Για λίγες μόνο ώρες, Αμερικανοί φοιτητές μιλούν για την πόλη μας

Το «Who let these kids in here?» ενώνει το πανεπιστήμιο Κολούμπια και το χώρο 3 137 για μία έκθεση που εξετάζει το χαρακτήρα της Αθήνας.

Για λίγες μόνο ώρες, Αμερικανοί φοιτητές μιλούν για την πόλη μας

Στο πλαίσιο του Columbia Summer in Greece, δεκαπέντε φοιτητές του γνωστού αμερικανικού πανεπιστημίου, κατά τη μηνιαία παραμονή τους στην Αθήνα, συνεργάστηκαν με τους καλλιτέχνες του χώρου 3 137 και την επιμελήτρια Εβίτα Τσοκάντα για τη δημιουργία artists' books που παρουσιάζουν τις εμπειρίες τους εδώ. Το ερώτημα που θέτουν είναι το εξής: Πώς μπορούμε να στήσουμε μια έκθεση για την Ελλάδα, εάν τα μόνα ελληνικά που γνωρίζουμε αποτελούνται από λίγες βρισιές και τα πολύ βασικά για την παραγγελία καφέ;

Μόνο για την Τετάρτη, πρώτη Αυγούστου, το «Who let these kids in here?» ανοίγει το διάλογο στη γκαλερί των Εξαρχείων και παρουσιάζει προσωπικές προσεγγίσεις για την ταυτότητα και το χαρακτήρα της Αθήνας. Διαβάζει την πόλη ως παλίμψηστο ή σαν μία σειρά συζητήσεων μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος.

Για λίγες μόνο ώρες, Αμερικανοί φοιτητές μιλούν για την πόλη μας - εικόνα 1

Συμμετέχουν: Maddy Aubey, Candy Chan, Christiana Drevets, Shira Elfassy, Sydney Jang, Dimitri Leggas, Amber Lewis, Icey Bingjie Lin, Antigone Ntagkounakis, Marie Papazian, Alli Salwen, Eric Scheuch, Coleman Sherry, Hali Woods, Kaylan Young.

iΜαυρομιχάλη 137, Εξάρχεια, 1/8, 8-10.30 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.