Για λίγες μόνο ώρες, Αμερικανοί φοιτητές μιλούν για την πόλη μας

Το «Who let these kids in here?» ενώνει το πανεπιστήμιο Κολούμπια και το χώρο 3 137 για μία έκθεση που εξετάζει το χαρακτήρα της Αθήνας.

Για λίγες μόνο ώρες, Αμερικανοί φοιτητές μιλούν για την πόλη μας

Στο πλαίσιο του Columbia Summer in Greece, δεκαπέντε φοιτητές του γνωστού αμερικανικού πανεπιστημίου, κατά τη μηνιαία παραμονή τους στην Αθήνα, συνεργάστηκαν με τους καλλιτέχνες του χώρου 3 137 και την επιμελήτρια Εβίτα Τσοκάντα για τη δημιουργία artists' books που παρουσιάζουν τις εμπειρίες τους εδώ. Το ερώτημα που θέτουν είναι το εξής: Πώς μπορούμε να στήσουμε μια έκθεση για την Ελλάδα, εάν τα μόνα ελληνικά που γνωρίζουμε αποτελούνται από λίγες βρισιές και τα πολύ βασικά για την παραγγελία καφέ;

Μόνο για την Τετάρτη, πρώτη Αυγούστου, το «Who let these kids in here?» ανοίγει το διάλογο στη γκαλερί των Εξαρχείων και παρουσιάζει προσωπικές προσεγγίσεις για την ταυτότητα και το χαρακτήρα της Αθήνας. Διαβάζει την πόλη ως παλίμψηστο ή σαν μία σειρά συζητήσεων μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

Για λίγες μόνο ώρες, Αμερικανοί φοιτητές μιλούν για την πόλη μας - εικόνα 1

Συμμετέχουν: Maddy Aubey, Candy Chan, Christiana Drevets, Shira Elfassy, Sydney Jang, Dimitri Leggas, Amber Lewis, Icey Bingjie Lin, Antigone Ntagkounakis, Marie Papazian, Alli Salwen, Eric Scheuch, Coleman Sherry, Hali Woods, Kaylan Young.

iΜαυρομιχάλη 137, Εξάρχεια, 1/8, 8-10.30 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".