TEDxPanteionUniversity 2019: Ο άνθρωπος της σύγχρονης κοινωνίας στο επίκεντρο

Ο σύγχρονος άνθρωπος, που έχει φτάσει στο ζενίθ και συγχρόνως στο ναδίρ της εξυπνάδας του αναλύεται στις φετινές ομιλίες με θέμα «The Age of Smupid».

TEDxPanteionUniversity 2019: Ο άνθρωπος της σύγχρονης κοινωνίας στο επίκεντρο

Το Μουσείο Μπενάκη φιλοξενεί για μία ακόμη φορά την ομάδα του TEDxPanteionUniversity, σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στο «The Age of Smupid», τη σημερινή εποχή δηλαδή που χαρακτηρίζεται από υπερπληθώρα τεχνολογικών εργαλείων και έχει κάνει τον άνθρωπο έξυπνο και ανόητο ταυτόχρονα. Στις 11 Μαΐου, άνθρωποι από το χώρο της τέχνης και των γραμμάτων προβάλλουν τη δική τους οπτική πάνω στο θέμα του «smupid», αναλύοντας τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους σε τρία διαφορετικά sessions, αποτελούμενα από μία παράσταση και τέσσερις ομιλίες το καθένα.

Η εκδήλωση βασίζεται στο τρίπτυχο «Παρατήρηση – Προσαρμογή – Εξέλιξη» που ακολουθεί ο άνθρωπος με στόχο την ενσωμάτωσή του στη σύγχρονη κοινωνία. Μέσα από τα λόγια των ομιλιτών το κοινό επικοινωνεί με διαφορετικές πτυχές του ζητήματος που αφορά το «smupid» άτομο, το οποίο μπορείς να εντοπίσεις σε όλες τις εκφάνσεις του σήμερα: από την τέχνη και την τεχνολογία μέχρι τις ερωτικές σχέσεις και την ανθρώπινη καταπίεση.

Από τα τρία sessions ξεχωρίζουν οι ομιλίες του Σταύρου Σκαρπαθάκη, μοναδικού Έλληνα χειροπράκτη ζώων, που θα αναφερθεί στην επιρροή της «smupid» κοινωνίας στον τομέα των φαρμάκων, όπως και της sex editor Ειρήνης Χειρδάρη, της οποίας η ομιλία θα εστιάσει στις ερωτικές σχέσεις στα χρόνια της τεχνολογικής εξέλιξης, στην πρώτη ενότητα, «Observe». Ο Thomas Kolster αναλύει , επίσης, ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο ζήτημα αναφορικά με την μεταβολή του τοπίου της διαφήμισης και την προσαμοργή των οργανισμών σε αυτη, στο πλαίσιο της δεύτερης θεματικής, «Adapt», ενώ σημαντική είναι και η ομιλία της Αλεξάνδρας Σολδάτου, επίκουρης καθηγήτριας Παιδιατρικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα μιλήσει για το ευαίσθητο ζήτημα της παιδικής κακοποίησης, στο τελευταίο στάδιο της εκδήλωσης «Evolve».

Την παρουσίαση του συνέδριου που θα κλείσει με ένα after party στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, έχουν αναλάβει ο Αλέξανδρος Μάνος και η Σιλένα Τριβιζά.

iTEDxPanteionUniversity 2019: «The Age of Smupid» | 11/5 | Είσοδος ελεύθερη | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"The great departure": Η ρευστότητα της ύλης μέσα από τρεις νέους εικαστικούς

Τον σχολιασμό των έργων κάνει η επιμελήτρια της έκθεσης και η ιστορικός τέχνης, Θάλεια Στεφανίδου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2022

"Ο κήπος" του Μανώλη Μπαμπούση είναι ένα καυστικό σχόλιο για την καταναλωτική κοινωνία

Ένα πολυμεσικό έργο στον εκθεσιακό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

"Το σπίτι με τις πεταλούδες" του Παύλου Κοζαλίδη μας ταξιδεύει στην Κίνα των τελευταίων δεκαετιών

Ο φωτογράφος επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη με ένα προσωπικό αφήγημα για την ζωή και την καθημερινότητα σε διάφορες περιοχές της Κίνας.

Οι Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck στην Allouche Benias

Δύο σπουδαίοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση με τίτλο "Obelix & Obelix: At home I am a tourist".

Οι αφηρημένες εξπρεσιονιστικές συνθέσεις στη ζωγραφική της Άντας Αναστασοπούλου

Η έκθεση της εικαστικού στη Πινακοθήκη Λέφα πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελίζας Γερολυμάτου.

"Στο φως": Η Εριέττα Βορδώνη αναζητά το αληθινό νόημα της ζωής

Η νέα σειρά ζωγραφικών έργων της καλλιτέχνιδας εγκαινιάζεται στην Evripides Art Gallery.

Μια εικαστική ματιά στο πλούσιο ιστορικό αρχείο του Ινστιτούτου Γκαίτε

Η εγκατάσταση της Ινώς Βαρβαρίτη και του Γιάννη Δελαγραμμάτικα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του ινστιτούτου.