Δωρεά ύψους 20 εκατομμυρίων για την Εθνική Λυρική Σκηνή από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Νέα σελίδα για τον σημαντικό πολιτιστικό οργανισμό της πόλης.

Δωρεά ύψους 20 εκατομμυρίων για την Εθνική Λυρική Σκηνή από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η Εθνική Λυρική Σκηνή, έχοντας ήδη εγκατασταθεί στο νέο της σπίτι στο ΚΠΙΣΝ εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο στην πολυετή ιστορία της, ενισχύεται τώρα από μία νέα σημαντική οικονομική δωρεά, η οποία ανοίγει το δρόμο στην ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσφέρει 20 εκατομμύρια ευρώ με στόχο την υλοποίηση ενός σχεδίου τεσσάρων χρόνων.

«Ο πυρήνας των συζητήσεων για τη δωρεά ήταν ο στόχος της εξωστρέφειας», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέας Δρακόπουλος μιλώντας για το όραμα που έχει μαζί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη. «Εξωστρέφεια δεν σημαίνει μόνο λαμπρές συμπαραγωγές και θεάματα από το εξωτερικό, αλλά και ο κόσμος έξω από την Ελλάδα να γνωρίσει το έργο που κάνει η Εθνική Λυρική Σκηνή, τόσο ως προς το ανθρώπινο δυναμικό όσο και ως προς τα καλλιτεχνικά προγράμματα. Είναι πραγματικά ένας θησαυρός.»

Από την υποστήριξη του ανοίγματος της ΕΛΣ στην κοινωνία πριν την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη δημιουργία των ίδιων των εγκαταστάσεων στο ΚΠΙΣΝ, το άνοιγμά της σε νέες καλλιτεχνικές κοινότητες μέσω της Εναλλακτικής Σκηνής και την προσέγγιση ευπαθών ομάδων μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές της, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι σταθερός σύμμαχος της Λυρικής Σκηνής.

«Η νέα δωρεά, πέρα από την ιδιαίτερη χαρά που μας προσφέρει, σημαίνει και τη δική μας δέσμευση για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου τετραετούς σχεδίου», σχολίασε στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης. Σύμφωνα με τους άξονες που ανακοινώθηκαν, στο πλάνο μπαίνουν δράσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη στοχευμένων καλλιτεχνικών συνεργασιών, συμπαραγωγών, μετακλήσεων, διεθνών περιοδειών, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης ετήσιας διάρκειας εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Τέλος, μια μεγάλη καμπάνια προβολής προς μεγάλα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο θα καλυφθεί, μεγιστοποιώντας τη διεθνή απήχηση του νέου καλλιτεχνικού στίγματος της ΕΛΣ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Θεσσαλονίκη 1922: Μνημεία και Πρόσφυγες": Μια διαφορετική πτυχή της Μικρασιατικής Καταστροφής

Το Υπουργείο Πολιτισμού παρουσιάζει στη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης την επετειακή έκθεση με αφορμή τα 100 χρόνια από την τραγωδία της Σμύρνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/08/2022

Σταύρος Γασπαράτος: "Ένας ήχος μνήμης και όχι πραγματικότητας"

Ο Σταύρος Γασπαράτος μιλά στο "α" με αφορμή το "LAPSE", την οπτικοακουστική εγκατάστασή του που θα βρίσκεται ως τις 14 Αυγούστου στην ΕΛΣ.

"Μαθαίνοντας από την Πουλάτη": Μια εικαστική εγκατάσταση για τη διαχείριση του νερού στη Σίφνο

Το έργο δημιουργήθηκε από τους DECA Architecture στο πλαίσιο της δράσης S+T+ARTS (Science, Technology and Arts) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Connect).

Τα ελληνικά μουσεία υποδέχονται την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Μουσεία, αρχαιολογικά μνημεία και χώροι τέχνης μας προσκαλούν να θαυμάσουμε την τελευταία καλοκαιρινή πανσέληνο με συναυλίες, θεατρικά και ξεναγήσεις όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

"Thermia Project": Μια έκθεση αφιερωμένη στις πολιτιστικές πρακτικές της Κύθνου

Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών "Thermia Project", σε επιμέλεια της Οντέτ Κουζού.

"Hunter Hunts in a Pink Mist": Βρετανικό φολκλόρ και ελληνική μυθολογία στη νέα έκθεση του Luke Edward Hall

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης παρουσιάζει στη γκαλερί The Breeder τη δεύτερη ατομική του έκθεση, αντλώντας θεματικές από τους ελληνικούς μύθους και την ιστορία της τέχνης.