Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/4-1/5)

Η εβδομάδα των Παθών κλείνει με τις πιο όμορφες δωρεάν εμπειρίες, από το Κέντρο Πολιτισμού: ξεναγήσεις, μουσικά μεσημέρια, συζητήσεις και γυμναστική για ευχάριστες διακοπές στην πόλη.

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/4-1/5)

Η εβδομάδα των Παθών κλείνει με τις πιο όμορφες δωρεάν εμπειρίες, από το Κέντρο Πολιτισμού: ξεναγήσεις, μουσικά μεσημέρια, συζητήσεις και γυμναστική για ευχάριστες διακοπές στην πόλη.

#1 Ξενάγηση σε όλο το κτίριο

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/4-1/5) - εικόνα 1

Θεωρείται αυτονόητο, είναι όμως; Πόσες φορές έχουμε χαθεί στο μεγάλο κτιριακό σύμπλεγμα του Σταύρος Νιάρχος και θα θέλαμε να μάθουμε την ιστορία και την αξία του εμβληματικού αρχιτεκτονήματος; Οι καθιερωμένες ξεναγήσεις στο Κέντρο Πολιτισμού επιστρέφουν στις 26 Απριλίου. Η βόλτα ξεκινάει από την υποδοχή δημόσιων H/Y και περιλαμβάνει την περιήγηση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και στους εσωτερικούς/ εξωτερικούς χώρους κοινού που περιβάλλουν το κτίριο του Κέντρου Πολιτισμού.

i Υποδοχή δημόσιων H/Y | 26/4 | 10 π.μ

#2 Περιήγηση στο Πάρκο!

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/4-1/5) - εικόνα 2

Μεγάλο Σάββατο περπατάμε στο αχανές πάρκο του ΚΠΙΣΝ για μία ώρα. Πέραν του ότι το περπάτημα έχει πολλά οφέλη για το σώμα, τα όμορφα ινσταγκραμικά σημεία του μέρους, έρχονται να μας δώσουν πολλές όμορφες εμπειρίες, μία μέρα πριν την ανάσταση. Διανύοντας απόσταση ενός χιλιομέτρου, βρίσκουμε φυτά και λουλούδια, ανεβαίνουμε σκαλοπάτια και χαιρόμαστε ένα ξεχωριστό δειλινό. Είμαστε παραπάνω από έτοιμοι να περπατήσουμε στα κρυμμένα μονοπάτια του Πάρκου ξεκινώντας από το Κέντρο Επισκεπτών!

i Κέντρο Επισκεπτών | 27/4 | 6.30 μ.μ

#3 Τρέξιμο λίγες ώρες πριν την ανάσταση

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/4-1/5) - εικόνα 3

Ποιος είπε ότι τις ημέρες των γιορτών χάνουμε τις προπονήσεις; Λίγες ημέρες μετά την Ανάσταση, η ομάδα δρομέων του ΚΠΙΣΝ κάνει ομαδική προπόνηση στις 30 Απριλίου, συμβάλλοντας στη διατήρηση βάρους όσων πάρουν μέρος. Η έμπειρη ομάδα βοηθάει να βελτιωθούμε, καθοδηγεί και συντονίζει, για να γίνουμε πρώτοι σε όλους τους αγώνες δρόμου, αλλά κυρίως, για να χαρούμε τις γιορτές με υγεία.

i Στίβος | 30/4 | 6.30 | Από 15 ετών και άνω

#4 Συζήτηση για την Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα με τον Τάση Παπαϊωάννου

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/4-1/5) - εικόνα 4

Οι συζητήσεις για την αρχιτεκτονική δεν σταματάνε ποτέ στο κτίριο του Σταύρος Νιάρχος, ένα χώρο-αρχιτεκτονικό διαμάντι. Αυτό που συζητιέται την Τρίτη του Πάσχα στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι η αρχιτεκτονική ματιά σε μία πόλη που συνεχώς αλλάζει. Μία μεταμοντέρνα αισθητική, που φανερώνει το χαρακτήρα της πόλης αλλά και των κατοίκων της. Ομιλητής είναι ο καθηγητής της Αρχιτεκτονικής από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, Τάσης Παπαϊωάννου, με θέμα «Η Αρχιτεκτονική στην Ελλάδα, ένα σχεδίασμα». Η συζήτηση γίνεται και στη νοηματική γλώσσα.

i Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ | 30/4 | 7 μ.μ

#5 Τα μουσικά μας guilty pleasures έρχονται την Πρωτομαγιά

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (26/4-1/5) - εικόνα 5

Η Πρωτομαγιά στο Σταύρο Νιάρχο δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς όλα τα μουσικά guilty pleasures που έχουμε, γίνονται πραγματικότητα από τους The Jaguar Bombs. Το συγκρότημα-boy band με τους Άγγελο Αϊβάζη, Βασίλη Νησσόπουλο, Γιάννη Ράλλη, Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο και Στέφανο Σακελλαρίου, φροντίζει να δώσει το ελεύθερο να τραγουδήσουμε στίχους των The Backstreet Boys, Britney Spears, Madonna και άλλων ερμηνευτών από τις δεκαετίες 1960 - 1990. Γιατί να ντραπούμε άλλωστε; Όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να τραγουδάμε το «If You Wanna Be My Lover» ενθουσιασμένα… Πέρα από τους The Jaguar Bombs, έρχονται οι The Burger Project, καθώς και ένα πλούσιο σύνολο χορευτικών, εκπαιδευτικών και (σίγουρα) ανοιξιάτικων προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες.

i Ξέφωτο | 1/5 | 1 μ.μ

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν εργαστήρια και τις εκδηλώσεις θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org.

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.