Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» επιστρέφουν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Για τέσσερις ημέρες, η δωρεάν πολιτιστική δράση φέρνει εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, προωθώντας την οικολογική συνείδηση.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» επιστρέφουν στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», η δράση του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού που ανανεώνει το ραντεβού της κάθε χρόνο από το 2012, επιστρέφει στην πόλη και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο μπαίνει στο ρυθμό. Με ελεύθερη είσοδο, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια περιμένουν επισκέπτες κάθε ηλικίας για τέσσερις ημέρες.

Από τις 9 έως 12 Μαΐου, το ιστορικό μουσείο πάνω στη Βασιλίσσης Σοφία μας καλεί να συνδυάσουμε πολιτισμό και περιβάλλον. Επιμελητές και αρχαιολόγοι αναλαμβάνουν κάθε ημέρα του τετραήμερου να ξεναγήσουν το κοινό στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, αναζητώντας λουλούδια, φυτά, δέντρα και άλλα φυσικά στοιχεία στα έργα. Έργα τέχνης και πληροφορίες για το φυσικό και αστικό περιβάλλον ξεδιπλώνονται μέσα από μισάωρους περιπάτους για όλες τις ηλικίες.

Παράλληλα, εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Παιδιά 6 έως 9 ετών βγαίνουν έξω στον κήπο, εξοικειώνονται με το φυσικό του τοπίο, τα λουλούδια και τα φυτά, και φτιάχνουν τις δικές τους δημιουργίες. Οι λίγο μεγαλύτεροι, 9 έως 12 ετών, εμπνέονται από τα μόνιμα έργα του μουσείου, τις αγιογραφίες και τις ζωγραφιές, και πειραματίζονται εικαστικά σε ένα εργαστήριο.

iΒυζαντινό και Χριστιανικό | 9-12/5 | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τις δράσεις | Είσοδος ελεύθερη | Περισσότερες πληροφορίες στο 2132139507

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δημοπρασία στη μνήμη της Χριστίνας Πρέκα για καλό σκοπό

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions.

30/11/2022

Θεόκλητε Τριανταφυλλίδη, το μετα-σύμπαν θα είναι ουτοπία ή εφιάλτης;

Ο καλλιτέχνης στήνει στη The Breeder μια πλούσια οπτικοακουστική εμπειρία και μας μιλά για τις δύο όψεις του ψηφιακού περιβάλλοντος στο πρότζεκτ "Pheromone Spa" και όλα όσα τον ενέπνευσαν για τη δημιουργία του.

Το Bridge Festival 2022 είναι μια γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο

Το ετήσιο φεστιβάλ που λειτουργεί ως γέφυρα πολιτισμού ανάμεσα στην εκάστοτε τιμώμενη χώρα και την Ελλάδα, πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά με τιμώμενη χώρα το Λουξεμβούργο.

Αυθεντικά τεκμήρια από τη ζωή στη Μικρά Ασία στην έκθεση "Από την πατρίδα: Τεκμήρια και μνήμες"

Μια παρουσίαση αυθεντικών τεκμηρίων και προφορικών μαρτυρίων στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου, που επιτυγχάνει να αναδείξει τις ποικίλες πτυχές της περιπέτειας του μικρασιατικού ελληνισμού.

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.