Μικρές ιστορίες ταξιδιωτών ενώνονται στο νέο εγχείρημα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Εμπνευσμένο από τη βιβλιοφιλική χρονιά, το #HubofStories συνθέτει ένα συλλογικό διήγημα με πέντε επώνυμους συγγραφείς και αμέτρητους ανώνυμους.

Μικρές ιστορίες ταξιδιωτών ενώνονται στο νέο εγχείρημα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

Κάθε ταξίδι είναι μία ιστορία, δεν είναι; Αντλώντας έμπνευση από την βιβλιοφιλική διάκριση της πόλης και την ορμή του προγράμματος «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» από το Δήμο Αθηναίων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θέλησε να ρίξει φως στην αφηγηματική δυναμική των ταξιδιωτών μέσα από το εγχείρημα #HubofStories.

«Το αεροδρόμιο είναι βέβαια κομβικό σημείο αεροπορικής δραστηριότητας, αλλά η κινητήριος δύναμη που τροφοδοτεί και διαμορφώνει τη δραστηριότητα αυτή σε καθημερινό επίπεδο είναι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν, που επισκέπτονται το αεροδρόμιο, που εργάζονται σε αυτό», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του project η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του αεροδρομίου.

Επικοινωνώντας τη δράση μέσω social media, το αεροδρόμιο ζήτησε την έμπνευση όλων των φίλων που έχουν στην καρδιά τους την Αθήνα, το ταξίδι και το αεροδρόμιο: «Γράψε την ιστορία σου και… γράψε ιστορία», σε σαράντα λέξεις. Αφού συνέλεξε τις απαντήσεις ανέθεσε σε πέντε καταξιωμένους συγγραφείς –τους Θοδωρή Γεωργακόπουλο, την Αμάντα Μιχαλοπούλου, τον Πέτρο Τατσόπουλο, την Σώτη Τριανταφύλλου και τον Χρήστο Χωμενίδη– να πλέξουν το αφήγημα.

Μικρές ιστορίες ταξιδιωτών ενώνονται στο νέο εγχείρημα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών - εικόνα 1

«Το αεροδρόμιο είναι ένα τοπόσημο πολυσήμαντο, συνυφασμένο με την ζωή όλων μας, την προσωπική μας ιστορία, ένα μέρος που έχουμε βιώσει τα πιο ισχυρά συναισθήματα, ένα πραγματικό Hub of Stories δηλαδή», ανέφερε ε τη σειρά του ο Φοίβος Σακαλής, συντονιστής προγράμματος της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Το αποτέλεσμα του συλλογικού συγγραφικού εγχειρήματος θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 και τα έσοδα θα διατεθούν από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε συγκεκριμένη φιλανθρωπική δράση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια ανοιχτή συζήτηση για την πυρηνική ενέργεια στο Tavros

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης "…that creeps from the earth", η οποία αφορά τη σχέση του ανθρώπου με την πυρηνική ενέργεια και τις επιπτώσεις της σε περιβάλλον και κοινότητες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/02/2024

"Kifissos": Η Κατερίνα Μπότσαρη και ο Karl Heinz Jeron γεφυρώνουν το χάσμα μεταξύ φύσης και αστικού σχεδιασμού

Αυτή η οπτικοακουστική εγκατάσταση έχει σκοπό να ανοίξει μια συζήτηση καθώς και προσωπικό αναστοχασμό γύρω από την κατάσταση του κατοικημένου χώρου και τι αυτός αποκαλύπτει στην ανθρωπότητα.

Το "1984" του Τζορτζ Όργουελ εξερευνά μια ομάδα χαρακτών στο ETCH INK

Η έκθεση "Σχέδιο Απόδρασης 1984/2024" διοργανώνεται από το Κέντρο Χαρακτικής Αθηνών.

Το Young Book Designers Award 2024 περιμένει τις προτάσεις σας

Ο θεσμός που ξεκίνησε το 2022 επιστρέφει και καλεί νέους σχεδιαστές βιβλίων να υποβάλλουν τα έργα τους.

"CUTE": Μια έκθεση στο Λονδίνο που εξερευνά την ακαταμάχητη άνοδο της γλυκύτητας

Απ’ τη διαχρονική Hello Kitty μέχρι τα σκοτεινά mixed-media παραμύθια, κι απ’ την οικολογία στον καπιταλισμό, το "Somerset House" του Λονδίνου διερευνά τη σύνθετη δύναμη της χαριτωμενιάς -και το πώς συνδέεται με τις σύγχρονες υπαρξιακές μας αναζητήσεις.

PCAI και ΕΜΣΤ διερευνούν την έννοια της ταυτότητας μέσα σε σύγχρονους κήπους-καταφύγια

Μια εκδήλωση με αφορμή την έκδοση "Sheltered Gardens", βασισμένη στην ομότιτλη έκθεση που το PCAI παρουσίασε το 2022 στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους.

Η σειρά διαλέξεων "Γιώργος Γουναρόπουλος. Νέα δωρεά, νέες προσεγγίσεις" αναδεικνύει άγνωστες πτυχές του ζωγράφου και του έργου του

Καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου διαλέξεων, οι ελαιογραφίες και μία επιλογή από τα προσχέδια της νέας δωρεάς θα εκτίθενται στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου.