Από σήμερα, η Αθήνα γίνεται ένα μικρό Παρίσι

Ένα δεκαήμερο με κάθε είδους δωρεάν πολιτιστική δράση ανεβάζει τον παλμό στο κέντρο της πόλης.

Από σήμερα, η Αθήνα γίνεται ένα μικρό Παρίσι

1968-2018. Συμπληρώνοντας φέτος την πεντηκονταετία, το μικρό Παρίσι των Αθηνών –η επιτυχημένη γιορτή τέχνης και πολιτισμού που παραδοσιακά δίνει χρώμα, παλμό και δράση στη φθινοπωρινή πόλη– προσγειώνεται σε όλο το κέντρο της πρωτεύουσας, από τις 4 έως τις 14 Οκτωβρίου.

Από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης και Πελοποννήσου, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και την πλατεία Βικτωρίας, περισσότεροι από πεντακόσιοι καλλιτέχνες Ελλάδας και εξωτερικού εκφράζονται κάτω από τη θεματική «Μάης του ’68. Πενήντα χρόνια μετά...». Μουσική, σύγχρονη τέχνη, φωτογραφικά καρέ, θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, παιχνίδια και αρκετά ακόμα αναστατώνουν την Αθήνα σε ένα πλήρως εορταστικό δεκαήμερο χωρίς είσοδο.

Το φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 4 του Οκτωβρίου, με έκθεση αρχειακής αφίσας από το Μάη του ’68 (6 μ.μ.) και τη χορωδία του Δήμου Αθηναίων να δίνει τον παλμό (7 μ.μ.), έναντι της πλατείας Καραϊσκάκη, στο Hotel Wyndham Grand Athens. Την ίδια ημέρα ξυλοπόδαροι ακροβάτες της ομάδα του Νίκου Μάκκα έρχονται στο θέατρο Θε.αμ.α. (7.30 μ.μ.) μαζί με την Athens Big Band (8 μ.μ.).

Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής. Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ έχει την υποστήριξη της γαλλικής πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα από «Το μικρό Παρίσι των Αθηνών 2018»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Γνωρίστε τις εμβληματικές "Σκιές" του Νίκου Κεσσανλή

Ένα εκθεσιακό αφιέρωμα για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ’60 ετοιμάζει η Ελληνογερμανική Αγωγή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/03/2023

Η Λένα Παπαληγούρα συναρπάστηκε από  το μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ "Επικίνδυνος οίκτος",  γιατί είναι "βαθύ και υπαρξιακό"

Η γνωστή κινηματογραφική, τηλεοπτική και θεατρική ηθοποιός δεν μπόρεσε να βρει κάτι που να μην της αρέσει στο βιβλίο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (20-26/3)

Πρότζεκτ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, φωνητικοί βοηθοί με ανθρώπινη υπόσταση και ό,τι θα δούμε στις εκθέσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Η Ειρήνη Ρήγα μάς μεταφέρει σε έναν ονειρικό, μεταφυσικό κόσμο

Η νέα ατομική έκθεση της Ρήγα, "Αιώνιοι Κύκλοι - Πορεία στο Φως", θα παρουσιαστεί στον χώρο του ΜΕΤΣ Κέντρο Τεχνών.

Η παλλόμενη σκηνή τέχνης της Κυψέλης, μέσα από τους ανεξάρτητους χώρους, τα εργαστήρια και τους δημιουργούς τους

Γιατί οι νέοι καλλιτέχνες και οι ανεξάρτητοι χώροι τέχνης επιλέγουν την Κυψέλη; Πώς επιβιώνει και στηρίζεται ένας μη κερδοσκοπικός χώρος πολιτισμού; Καλλιτέχνες και ιδρυτές χώρων πολιτισμού μιλούν στο αθηνόραμα.

7 νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Ίκαρος

Επτά νέα βιβλία που κυκλοφορούν προσεχώς από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Παρατείνονται οι περιοδικές εκθέσεις του Επιγραφικού Μουσείου

Ανάμεσά τους και η έκθεση "Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα", η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Εβραϊκού Μουσείου της Ελλάδας και του Επιγραφικού Μουσείου.