Μικρές ιστορίες ταξιδιωτών ενώνονται στο νέο εγχείρημα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Εμπνευσμένο από τη βιβλιοφιλική χρονιά, το #HubofStories συνθέτει ένα συλλογικό διήγημα με πέντε επώνυμους συγγραφείς και αμέτρητους ανώνυμους.

Μικρές ιστορίες ταξιδιωτών ενώνονται στο νέο εγχείρημα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Κάθε ταξίδι είναι μία ιστορία, δεν είναι; Αντλώντας έμπνευση από την βιβλιοφιλική διάκριση της πόλης και την ορμή του προγράμματος «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» από το Δήμο Αθηναίων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θέλησε να ρίξει φως στην αφηγηματική δυναμική των ταξιδιωτών μέσα από το εγχείρημα #HubofStories.

«Το αεροδρόμιο είναι βέβαια κομβικό σημείο αεροπορικής δραστηριότητας, αλλά η κινητήριος δύναμη που τροφοδοτεί και διαμορφώνει τη δραστηριότητα αυτή σε καθημερινό επίπεδο είναι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν, που επισκέπτονται το αεροδρόμιο, που εργάζονται σε αυτό», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του project η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του αεροδρομίου.

Επικοινωνώντας τη δράση μέσω social media, το αεροδρόμιο ζήτησε την έμπνευση όλων των φίλων που έχουν στην καρδιά τους την Αθήνα, το ταξίδι και το αεροδρόμιο: «Γράψε την ιστορία σου και… γράψε ιστορία», σε σαράντα λέξεις. Αφού συνέλεξε τις απαντήσεις ανέθεσε σε πέντε καταξιωμένους συγγραφείς –τους Θοδωρή Γεωργακόπουλο, την Αμάντα Μιχαλοπούλου, τον Πέτρο Τατσόπουλο, την Σώτη Τριανταφύλλου και τον Χρήστο Χωμενίδη– να πλέξουν το αφήγημα.

Μικρές ιστορίες ταξιδιωτών ενώνονται στο νέο εγχείρημα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών - εικόνα 1

«Το αεροδρόμιο είναι ένα τοπόσημο πολυσήμαντο, συνυφασμένο με την ζωή όλων μας, την προσωπική μας ιστορία, ένα μέρος που έχουμε βιώσει τα πιο ισχυρά συναισθήματα, ένα πραγματικό Hub of Stories δηλαδή», ανέφερε ε τη σειρά του ο Φοίβος Σακαλής, συντονιστής προγράμματος της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Το αποτέλεσμα του συλλογικού συγγραφικού εγχειρήματος θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 και τα έσοδα θα διατεθούν από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε συγκεκριμένη φιλανθρωπική δράση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"The great departure": Η ρευστότητα της ύλης μέσα από τρεις νέους εικαστικούς

Τον σχολιασμό των έργων κάνει η επιμελήτρια της έκθεσης και η ιστορικός τέχνης, Θάλεια Στεφανίδου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/10/2022

"Ο κήπος" του Μανώλη Μπαμπούση είναι ένα καυστικό σχόλιο για την καταναλωτική κοινωνία

Ένα πολυμεσικό έργο στον εκθεσιακό χώρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

"Το σπίτι με τις πεταλούδες" του Παύλου Κοζαλίδη μας ταξιδεύει στην Κίνα των τελευταίων δεκαετιών

Ο φωτογράφος επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη με ένα προσωπικό αφήγημα για την ζωή και την καθημερινότητα σε διάφορες περιοχές της Κίνας.

Οι Humberto Poblete-Bustamante και Stefan Rinck στην Allouche Benias

Δύο σπουδαίοι εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους στην έκθεση με τίτλο "Obelix & Obelix: At home I am a tourist".

Οι αφηρημένες εξπρεσιονιστικές συνθέσεις στη ζωγραφική της Άντας Αναστασοπούλου

Η έκθεση της εικαστικού στη Πινακοθήκη Λέφα πραγματοποιείται υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελίζας Γερολυμάτου.

"Στο φως": Η Εριέττα Βορδώνη αναζητά το αληθινό νόημα της ζωής

Η νέα σειρά ζωγραφικών έργων της καλλιτέχνιδας εγκαινιάζεται στην Evripides Art Gallery.

Μια εικαστική ματιά στο πλούσιο ιστορικό αρχείο του Ινστιτούτου Γκαίτε

Η εγκατάσταση της Ινώς Βαρβαρίτη και του Γιάννη Δελαγραμμάτικα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του ινστιτούτου.