Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6)

«Park your Cinema» με τρεις ξεχωριστές προβολές, συναυλία με την ηλεκτρική κιθάρα στο επίκεντρο αλλά και ποδηλατοδρομία με ιδιαίτερο χαρακτήρα στις επιλογές της εβδομάδας.

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6)

«Park your Cinema» με τρεις ξεχωριστές προβολές, συναυλία με την ηλεκτρική κιθάρα στο επίκεντρο αλλά και ποδηλατοδρομία με ιδιαίτερο χαρακτήρα στις επιλογές της εβδομάδας.

#1 Park your Cinema

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6) - εικόνα 1

Για 3η συνεχή χρονιά, το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» μετατρέπεται στο μεγαλύτερο open air σινεμά και μας προσκαλεί να απολαύσουμε βραβευμένες κινηματογραφικά ταινίες κάτω από τα αστέρια. Το κινηματογραφικό «μενού» της εβδομάδας περιλαμβάνει το διαχρονικά ρομαντικό «Ένας Μεγάλος Έρωτας» (28/5), το «’Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1/6) και το «Ψάχνοντας την Ντόρι» (2/6, προβάλλεται μεταγλωττισμένο).

i Δευτέρα 28/5, Παρασκευή 1/6, Σάββατο 2/6 | 9 μ.μ. | Ξέφωτο

#2 Ride with Pride

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6) - εικόνα 2

Στο πλαίσιο του Athens Pride Week το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» διοργανώνει μια ανοικτή και περήφανη ποδηλατοδρομία στην πόλη, με αφετηρία την Πλατεία Κλαυθμώνος και τελικό προορισμό ένα live DJ set στο ΚΠΙΣΝ, υπό τους ήχους των Rrose Sélavy και s-for-sugar.

i Κυριακή 3/6 | 5.30 μ.μ. (προσέλευση), 6 μ.μ. (έναρξη ποδηλατοδρομίας) | Σημείο συνάντησης: Πλατεία Κλαυθμώνος (Παλαιών Πατρών Γερμανού 74)

#3 Αφυπνιστικά νανουρίσματ

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6) - εικόνα 3

Πέντε μητέρες από προσφυγικές κοινότητες στην Ελλάδα συνεργάστηκαν με πέντε συνθέτες και τραγουδούν τα νανουρίσματα που έγραψαν οι ίδιες για τα παιδιά τους σε μια νέα κοινή και οικουμενική γλώσσα, εμπλουτισμένη με πληθώρα παραδόσεων. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο του Lullaby Project που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια στη Νέα Υόρκη με συμμετέχουσες μέλλουσες και νέες μητέρες, άστεγες, πρόσφυγες ή φυλακισμένες και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με την αντίστοιχη συναυλία στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

i Παρασκευή 1/6 | 9 μ.μ. | Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» Εθνικής Λυρικής Σκηνής

#4 Alex Dante

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6) - εικόνα 4

Ο Alex Dante (Αλέξανδρος Δανδουλάκης) μέσα από ένα προσωπικό μουσικό ταξίδι με όχημα τα «Νυχτερινά» του Σοπέν επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της ηλεκτρικής κιθάρας στο πλαίσιο του Music Escapades, της μουσικής ενότητας του ΚΠΙΣΝ που παρουσιάζει τις σύγχρονες τάσεις της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής.

i Τρίτη 29/5 | 9 μ.μ. | Κέντρο Επισκεπτών

#5 Μαγνητικό ψάρεμα

Σε μια αυτοσχέδια εκδοχή του δημοφιλούς παιχνιδιού, τα παιδιά κατασκευάζουν παρέα με τους γονείς τους μαγνητικά ψάρια και καλάμια και ψαρεύουν ομαδικά στην περιστρεφόμενη θάλασσα, αναπτύσσοντας έτσι την κοινωνικότητά τους και οξύνοντας τόσο τις τεχνικές τους δεξιότητες όσο και τις διανοητικές τους ικανότητες.

i Παρασκευή 1/6 | 5 μ.μ.-6.10 μ.μ. για παιδιά 3-4 ετών | 6.30 μ.μ.-7.40 μ.μ. για παιδιά 5-6 ετών | Μεσογειακός Κήπος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.