Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιεί δωρεά στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος

Έκτακτη δωρεά ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαγιών.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιεί δωρεά στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος

Έπειτα από τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν την Αττική, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος με δωρεά ύψους €25 εκατομμυρίων. Στόχος της δωρεάς είναι να υποστηρίξει το δύσκολο έργο των εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να προστατέψουν τόσο τους πολίτες όσο και το φυσικό περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά, η δωρεά θα διατεθεί για τη συντήρηση και πιθανή αγορά νέου επιπρόσθετου εξοπλισμού για την Πυροσβεστική αλλά και για εκπαιδευτικές δράσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν τόσο την πρόληψη όσο και την άμεση ανταπόκριση του Σώματος σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Η δωρεά αυτή έρχεται σε συνέχεια προηγούμενων προγραμμάτων στήριξης που έχει πραγματοποιήσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με αποδέκτη το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται δωρεά ενός ελικοπτέρου Super Puma, αγορά 15 Πυροσβεστικών Οχημάτων, χρηματοδότηση της ανέγερσης του κέντρου εκπαίδευσης της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) αλλά και συνολική δωρεά άνω των €19 εκατομμυρίων, μέσα στα τελευταία 20 χρόνια.

Παράλληλα, έχει στηρίξει και την εκπαίδευση των πυροσβεστών, με τη χρηματοδότηση πολυετούς πρόγραμματος εκπαίδευσης των μελών του Πυροσβεστικού Σώματος σε θέματα δασοπυρόσβεσης, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Με την επιστροφή τους, μάλιστα, οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα εκπαίδευσαν με τη σειρά τους συναδέλφους τους στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/09/2022

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Η εκδίκηση της ποίησης

Μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις των ημερών έφεραν στο προσκήνιο τον υπαινικτικό αλλά διαπεραστικό τρόπο της ποίησης.

"Ο Champollion και το μυστήριο των ιερογλυφικών" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μια ενδιαφέρουσα δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα 200 χρόνια από την αποκρυπτογράφηση της ιερής γραφής των αρχαίων Αιγυπτίων.

O William Barnhart μας ταξιδεύει στην ποικιλόμορφη αθηναϊκή κουλτούρα

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Villa Exarchia Residency.