Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2

Παγοδρόμια στο κέντρο της πόλης, σαγηνευτικά μπαλέτα, καλλιτεχνικές αναζητήσεις και νόστιμες προκλήσεις και όλα όσα θα χρειαστείς για να περάσεις τις τελευταίες μέρες του 2018 και τις πρώτες του 2019.

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2

#1 Η «supercalifragilisticexpialidocious» Μαίρη Πόπινς επιστρέφει!

Η πιο αγαπητή νταντά του σινεμά έρχεται ξανά στις σκοτεινές αίθουσες με την υπογραφή της Disney, σε σκηνοθεσία του έμπειρου Ρομπ Μάρσαλ («Σικάγο»). Στο «Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει», σίκουελ της ταινίας του 1964 με την Τζούλι Άντριους, την αξιαγάπητη γκουβερνάντα με τις ξεχωριστές ικανότητες ενσαρκώνει η κάτοχος Χρυσής Σφαίρας Έμιλι Μπλαντ. Η Λονδρέζα ηθοποιός μαζί με ένα εξαιρετικό καστ, που περιλαμβάνει τους Μπεν Γουίσο και Λιν-Μανουέλ Μιράντα, φέρνουν το μαγικό κόσμο της πρωτότυπης ταινίας στη σημερινή εποχή και γεμίζουν τη μεγάλη οθόνη με θαλπωρή. Η ταινία φιγουράρει ήδη σε πολλές λίστες περιοδικών και θεσμών ως μία από τις καλύτερες της χρονιάς, ενώ διεκδικεί 4 Χρυσές Σφαίρες (καλύτερη ταινία - κωμωδία ή μιούζικαλ, πρωτότυπη μουσική, α΄ γυναικείος και α΄ αντρικός ρόλος).

#2 Χριστουγεννιάτικος αέρας στο Πεδίο

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 1

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στο Πεδίο του Άρεως, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να το εντάξουν στις γιορτινές τους βόλτες. Μέχρι τις 3 Ιανουαρίου, εκπαιδευτικά εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά, παραστάσεις τσιρκολάνων, μελωδίες από μουσικούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, παραμύθια, παραδοσιακά τραγούδια και swing ή rock συναυλίες μάς περιμένουν στο κεντρικό πάρκο. Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

#3 Λίγο Christmas Theater ακόμη

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 2

Η Αθήνα ζει στο πνεύμα της γιορτής και το Christmas Theater είναι το hot spot της με μια σειρά συναυλιών και παραστάσεων. Μία από τις κατεξοχήν χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ο «Καρυοθραύστης», παρουσιάζεται ως μπαλέτο με διάσημους ­σολίστ των ιστορικών Μπαλέτων Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης (μέχρι 30/12). Άλλο ένα ιστορικό σχήμα, η ορχήστρα του σπουδαίου συνθέτη Φραντς Λέχαρ, έρχεται για να μας ανεβάσει με ρυθμούς βαλς. Μιλάμε για την απόλυτη πρωτοχρονιάτικη εμπειρία, συνοδεία σολίστ μουσικών αλλά και χορευτών από την Όπερα της Βιένης (1-3/1). Μια θέση στη... μαγεία εξασφαλίζει και το Christmas Μagic Festival, που φέρνει στην Αθήνα μάγους, με καριέρα στα μιούζικ χολ και τα θέατρα του Λας Βέγκας, για να παρουσιάσουν νούμερα που ακροβατούν ανάμεσα στο ρεαλισμό και στην ψευδαίσθηση (4-6/1).

#4 Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει στο Golden Hall

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 3

Το θεματικό πάρκο του δημοφιλούς εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι εμπνέεται από το κλασικό γιορτινό παραμύθι και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν πρωταγωνιστές στη μαγική ιστορία του. Βόλτα με τη ρόδα Merry Wheel για πανοραμική θέα, ταξίδι με το Nutcracker Express, live χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παιχνίδια, δώρα και παιδικές δραστηριότητες μας διακτινίζουν στον πλανήτη της γιορτής (μέχρι 5/1).

