Δωρεά ύψους 20 εκατομμυρίων για την Εθνική Λυρική Σκηνή από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Νέα σελίδα για τον σημαντικό πολιτιστικό οργανισμό της πόλης.

Δωρεά ύψους 20 εκατομμυρίων για την Εθνική Λυρική Σκηνή από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, έχοντας ήδη εγκατασταθεί στο νέο της σπίτι στο ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο στην πολυετή ιστορία της, ενισχύεται τώρα από μία νέα σημαντική οικονομική δωρεά, η οποία ανοίγει το δρόμο στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρει 20 εκατομμύρια ευρώ με στόχο την υλοποίηση ενός σχεδίου τεσσάρων χρόνων.

«Ο πυρήνας των συζητήσεων για τη δωρεά ήταν ο στόχος της εξωστρέφειας», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος μιλώντας για το όραμα που έχει μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη. «Εξωστρέφεια δεν σημαίνει μόνο λαμπρές συμπαραγωγές και θεάματα από το εξωτερικό, αλλά και ο κόσμος έξω από την Ελλάδα να γνωρίσει το έργο που κάνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, τόσο ως προς το ανθρώπινο δυναμικό όσο και ως προς τα καλλιτεχνικά προγράμματα. Είναι πραγματικά ένας θησαυρός.»

Από την υποστήριξη του ανοίγματος της ΕΛΣ στην κοινωνία πριν την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη δημιουργία των ίδιων των εγκαταστάσεων στο ΚΠΙΣΝ, το άνοιγμά της σε νέες καλλιτεχνικές κοινότητες μέσω της Εναλλακτικής Σκηνής και την προσέγγιση ευπαθών ομάδων μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές της, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι σταθερός σύμμαχος της Λυρικής Σκηνής.

«Η νέα δωρεά, πέρα από την ιδιαίτερη χαρά που μας προσφέρει, σημαίνει και τη δική μας δέσμευση για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου τετραετούς σχεδίου», σχολίασε στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης. Σύμφωνα με τους άξονες που ανακοινώθηκαν, στο πλάνο μπαίνουν δράσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη στοχευμένων καλλιτεχνικών συνεργασιών, συμπαραγωγών, μετακλήσεων, διεθνών περιοδειών, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης ετήσιας διάρκειας εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Τέλος, μια μεγάλη καμπάνια προβολής προς μεγάλα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο θα καλυφθεί, μεγιστοποιώντας τη διεθνή απήχηση του νέου καλλιτεχνικού στίγματος της ΕΛΣ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (15-21/4)

Η έννοια του μεταβατικού αντικειμένου, αφιέρωμα σε δύο σημαντικούς Ελευσίνιους καλλιτέχνες και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Αφιέρωμα στον ζωγράφο Στέλιο Φαϊτάκη ετοιμάζει η Roma Gallery

Έλληνες δημιουργοί τιμούν τον ταλαντούχο ζωγράφο που έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2023.

Εικαστικοί διερευνούν τη θεραπευτική ιδιότητα ενός "μεταβατικού αντικειμένου"

Η νέα ομαδική έκθεση του T.A.F. / the art foundation αναλύει έναν σημαντικό όρο της ψυχολογίας.