Ας γνωρίσουμε την ανανεωμένη Στοά Εμπόρων

Τα καταστήματα-φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που έχουν επανδρώσει την ιστορική στοά καλούν σε μια ανοιχτή γιορτή.

Ας γνωρίσουμε την ανανεωμένη Στοά Εμπόρων

Αν αυτό το Σάββατο 2 Μαρτίου, το μεσημέρι, βρεθείτε στο Εμπορικό Τρίγωνο ή στην ευρύτερη γειτονιά του κέντρου, κάντε μια στάση στην ιστορική Στοά Εμπόρων (Βουλής 8-10). Οι επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που έχουν επανδρώσει τα μέχρι πρότινος άδεια καταστήματα στη στοά μέσω του προγράμματος «Πόλη2» από τον Δήμο Αθηναίων, περιμένουν μικρούς και μεγάλους σε μια γιορτή γνωριμίας.

Από τη 1 το μεσημέρι, με ανεβαστική μουσική στα ηχεία από τον Pepper 96,6, οι εννέα νέοι οικοδεσπότες της στοάς ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και υπόσχονται πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες. Ευκαιρία να γνωρίσουμε ενδιαφέρουσες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες –όπως το «Ροκάνι» που μετατρέπει ξύλινα και μεταλλικά υλικά τα οποία προορίζονταν για πέταμα σε χρηστικό οικιακό εξοπλισμό, το νέο «σχεδία αρτ» project από το γνωστό περιοδικό δρόμου ή το «Project Layali» που παρέχει επαγγελματική δίοδο σε πρόσφυγες και μετανάστες–, να πάρουμε μέρος σε σύντομα δημιουργικά εργαστήρια, να συζητήσουμε και να διασκεδάσουμε, να χαρούμε ξανά στιγμές σε ένα σημείο που άλλοτε έσφυζε από ζωή. Ας μην ξεχνάμε πως στο χέρι μας είναι αυτό να επιστρέψει.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα καταστήματα της Στοάς Εμπόρων, ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, επαναλειτουργούν από τον περασμένο Δεκέμβρη ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα καλούν τους πολίτες σε δωρεάν εργαστήρια και μικρά δρώμενα. Επίσης, αντίστοιχο εγχείρημα παρέμβασης ισχύει στην Πλατεία Θεάτρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.