#5 Love me «Once»

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 4

Μουσική κι έρωτας μπλέκονται γλυκά στο ρομαντικό μιούζικαλ «Once» του Έντα Γουόλς, το οποίο σκηνοθετεί ο Ακύλλας Καραζήσης, με πρωταγωνιστές τους πολύ ξεχωριστούς Μαρίνα Σάττι και Αποστόλη Ψυχράμη, στην Εναλλακτική Σκηνή της Λυρικής (μέχρι 20/1). Το βασικό όχημα του έργου, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι ένα εξαίσιο ιρλανδικό folk rock της παλιάς σχολής, με τραγούδια που εκφράζουν απόλυτα μια σύγχρονη ­λαϊκή/urban ευαισθησία και χτυπούν κατευθείαν στην καρδιά.

#6 Στο Μέγαρο με παγοπέδιλα

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 5

Φέτος τα Χριστούγεννα οι μελωδίες βγαίνουν έξω από το Μέγαρο Μουσικής και συνοδεύουν ιδανικά τις βόλτες στο παγοδρόμιο που έχει στηθεί στο ατμοσφαιρικό του αίθριο. Μέχρι και την Κυριακή 6/1, δοκιμάστε τις φιγούρες σας στην παγοπίστα των 350 τ.μ. με το προστατευτικό στέγαστρο (καθημερινές, 4-11 μ.μ., σαββατοκύριακα και αργίες, 11 π.μ.-11 μ.μ.). Αν, πάλι, θέλετε απλώς να χαζεύετε τον πάγο, μπορείτε να απολαύσετε ροφήματα, γλυκό κρασί και σνακ στο ζεστό περιβάλλον ενός ειδικά διαμορφωμένου χώρου δίπλα στο παγοδρόμιο (€ 10, εισιτ.: 2107282333).

#7 Dinner theatre ρεβεγιόν

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 6

Μια ιδιαίτερη εμπειρία δείπνου με μια βεντάλια θεαμάτων προσφέρει στον ατμοσφαιρικό του χώρο στο Μεταξουργείο το «El Convento Del Arte». Το ρεβεγιόν Χριστουγέννων εδώ γιορτάζεται με τους Mottet και special guest την Ξένια Γαργάλη, σε ένα πρόγραμμα που μας ταξιδεύει από το Παρίσι μέχρι τα παθιασμένα τανγκό της Αργεντινής, ενώ το μενού της βραδιάς φέρει την υπογραφή του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα.

#8 Αναζητώντας την ευτυχία

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 7

Δύο αδέρφια ψάχνουν το πουλί της ευτυχίας, ένα πτηνό παράξενο αλλά και θαυματουργό. Η αλληγορική περιπέτειά τους παρουσιάζεται στο έργο «Γαλάζιο πουλί» του Μορίς Μέτερλινκ, με αφηγητές/πρωταγωνιστές τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Αιμίλιο Χειλάκη, πλαισιωμένους από τους Μουσικούς της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Η γιορτινή παράσταση του Μεγάρου Μουσικής έχει τη σκηνοθετική υπογραφή-εγγύηση της Σοφίας Σπυράτου, σε κείμενα που διασκεύασε ο ποιητής Στρατής Πασχάλης (26-29/12).

#9 Δώρα μουσειακού βεληνεκούς

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 8

Τα μουσεία της πόλης έχουν βάλει τα γιορτινά τους και προσφέρουν ιδέες για αρτιστίκ αγορές. Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στο Κολωνάκι σύγχρονοι σχεδιαστές εμπνέονται από τις συλλογές του μουσείου και δημιουργούν γούρια, ενώ ξεχωρίζουν αντικείμενα στο ύφος των εκθεμάτων από τη νέα περιοδική έκθεση «Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Απτέρα - Ελεύθερνα - Κνωσός». Στο Μουσείο Ακρόπολης, πάλι, χριστουγεννιάτικες μπάλες, στολίδια και αξεσουάρ κοσμούν το πωλητήριο, ενώ το γούρι για το 2019 είναι εμπνευσμένο από τη διακόσμηση της σίμης του «Αρχαϊκού Παρθενώνα».

