Δευτέρα 13 Μαΐου παιδιά και γονείς συναντιούνται στον Πευκώνα για ένα μάθημα με τον Professor Dudu. Αρχικά, η capoeira δεν έχει τόσα ανταγωνιστικά στοιχεία, καθώς δεν βγαίνει κανείς νικητής από την αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων. Επομένως, ως τέχνη βοηθάει τους συμμετέχοντες στην αυτοσυγκέντρωση και την καλλιέργεια του σώματος και του πνεύματος.

i Πευκώνας | 13/5 | 6 μ.μ | Για παιδιά 3 έως 6 ετών και τους συνοδούς τους

#4 Οι The 3rd Man Element αυτοσχεδιάζουν μαζί με David Lynch και Γιάννη Πατερέλη

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5) - εικόνα 4

Οι The 3rd Man Element είναι ένα συγκρότημα που κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Βασικός κορμός του είναι ο Χρήστος Αλεξόπουλος (πιάνο) και ο Βασίλης Ποδαράς (τύμπανα), ενώ μαζί με ένα τρίτο καλλιτέχνη, διαφορετικό κάθε φορά, προκύπτει ένα μοναδικό αποτέλεσμα: οι τρεις μουσικοί συνεργάζονται δημιουργικά και αυτοσχεδιάζουν κάτι ξεχωριστό σε κάθε συναυλία. Σε αυτή τη συνάντηση τους στο Φάρο, την Κυριακή 12/5, για το τρίτο στοιχείο του γκρουπ συμπράττουν ο David Lynch (όχι, δεν πρόκειται για τον δημιουργό των Twin Peaks), τενόρος-σοπράνο, σαξοφωνίστας και παίχτης φλάουτο και ο τενόρος και σαξοφωνίστας Τάκης Πατερέλης.

i Φάρος | 12/5 | 9 μ.μ

#5 Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (10-16/5) - εικόνα 5

Ένα πολύ σημαντικό εργαστήριο για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας σε περίπτωση ανακοπής, θα γίνει την Τρίτη 15/5. Τα μαθήματα πρώτων βοηθειών είναι κάτι που όλοι μας είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε. Στο μάθημα μαθαίνουμε πως να αντιμετωπίσουμε θύματα ανακοπής, την αναγνώριση και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και πως να βοηθήσουμε θύματα πνιγμού και πνιγμονής. Παράλληλα, η άσκηση αυτών που μαθαίνουμε γίνεται σε ειδικά προπλάσματα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το εργαστήριο δεν παρέχει πιστοποίηση.

i Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΕΒΕ | 15/5 | 5.30 μ.μ

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν εργαστήρια θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.