Στην τελική ευθεία η ανάπλαση στο Μικρολίμανο

Η Περιφέρεια Αττικής και ο δήμος Πειραιά υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την ανάπλαση ύψους 5,7 εκατομμυρίων στο παραλιακό μέτωπο.

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση στο Μικρολίμανο

Ένα βήμα κοντύτερα στην υλοποίηση της μεγάλης ανάπλασης έρχεται το Μικρολίμανο, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Πειραιά. Όπως είχε ανακοινωθεί, η μελέτη ανάπλασης περιλαμβάνει συνολικά 15.600 τμ. στην ευρύτερη ζώνη του παραλιακού μετώπου της Ακτής Κουμουνδούρου και τα έργα ανέρχονται σε ποσό ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Με στόχο τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου ανάπτυξης στο Φαληρικό Όρμο, οι παρεμβάσεις αναβαθμίζουν την αισθητική και λειτουργική χρήση της περιοχής. Συγκεκριμένα, στη νέα Αττική Ριβιέρα αφού αφαιρεθούν οι υφιστάμενες κατασκευές, θα αλλάξει συνολικά το τοπίο: η οδός Ακτή Κουμουνδούρου καθώς και η συμβάλλουσα οδό Ναυάρχου Βότση μετατρέπονται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, ενώ δίπλα ακριβώς στη θάλασσα θα υπάρχει μια φαρδιά ζώνη αιγιαλού για περπάτημα και ανάπαυση με κατάλληλο αστικό εξοπλισμό. Παράλληλα, αλλάζει ο ελεύθερος δημόσιος χώρο στα «Προσφυγικά», φτιάχνονται αντιπλημμυρικές υποδομές και διαμορφώνονται θέσεις οργανωμένη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, υπολογίζεται πως το μεγαλόπνοο έργο θα είναι έτοιμο εντός τριετίας και αδιαμφισβήτητα πρόκειται να επηρεάσει τη συνολική εικόνα της πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/09/2022

"Τα παιδιά της Ριτσώνας": Βλαδίμηρος Κυριακίδης και Έφη Μουρίκη γεμίζουν χρώμα το Ίδρυμα Κακογιάννη

Tα έργα της έκθεσης θα πωληθούν σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στα παιδιά της Ριτσώνας.

Το Sozopolis υποδέχεται το ανανεωμένο "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας"

Το εγχείρημα ανήκει στον κύκλο εργασιών του "Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθήνας".

"Βαρυτικά πεδία": Οι γλυπτικές συνθέσεις του Νίκου Ζήβα

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα προβιομηχανικής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικά σπαράγματα για τη δημιουργία της νέας σειράς έργων του.

"Coyote": Ο Alex Ayed εντάσσει στα γλυπτά του την ιδέα της μετατόπισης

Έμπνευση για τον τίτλος της έκθεσης, η οποία παρουσιάζεται στη γκαλερί The Intermission, υπήρξε η ζωή και το έργο του ιστιοπλόου Mike Plant.

Athens Art Book Fair 2022: Γιατί είναι αναγκαίο να έρθουν στο προσκήνιο τα ανεξάρτητα zines;

Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη φετινή αθηναϊκή έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου, το Mochi Γεωργίου και το Brooke Palmieri μας μιλούν για τα εκδοτικά τους εγχειρήματα και την αντιπροσώπευση ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων στη διεθνή και εγχώρια εικαστική σκηνή, ενώ οι Μαργαρίτα Αθανασίου και Κατερίνα Στάμου, μέλη της οργανωτικής ομάδας του fair, εξηγούν πώς προσπαθούν να καλύψουν το συνολικό φάσμα των καλλιτεχνικών εκδόσεων.

Ο "Αύγουστος" του Αλέξανδρου Σιμόπουλου

Η έκθεση στην Iris πρόκειται για ένα νέο σώμα ζωγραφικών έργων σε λινό και σε χαρτί.