#10 Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Ολύμπια

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 9

Αυτές τις γιορτές το Θέατρο Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» ξαναμπαίνει δυναμικά στην ατζέντα μας. Ο ιστορικός χώρος όπου στεγαζόταν η Λυρική φιλοξενεί συναυλίες (από μελωδίες των Χριστουγέννων μέχρι τζαζ), λυρικό θέατρο για το ενήλικο κοινό, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά αλλά κι εκπαιδευτικά γιορτινά εργαστήρια, όλα υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

#11 Χριστούγεννα οn the road

Δύο από τα πιο αγαπημένα on the go κρύα ροφήματα των Starbucks στολίζονται και υποδέχονται τα Χριστούγεννα. ­Εντοπίστε το Chilled Classic White Chocolate Mocha, με τη γεύση ενός καφέ 100% Arabica, νότες λευκής σοκολάτας και κρέμα γάλακτος, αλλά και το κλασικό, αγαπημένο Starbucks Cappuccino σε ξεχωριστές συσκευασίες σε καφέ και σούπερ μάρκετ. Σε mood γιορτών όμως μας βάζουν και τα σπέσιαλ ροφήματα των «Flocafe Espresso Room» με βάση τον καφέ ή τη σοκολάτα και αρώματα κάστανου, μήλου, φράουλας ή Ferrero, τα οποία μπορείτε να πάρετε και μαζί με τα νέα on the go cups τους!

#12 Γιορτινή φαντασία για μικρούς και μεγάλους

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 10

Το Κλειστό Κέντρο Ξιφασκίας στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού έχει μεταμορφωθεί σε Christmas Fantasy Fun Park and Theater, έναν τόπο χαράς και παιχνιδιού. Μέχρι τις 6/1, μπορείτε να παίξετε στο λούνα παρκ, να στροβιλιστείτε στο καρουζέλ, να ταξιδέψετε με το Polar Express, να παίξετε στον παιδότοπο με τα τεράστια φουσκωτά κάστρα, να θαυμάσετε τους ξυλοπόδαρους, να χορέψετε στο παγοδρόμιο, να γνωρίσετε από κοντά τους Αγιοβασίληδες από τη Ρωσία και τη Λαπωνία αλλά και να δείτε θεατρικές παραστάσεις.

#13 Μαγευτικά Χριστούγεννα με τον «Υπέροχο Γκάτσμπυ»

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 11

Η ομάδα του Cinema Alive «ζωντανεύει» το γοητευτικό κόσμο της οσκαρικής ταινίας του Μπαζ Λούρμαν, σε μια αξέχαστη διαδραστική προβολή στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Grand Hyatt Athens». Η μαγευτική ατμόσφαιρα της Νέας Υόρκης του Μεσοπολέμου, η ξέφρενη τζαζ μουσική και τα γευστικά κοκτέιλ που θα βλέπετε στη μεγάλη οθόνη θα πάρουν... σάρκα και οστά κι εσείς θα είστε οι πρωταγωνιστές της δράσης. Μη χάσετε τις παραστάσεις στις 28 και 29 Δεκεμβρίου που σηματοδοτούν μια νέα εμπειρία για τις γιορτές.

