Convergences Greece Forum: Η δυναμική πλατφόρμα που μιλά για τη βιωσιμότητα έρχεται στην Ελλάδα

Δύο συναντήσεις με ελεύθερη είσοδο αναζητούν τις «Συγκλίσεις» προς μια Ελλάδα με μηδέν αποκλεισμό, μηδέν αποτύπωμα άνθρακα και μηδέν φτώχεια.

Convergences Greece Forum: Η δυναμική πλατφόρμα που μιλά για τη βιωσιμότητα έρχεται στην Ελλάδα

Η πλατφόρμα Convergences Forum που εδώ και δέκα χρόνια αποτελεί ένα δυναμικό μέσο συζήτησης και προβληματισμού γύρω από θέματα βιωσιμότητας στη Γαλλία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στις 1 και 2 Απριλίου, με δύο ξεχωριστές συναντήσεις με ελεύθερη είσοδο, το «Convergences Greece Forum/ Συγκλίσεις» συγκεντρώνει διεθνώς καταξιωμένους ομιλητές αλλά και εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες της χώρας, προκειμένου να δημιουργηθεί μια κοινή γραμμή πλεύσης προς το Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών Ν.11 «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες». Πώς μπορούμε να πετύχουμε «μια Ελλάδα με μηδέν αποκλεισμό, μηδέν αποτύπωμα άνθρακα, μηδέν φτώχεια»;

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου, στο Ολύμπια Μουσικό Δημοτικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», η εναρκτήρια εκδήλωση συγκεντρώνει στο ίδιο πάνελ τον Muhammad Yunus, βραβευμένο με Νόμπελ Ειρήνης, οικονομολόγο και κοινωνικό επιχειρηματία, τον Hans Joachim Schellnhuber, ιδρυτή και επικεφαλής του Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών του Πότσνταμ, τον Don Mullan, διακεκριμένο Ιρλανδό συγγραφέα, παραγωγό ταινιών, φωτογράφο και ανθρωπιστή καθώς και τον Σταύρο Μπένο, πρωτοπόρο των συγκλίσεων στη χώρα μας, ιδρυτή της κίνησης πολιτών για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων «Διάζωμα». Με ώρα συνάντησης τις 7.30 μ.μ., οι πέντε ομιλητές θα παρουσιάσουν το όραμά τους για έναν κόσμο «γεμάτο μηδενικά».

Μια ημέρα μετά, στις 2 Απριλίου, οι εργασίες του Forum έρχονται στον πολυχώρο The Hub Events. Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δημόσιοι φορείς, ακαδημαϊκοί, φοιτητές, οργανισμοί, ιδιωτικές εταιρίες και –φυσικά– απλοί πολίτες και ακτιβιστές, κάθονται στο ίδιο τραπέζι για να αναζητήσουν από κοινού τις βιώσιμες λύσεις στα σημαντικά ζητήματα που υπάρχουν στη χώρα. Ξεχωρίζει το διαδραστικό Marketplace, όπου θα παρουσιαστούν start ups με κοινωνικό ή περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες και εταιρείες με κοινωνική ευθύνη.

To Convergences Greece Forum τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και συνδιοργανώνεται από το διεθνές Convergences Forum και το World Human Forum μαζί με το UN Sustainable Network Solution Network Greece.

iConvergences Greece Forum/ Συγκλίσεις | 1-2/4 | Είσοδος ελεύθερη | Προεγγραφή και περισσότερες πληροφορίες στο www.convergences.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2022

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Η εκδίκηση της ποίησης

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των ημερών έφεραν στο προσκήνιο τον υπαινικτικό αλλά διαπεραστικό τρόπο της ποίησης.

"Ο Champollion και το μυστήριο των ιερογλυφικών" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια ενδιαφέρουσα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την αποκρυπτογράφηση της ιερής γραφής των αρχαίων Αιγυπτίων.

O William Barnhart μας ταξιδεύει στην ποικιλόμορφη αθηναϊκή κουλτούρα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency.