Η Μελοποιημένη Ποίηση στο επίκεντρο του 47ου Φεστιβάλ βιβλίου

Το Φεστιβάλ Βιβλίου επιστρέφει για άλλη μία χρονιά στο Ζάππειο.

Η Μελοποιημένη Ποίηση στο επίκεντρο του 47ου Φεστιβάλ βιβλίου

Η 47η διοργάνωση του Φεστιβάλ Βιβλίου ξεκινάει την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στον χώρο του Ζαππείου. Για άλλη μια χρονιά, στόχος του παραμένει η αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της πόλης. Φέτος μάλιστα, που το βιβλίο έχει την τιμητική τους στους χώρους πολιτισμού στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», το φεστιβάλ έρχεται να επικυρώσει τη σημασία του στα πολιτιστικά δρώμενα.

Η φετινή διοργάνωση επέλεξε ως κεντρικό αφιέρωμα τη «Μελοποιημένη Ποίηση». Παράλληλα με το φεστιβάλ, θα διεξαχθούν αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς, τόσο ποιητές όσο και συνθέτες, ενώ σε αυτά θα συμμετάσχουν σημαντικοί τραγουδιστές, μουσικοί και ηθοποιοί. Επιπρόσθετα, θα διοργανωθούν παρεμβάσεις σημαντικών προσωπικοτήτων από τον χώρο των Τεχνών και των Γραμμάτων που θα παρουσιάσουν την πορεία των ποιημάτων από την καταγραφή τους στο χαρτί μέχρι τη σύλληψη και τη σύνθεση της μουσικής που τα συνοδεύει.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.Ε.Κ.Β.), τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Ζάππειο Μέγαρο.

i 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου | 31 Aυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου | Επίσημα εγκαίνια: Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 8μ.μ. | Ζάππειο | Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα Πέμπτη: 6.00μ.μ.-10.00μ.μ. Παρασκευή & Σάββατο: 6.00μ.μ.-11.00μ.μ. Κυριακή: 10.30μ.μ.-3.00μ.μ. & 6.00μ.μ.-10.30μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και στο τηλ: 210 3303942

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.