Τα e-wallets κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομία

Οι εφαρμογές ηλεκτρονικών πληρωμών βλέπουν τους χρήστες τους να αυξάνονται και γίνονται σταδιακά κομμάτι της καθημερινότητας, όπως αποδείχτηκε στην ημερίδα της Warply.

Τα e-wallets κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομία

Με θέμα τις αναπτυσσόμενες τάσεις στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών, πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου η διεθνής ημερίδα «Leaders in Fintech: Personal stories of financial disruption», από την Warply.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσαν οι καινοτόμες υπηρεσίες, που αφορουν τις ψηφιακές πληρωμές και οι κεντρικές ομιλήτριες Εύα Καϊλή (Ευρωβουλευτής), Ana Cernat (CEO της ψηφιακής τράπεζας «Alior Bank Romania»), Άννα Πούλιου (Head of Privacy στη CHANEL στο Παρίσι και μέλος επιτροπών για την ανταγωνιστικότητα, τη συμμόρφωση και την ιδιωτικότητα στην Ευρώπη) και Anna Kuzmina (Deputy Commercial Director της Yandex.Money) εστίασαν στα mobile wallets, που δίνουν την ευκαιρία σε εταιρίες και παρόχους κινητής τηλεφωνίας να έχουν μερίδιο αγορών από τις παραδοσιακές τράπεζες και να διεισδύουν, όλο και περισσότερο, στις εθνικές οικονομίες.

Τα e-wallets κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομία - εικόνα 1
Anna Kuzmina

Όσον αφορά στις ψηφιακές πληρωμές ανά τον κόσμο, τα ποσοστά χρήσης e-wallet και άλλων παρόμοιων εφαρμογών παρουσιάζονται αυξημένα και αναμένεται να πολλαπλασιαστούν την προσεχή πενταετία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Ρωσία, που μέσα σε μία δεκαετία αύξησε τις ηλεκτρονικές της πληρωμές κατά 35%, κυρίως μέσω των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας. Αντίστοιχα, στην Κίνα, μεγάλη μερίδα του πληθυσμού προτιμά τη χρήση εφαρμογών ηλεκτρονικής πληρωμής, αντικαθιστώντας την ανταλλαγή χαρτονομισμάτων.

Η Warply στοχεύει σε μία σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και κατάρτησης στελεχών των εταιριών αλλά και του ευρύ κοινού στις υπηρεσίες οικονομικής τεχνολογίας (fintech), προκειμένου να ακολουθούν τις παγκόσμιες εξελίξεις. Η ημερίδα «Leaders in Fintech: Personal stories of financial disruption» ήταν η εναρκτήρια των εκδηλώσεων αυτών και προετοίμασε τους ενδιαφερόμενους για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.