WWF Walk: Ένας ανοιχτός περίπατος για το περιβάλλον γυρνά την Αθήνα

Δημιουργικές δράσεις, παιχνίδια, παρουσιάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας και μουσικές εκπλήξεις περιμένουν επισκέπτες όλων των ηλικιών, αναδεικνύοντας νέες βιώσιμες πρακτικές.

WWF Walk: Ένας ανοιχτός περίπατος για το περιβάλλον γυρνά την Αθήνα

Για μια ημέρα, δέκα διαφορετικά σημεία στο κέντρο της πόλης εκπέμπουν ταυτόχρονα για το περιβάλλον. Σε διοργάνωση της WWF Ελλάς, ένας ανοικτός περίπατος έρχεται την Κυριακή 14 Απριλίου και καλεί επισκέπτες όλων των ηλικιών να περπατήσουν, να συζητήσουν, να προβληματιστούν και φυσικά να γιορτάσουν.

Με εκκίνηση την πλατεία Κλαυθμώνος από τις 11 το πρωί, το WWF Walk περιλαμβάνει δημιουργικές δράσεις, παιχνίδια, παρουσιάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας και μουσικές ή γευστικές εκπλήξεις. Θέματα όπως η σπατάλη τροφίμων, η ρύπανση από τα πλαστικά, η υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών, η προστασία των θαλασσών μας και η κλιματική αλλαγή υπενθυμίζουν το χρέος μας απέναντι στον πλανήτη, ενώ έξυπνες λύσεις και βιώσιμες πρακτικές δικτυώνονται στο κοινό. Σε κάθε περίσταση, αναδεικνύεται το έργο της WWF Ελλάς, μιλώντας για τις κινήσεις και τους στόχους της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Σταθμοί WWF Walk

Πλατεία Κλαυθμώνος: Το τουρ ξεκινάει από την κεντρική πλατεία πάνω στη Σταδίου, όπου οι επισκέπτες παραλαμβάνουν το χάρτη με τα δέκα σημεία των δράσεων. Εκεί θα βρίσκεται ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko με DJ set από τον Σπύρο Παγιατάκη, καθώς και η ομάδα της WWF για διευκρινήσεις.

Πεζόδρομος Σκουζέ: Εφαρμόζοντας πρακτικές ενάντια στη σπατάλη τροφίμων, ο Κωνσταντίνος Ντουμής του εναλλακτικού μπιστρό «La Maison du Grec» του πεζοδρόμου δίνει μπάρες δημητριακών από το επιπλέον απόθεμα υλικών που δεν χρησιμοποιήθηκαν, ενώ οι πρώτοι επισκέπτες (11 μ.) θα μπουν στην κουζίνα για να γνωρίσουν τη διαδικασία παραγωγής τους.

Πεζόδρομος Καρόρη: Στο πλαίσιο του περιπάτου, η δεντροστοιχία της Καρόρη μετατρέπεται σε υπαίθρια γκαλερί φωτογραφίας, όπου δέκα εντυπωσιακές εικόνες φέρνουν την ελληνική φύση στο κέντρο της πόλης.

Πλατεία Τριγώνου: Προβολή σχετικού βίντεο σε VR γυαλιά.

Οδός Αθηνάς: Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό και συμπληρωματικά εργαστήρια έρχονται στο κεντρικό δρόμο, με θέμα την εξόρυξη πετρελαίου, το ρόλο των πολιτών στην προάσπιση του περιβάλλοντος, αλλά και τα υπόλοιπα προγράμματα της WWF Ελλάς.

Στοά Πάππου: Στην αυλή της στοάς, οι βέλτιστες πρακτικές για την κατανάλωση ψαρικών παίρνουν τον πρώτο λόγο. Η νέα πρωτοβουλία Fish Forward συστήνεται στο κοινό καθώς και η εφαρμογή WWF Fish Guide app. Επιπλέον, «υποβρύχιες» γωνιές περιμένουν το κοινό για τις πιο δυνατές φωτογραφίες.

Πλατεία Θεάτρου: Η ομάδα του «Πλαστικουργείου» ετοιμάζει ένα εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης πλαστικού στο κατάστημα της Coco-Mat Bikes, στην πλατεία Θεάτρου (ώρες έναρξης εργαστηρίων 12 μ., 1 μ.μ., 2 μ.μ., 3 μ.μ.). Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα €5 ενώ απαιτείται προεγγραφή εδώ.

Τοιχογραφία Αβραμιώτου & Αγίας Ειρήνης: Ένας από τους γνωστότερους street artist της πόλης, ο Achilles, παρουσιάζει έργο στο πλαίσιο του WWF Walk, πάνω στον καμβά της ανανεωμένης συμβολής Αβραμιώτου και Αγίας Ειρήνης.

49ο Δημοτικό Σχολείο: Επιδαπέδια παιχνίδια περιμένουν τα παιδιά από 6 έως 12 ετών, όπως φιδάκι με θέμα τη βιώσιμη διατροφή. Παράλληλα, παιχνίδια με παντομίμα, ζωγραφομαχίες κά διδάσκουν με διασκεδαστικό τρόπο έννοιες για το δάσος, την κλιματική αλλαγή και τα απειλούμενα είδη.

Στοά Πραξιτέλους 33: Στο φρέσκο «Καφέ Ανανά» της στοάς θα υπάρχει πωλητήριο με διακοσμητικά και λειτουργικά προϊόντα της WWF, ενώ στον ίδιο χώρο η γνωστή φωτογράφος μόδας Ρούλα Ρέβη θα περιμένει τους επισκέπτες για φωτογραφίες (1-5 μ..μ.).

iWWF Tour | 14/4 | 11 π.μ.-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη | Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ψίθυροι στα Χέρια μου": Πώς τα στοιχεία της φύσης καθορίζουν τη ζωή μας

Η έκθεση συγκροτεί μια οπτική πανδαισία που έχει ως αφετηρία την εσωτερική πυξίδα της καλλιτέχνιδας Δήμητρας Σκανδάλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2022

Παιδικά εργαστήρια τέχνης στη Sianti

Η γκαλερί καλεί τους μικρούς φιλότεχνους να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια μέσα από τα οποία θα εξοικειωθούν με τον κόσμο της τέχνης και θα εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους.

Συζητήσεις και εργαστήρια στο Atopos με αφορμή την έκθεση "The Tyvek Project"

Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη για το κοινό έως την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου.

Η Cheapart μετακομίζει δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό

Η φετινή διοργάνωση Cheapart 2022 | Desire for Art έρχεται ανανεωμένη σε νέο χώρο, με πάνω από 90 καλλιτέχνες.

Art Athina 1993-2022: Μια εικαστική ιχνηλάτηση για την ελληνική φουάρ στο ΙΣΕΤ

Την αρχειακή έκθεση συνοδεύει ένα επετειακό λεύκωμα 360 σελίδων αφιερωμένο στα 30 χρόνια από την ίδρυση της Art Athina.

"Ιχνουργήματα": Μια σειρά σχεδίων του Δημοσθένη Αγραφιώτη

Τα σχέδια αυτά έχουν δημιουργηθεί σε βάθος σαράντα χρόνων και παρουσιάζονται σε ποικιλία μεγεθών, χαρτιών, τεχνικών και εναλλακτικών τρόπων προβολής στο χώρο.

Η 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης διερευνά το ζήτημα της "γεωκουλτούρας"

Το συνολικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης παρουσιάστηκε σήμερα σε σχετική συνέντευξη τύπου.