#14 Ζήσε τα πιο επιστημονικά Χριστούγεννα

Το Μουσείο Πειραμάτων στην Καισαριανή αλλά και στον Άγιο Δημήτριο εκμεταλλεύεται δημιουργικά τις ημέρες που τα σχολεία είναι κλειστά για τις γιορτές και διοργανώνει για 8η χρόνια ένα χριστουγεννιάτικο camp γεμάτο επιστημονικές ανακαλύψεις! Για πέντε ημέρες (27, 28/12 και 2-4/1, 8 π.μ.-4 μ.μ.) παιδιά ηλικίας 6-10 ετών πειραματίζονται, παίζουν, μαθαίνουν, δημιουργούν και ανακαλύπτουν την... επιστημονική πλευρά των Χριστουγέννων με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Πληροφορίες: 2109761030, 2107210105, 2107610038. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

#15 Το πιο νόστιμο shopping

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 12

Κερδίστε την καρδιά αλλά και τον… ουρανίσκο των δικών σας ανθρώπων με ένα χριστουγεννιάτικο δώρο που σίγουρα θα εκτιμήσουν όλοι: σπάνια ελληνικά τυριά, όπως το Μαεστύρι (με πράσινο, μαύρο και ροζ πιπέρι ή με θρούμπι), σκορπούν τη φρεσκάδα τους στα deli του Τυροκομείου Κωσταρέλου και ντελικάτα ανατολίτικα αλλαντικά, όπως το χοιρομέρι με δεντρολίβανο, γεμίζουν με μυρωδιές τα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (2103217238, 2103254184).

#16 Η χαρά της επιστήμης στο ζενίθ

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 13

Στο χώρο ακριβώς απέναντι από το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, στο Παλαιό Φάληρο, το Ίδρυμα Ευγενίδου εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες το Πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Athena. Σε τρία διαφορετικά επίπεδα 1.200 τ.μ., διαδραστικά, ποιοτικά φτιαγμένα εκθέματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημών, τεχνολογίας, μηχανολογίας και μαθηματικών, όπως κι ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο για πειράματα κι ένα αμφιθέατρο περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Ανακαλύψτε τη γοητεία της επιστήμης ευχάριστα και δημιουργικά, χωρίς ατελείωτες εξισώσεις και δυσνόητα προβλήματα!

#17 Θεατρικές γιορτές στη Στέγη

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 14

Ψάχνετε μια παράσταση κλασική και ταυτόχρονα μοντέρνη; Δείτε το θρυλικό έργο «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;» του Έντουαρντ Άλμπι σκηνοθετημένο από τη Μαρία Πανουργιά (μέχρι 30/1, Μικρή Σκηνή). Όσο το αλκοόλ ρέει ξεθάβονται μία-μία οι κρυμμένες αλήθειες των δύο ζευγαριών και στήνεται ένα αριστουργηματικό ψυχογράφημα, που ταλαντεύεται ανάμεσα στο ρεαλισμό και στη φαντασία, με πρωταγωνιστές τους Κωνστα­ντίνο Αβαρικιώτη, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννη Παπαδόπουλο και Στέλλα Βογιατζάκη.

#19 Μια σύγχρονη «Σταχτοπούτα»

Ξέρω τι θα κάνεις στην Αθήνα: Xmas edition vol.2 - εικόνα 15

Με μια χορογραφία που δεν διστάζει να ανατρέψει την κλασική εκδοχή της «Σταχτοπούτας» και να τη φέρει στο σήμερα, σε μια αφαιρετική παράσταση, έρχεται το κορυφαίο Μπαλέτο του Μόντε Κάρλο στο Μέγαρο Μουσικής (μέχρι τις 29/12). Η δική τους Σταχτοπούτα μετατρέπεται σε ένα καθημερινό κορίτσι που αισθάνεται, ζει κι ερωτεύεται όπως όλα τα άλλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Προκήρυξη διαγωνισμού για το Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη 2023 από τον Δήμο Αθηναίων

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε συγγραφείς ιστορικών, λαογραφικών, γλωσσολογικών και άλλων έργων που αναφέρονται στην ιστορία και τον πολιτισμό των Δωδεκανήσων.

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.