TEDxPanteionUniversity 2019: Ο άνθρωπος της σύγχρονης κοινωνίας στο επίκεντρο

Ο σύγχρονος άνθρωπος, που έχει φτάσει στο ζενίθ και συγχρόνως στο ναδίρ της εξυπνάδας του αναλύεται στις φετινές ομιλίες με θέμα «The Age of Smupid».

TEDxPanteionUniversity 2019: Ο άνθρωπος της σύγχρονης κοινωνίας στο επίκεντρο

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί για μία ακόμη φορά την ομάδα του TEDxPanteionUniversity, σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στο «The Age of Smupid», τη σημερινή εποχή δηλαδή που χαρακτηρίζεται από υπερπληθώρα τεχνολογικών εργαλείων και έχει κάνει τον άνθρωπο έξυπνο και ανόητο ταυτόχρονα. Στις 11 Μαΐου, άνθρωποι από το χώρο της τέχνης και των γραμμάτων προβάλλουν τη δική τους οπτική πάνω στο θέμα του «smupid», αναλύοντας τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους σε τρία διαφορετικά sessions, αποτελούμενα από μία παράσταση και τέσσερις ομιλίες το καθένα.

Η εκδήλωση βασίζεται στο τρίπτυχο «Παρατήρηση – Προσαρμογή – Εξέλιξη» που ακολουθεί ο άνθρωπος με στόχο την ενσωμάτωσή του στη σύγχρονη κοινωνία. Μέσα από τα λόγια των ομιλιτών το κοινό επικοινωνεί με διαφορετικές πτυχές του ζητήματος που αφορά το «smupid» άτομο, το οποίο μπορείς να εντοπίσεις σε όλες τις εκφάνσεις του σήμερα: από την τέχνη και την τεχνολογία μέχρι τις ερωτικές σχέσεις και την ανθρώπινη καταπίεση.

Από τα τρία sessions ξεχωρίζουν οι ομιλίες του Σταύρου Σκαρπαθάκη, μοναδικού Έλληνα χειροπράκτη ζώων, που θα αναφερθεί στην επιρροή της «smupid» κοινωνίας στον τομέα των φαρμάκων, όπως και της sex editor Ειρήνης Χειρδάρη, της οποίας η ομιλία θα εστιάσει στις ερωτικές σχέσεις στα χρόνια της τεχνολογικής εξέλιξης, στην πρώτη ενότητα, «Observe». Ο Thomas Kolster αναλύει , επίσης, ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο ζήτημα αναφορικά με την μεταβολή του τοπίου της διαφήμισης και την προσαμοργή των οργανισμών σε αυτη, στο πλαίσιο της δεύτερης θεματικής, «Adapt», ενώ σημαντική είναι και η ομιλία της Αλεξάνδρας Σολδάτου, επίκουρης καθηγήτριας Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα μιλήσει για το ευαίσθητο ζήτημα της παιδικής κακοποίησης, στο τελευταίο στάδιο της εκδήλωσης «Evolve».

Την παρουσίαση του συνέδριου που θα κλείσει με ένα after party στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, έχουν αναλάβει ο Αλέξανδρος Μάνος και η Σιλένα Τριβιζά.

iTEDxPanteionUniversity 2019: «The Age of Smupid» | 11/5 | Είσοδος ελεύθερη | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".