Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6)

«Park your Cinema» με τρεις ξεχωριστές προβολές, συναυλία με την ηλεκτρική κιθάρα στο επίκεντρο αλλά και ποδηλατοδρομία με ιδιαίτερο χαρακτήρα στις επιλογές της εβδομάδας.

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6)

«Park your Cinema» με τρεις ξεχωριστές προβολές, συναυλία με την ηλεκτρική κιθάρα στο επίκεντρο αλλά και ποδηλατοδρομία με ιδιαίτερο χαρακτήρα στις επιλογές της εβδομάδας.

#1 Park your Cinema

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6) - εικόνα 1

Για 3η συνεχή χρονιά, το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» μετατρέπεται στο μεγαλύτερο open air σινεμά και μας προσκαλεί να απολαύσουμε βραβευμένες κινηματογραφικά ταινίες κάτω από τα αστέρια. Το κινηματογραφικό «μενού» της εβδομάδας περιλαμβάνει το διαχρονικά ρομαντικό «Ένας Μεγάλος Έρωτας» (28/5), το «’Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1/6) και το «Ψάχνοντας την Ντόρι» (2/6, προβάλλεται μεταγλωττισμένο).

i Δευτέρα 28/5, Παρασκευή 1/6, Σάββατο 2/6 | 9 μ.μ. | Ξέφωτο

#2 Ride with Pride

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6) - εικόνα 2

Στο πλαίσιο του Athens Pride Week το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» διοργανώνει μια ανοικτή και περήφανη ποδηλατοδρομία στην πόλη, με αφετηρία την Πλατεία Κλαυθμώνος και τελικό προορισμό ένα live DJ set στο ΚΠΙΣΝ, υπό τους ήχους των Rrose Sélavy και s-for-sugar.

i Κυριακή 3/6 | 5.30 μ.μ. (προσέλευση), 6 μ.μ. (έναρξη ποδηλατοδρομίας) | Σημείο συνάντησης: Πλατεία Κλαυθμώνος (Παλαιών Πατρών Γερμανού 74)

#3 Αφυπνιστικά νανουρίσματ

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6) - εικόνα 3

Πέντε μητέρες από προσφυγικές κοινότητες στην Ελλάδα συνεργάστηκαν με πέντε συνθέτες και τραγουδούν τα νανουρίσματα που έγραψαν οι ίδιες για τα παιδιά τους σε μια νέα κοινή και οικουμενική γλώσσα, εμπλουτισμένη με πληθώρα παραδόσεων. Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο του Lullaby Project που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια στη Νέα Υόρκη με συμμετέχουσες μέλλουσες και νέες μητέρες, άστεγες, πρόσφυγες ή φυλακισμένες και θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με την αντίστοιχη συναυλία στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

i Παρασκευή 1/6 | 9 μ.μ. | Αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» Εθνικής Λυρικής Σκηνής

#4 Alex Dante

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (28/5-3/6) - εικόνα 4

Ο Alex Dante (Αλέξανδρος Δανδουλάκης) μέσα από ένα προσωπικό μουσικό ταξίδι με όχημα τα «Νυχτερινά» του Σοπέν επαναπροσδιορίζει τον ρόλο της ηλεκτρικής κιθάρας στο πλαίσιο του Music Escapades, της μουσικής ενότητας του ΚΠΙΣΝ που παρουσιάζει τις σύγχρονες τάσεις της ελληνικής εναλλακτικής σκηνής.

i Τρίτη 29/5 | 9 μ.μ. | Κέντρο Επισκεπτών

#5 Μαγνητικό ψάρεμα

Σε μια αυτοσχέδια εκδοχή του δημοφιλούς παιχνιδιού, τα παιδιά κατασκευάζουν παρέα με τους γονείς τους μαγνητικά ψάρια και καλάμια και ψαρεύουν ομαδικά στην περιστρεφόμενη θάλασσα, αναπτύσσοντας έτσι την κοινωνικότητά τους και οξύνοντας τόσο τις τεχνικές τους δεξιότητες όσο και τις διανοητικές τους ικανότητες.

i Παρασκευή 1/6 | 5 μ.μ.-6.10 μ.μ. για παιδιά 3-4 ετών | 6.30 μ.μ.-7.40 μ.μ. για παιδιά 5-6 ετών | Μεσογειακός Κήπος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.