«Έξυπνη Αποκομιδή»: Η νέα εφαρμογή στο Εμπορικό Τρίγωνο μαζεύει απορρίμματα με SMS

Καταστηματάρχες και κάτοικοι της περιοχής ενημερώνονται πλέον ψηφιακά για την ώρα αποκομιδής των απορριμμάτων.

«Έξυπνη Αποκομιδή»: Η νέα εφαρμογή στο Εμπορικό Τρίγωνο μαζεύει απορρίμματα με SMS

Τα νέα δεδομένα θέλουν και νέες συνήθειες. Ενώ τα έργα πεζοδρομήσεων συνεχίζονται στο «μικρό» Εμπορικό Τρίγωνο αλλάζοντας σιγά-σιγά την εικόνα του κέντρου, μια νέα εφαρμογή βρίσκεται ήδη σε πιλοτική λειτουργία από τον Δήμο Αθηναίων και ρυθμίζει τον τρόπο που συγκεντρώνονται τα απορρίμματα από τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Πρόκειται για την «Έξυπνη Αποκομιδή», ένα σύστημα που μέσω τηλεματικής εντοπίζει τα απορριμματοφόρα και ενημερώνει έγκαιρα τους συνδεδεμένους χρήστες με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο. Μέχρι πρότινος, ο αντίστοιχος τρόπος που χρησιμοποιούσε ο δήμος σε πεζοδρομημένες περιοχές –όπως στο Μοναστηράκι, την Κοραή και την Διονυσίου Αρεοπαγίτου– έδινε προκαθορισμένα ραντεβού μισής ώρας, με αποτέλεσμα να προκύπτουν καθυστερήσεις και δυσκολίες συνεννόησης. Τώρα το πρόβλημα λύνεται καθώς κάθε συνδεδεμένος κάτοικος/ καταστηματάρχης ενημερώνεται λίγα λεπτά πριν φτάσει το απορριμματοφόρο στην πόρτα του και οφείλει να αφήσει τα σκουπίδια του.

«Έξυπνη Αποκομιδή»: Η νέα εφαρμογή στο Εμπορικό Τρίγωνο μαζεύει απορρίμματα με SMS - εικόνα 1

Η υπηρεσία νέα γενιάς «Έξυπνη Αποκομιδή» σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Vodafone Hellas και μέχρι στιγμής εξυπηρετεί ένα μέρος του Τριγώνου. Στους επόμενους μήνες προβλέπεται να επεκταθεί και στα 110 στρέμματα της περιοχής και να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες με τα μικρά οχήματα να περνούν οκτώ φορές την ημέρα, απαλείφοντας τους κάδους από το δημόσιο χώρο του κέντρου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.