Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (29/3-4/4)

Νέα εργαστήρια μεταξοτυπίας, ατμοσφαιρικά τζαζ δειλινά και εκθέσεις που μιλούν για τη διαφορετικότητα μάς καλούν για αξέχαστες εμπειρίες στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (29/3-4/4)

Νέα εργαστήρια μεταξοτυπίας, ατμοσφαιρικά τζαζ δειλινά και εκθέσεις που μιλούν για τη διαφορετικότητα μάς καλούν για αξέχαστες εμπειρίες στο Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Είμαστε σε ετοιμότητα να υποδεχτούμε τον νέο μήνα με δραστηριότητες που μας συναρπάζουν και εμπλουτίζουν τα ενδιαφέροντα μας.

#1 Tai Chi για να κάνουμε κόλπα σαν τον Bruce Lee

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (29/3-4/4) - εικόνα 1

Αυτή την Παρασκευή οι λάτρεις του Tai-Chi θα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη και να εξασκήσουν περαιτέρω το αγαπημένο άθλημα με την εκδήλωση «Tai Chi για προχωρημένους». Είναι γνωστό ότι το Tai Chi προσφέρει ευεξία, μακροζωία μέσω των χαμηλών εντάσεων που έχει ως σωματική άσκηση. Όπως λέει και ο μάστερ της πολεμικής τέχνης Bruce Lee: « Ένας καλός πολεμικός καλλιτέχνης δεν είναι νευρικός, αλλά έτοιμος. Δεν σκέφτεται, δεν ονειρεύεται. Έτοιμος για ό,τι μπορεί να έρθει.» Γι’ αυτό λοιπόν, βάλτε στολές και πάμε!

i Στίβος | 29/3 | 7 - 8.15 μ.μ. | Για προχωρημένους ενήλικες

#2 Τζαζ δειλινό με τον Βαγγέλη Παρασκευαΐδη

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (29/3-4/4) - εικόνα 2

Ο βιμπραφωνίστας Βαγγέλης Παρασκευαΐδης παρουσιάζει το άλμπουμ του «Indoles», για να κλείσει ο μήνας με τζαζ μελωδίες. Η instrumental μουσική του περιέχει εκτός από αυτοσχεδιαστικά τζαζ στοιχεία και εναλλακτικό ροκ, κάτι που ταιριάζει ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο στυλ μουσικής. Το απολαυστικό κυριακάτικο βράδυ της στο φινάλε του Μαρτίου, στο Νιάρχος, θα ακούσουμε και τους μουσικούς που συμμετείχαν στην δημιουργία του άλμπουμ.

i Φάρος | 31/3 | 9 μ.μ

#3 Side by Side: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ & El Sistema Greece

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (29/3-4/4) - εικόνα 3

Μία τιμητική εκδήλωση για την ολοκλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του μαέστρου José Antonio Abreu. Ο José Antonio Abreu, για όσους δεν γνωρίζουν, οργάνωσε από το 1975 το «Sistema»: ένα μουσικό και κοινωνικό πρότζεκτ για να βοηθήσει τα παιδιά της Βενεζουέλας, χρησιμοποιώντας τη μουσική ως όχημα για να τα απομακρύνει από την εγκληματικότητα. Οι El Sistema Greece, είναι ένα κομμάτι του αρχικού πρότζεκτ και παρέχει δωρεάν μουσική στους νέους της Ελλάδας. Οι μαθητές που συμμετέχουν θα συνθέσουν ένα όμορφο πρωταπριλιάτικο απόγευμα με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, side by side, όπως λέει και ο τίτλος.

i Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ | 1/4 | 8.30 μ.μ

#4 Η τέχνη της μεταξοτυπίας στο Νιάρχος

Νιάρχος Update | 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε (29/3-4/4) - εικόνα 4

Καινούργιος μήνας, καινούργια αρχή, καινούργια εργαστήρια. Για όσους ενδιαφέρονται για τον κόσμο της στιλιζαρισμένης, όμορφης εκτύπωσης με στένσιλ, το ΚΠΙΣΝ ετοιμάζει το Εργαστήριο Μεταξοτυπίας: Ιστορία και βασικές αρχές. Ξεκινώντας από τις 3/4, ο Μανώλης Αγγελάκης/Tind δρομολογεί μια σειρά από συναντήσεις και δίνει μια γεμάτη γεύση από τη δημοφιλή τεχνική, που έχει χαρίσει μερικά από τα πιο ιστορικά δημιουργήματα του 20ου αιώνα, όπως οι αφίσες για τον Μάη του ’68 ή αργότερα τα θαυμαστά έργα του Andy Warhol. Μπορεί να απέχουμε μερικά βήματα από το μεγάλο Warhol, όμως γιατί να μην το προσπαθήσουμε;

i Παιδικό Εργαστήρι ΕΒΕ | 3/4 | 5 μ.μ

#5 Η έκθεση De Differentia μας μαθαίνει το σεβασμό στο διαφορετικό

Ο φόβος για το διαφορετικό επικρατεί σε πολλές κοινωνίες, ιδίως με τα fake news και την προπαγάνδα που αντιτίθενται σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Αυτό που έχει καθιερωθεί ως αξία όμως, είναι ότι κάθε άτομο είναι ξεχωριστό και πρέπει να αναγνωρίζονται οι ατομικές του διαφορές χωρίς διακρίσεις. Με αυτή την ιδέα, μία ομάδα ατόμων του πανεπιστημιακού χώρου, της Σχολής Καλών Τεχνών, σύγχρονες γυναίκες δημιουργούς και καλλιτέχνες φωτογραφίας και βίντεο, συναντιούνται στην έκθεση «De Differentia», η οποία παρουσιάζεται στο Νιάρχος από 3 Απριλίου. Παράλληλο πρόγραμμα συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης πλαισιώνει την έκθεση, επεκτείνοντας την αέναη συζήτηση γύρω από τη διαφορετικότητα.

i Ισόγειο Εβε | 3/4-10/5 | 9 π.μ.-10 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα δωρεάν εργαστήρια θα βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του www.snfcc.org. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.