Ξεκινούν τα καλοκαιρινά ραντεβού στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Στο λόφο Νυμφέων η αστρονομία συναντά τη μουσική, με μία ενδιαφέρουσα ομιλία και μία τζαζ συναυλία να δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα για τις πιο έναστρες καλοκαιρινές εκδηλώσεις της πόλης.

Ξεκινούν τα καλοκαιρινά ραντεβού στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει το πρόγραμμα των θερινών του εκδηλώσεων με δύο δράσεις αφιερωμένες στην αστρονομία και τη μουσική. Το Κέντρο Επισκεπτών στο Θησείο το Σάββατο 26 και την Πέμπτη 31 του μηνός φιλοξενεί το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε μια εισήγηση-ομιλία σχετικά με τον ήχο του διαστήματος αλλά και σε μια συναυλία jazz μουσικής που επικεντρώνεται στις νέες τεχνολογίες. Έτσι, αυτά τα δύο βράδια μεταφερόμαστε στο…διάστημα υπό μουσικούς ήχους.

«Ήχοι του Σύμπαντος: Πραγματικότητα ή Ψευδαίσθηση» αναλύονται το Σάββατο 26 του μηνός στις 7 το απόγευμα σε μια ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή και κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέα Φλώρου. Στη συνέχεια οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τον ομιλητή καθώς και να παρατηρήσουν τον ουρανό μέσα από το ιστορικό τηλεσκόπιο Δωρίδη.

Και το ταξίδι δεν σταματάει εκεί μιας και το Αστεροσκοπείο φιλοξενεί αυτήν τη φορά στον κήπο του, στο λόφο Νυμφών στο Θησείο τη συναυλία από το μεταπτυχιακό Jazz του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την Πέμπτη λοιπόν 31 του μηνός στις 9 το βράδυ οι φοιτητές του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «εκτέλεση/ ερμηνεία της jazz μουσικής και νέες τεχνολογίες» δίνουν τη δική τους παράσταση υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Βασιλάκη και τον συντονισμό της Αναστασίας Γεωργάκη. Η βραδιά μπορεί να συνεχιστεί μέχρι και τις 12 με την παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού από το τηλεσκόπιο Δωρίδη στον λόφο της Πνύκας. (κόστος 2,5 €)

Κόστος συμμετοχής

Ήχοι του Σύμπαντος: Πραγματικότητα ή Ψευδαίσθηση;
Γενική είσοδος 5 €. Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίων.

Συναυλία από το μεταπτυχιακό Jazz του Πανεπιστημίου Αθηνών
Eλεύθερη, με παροχή δελτίων (200 ο μέγιστος αριθμός) στην είσοδο.

i Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών 118, 210 3490160, 210 3490036

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

Στη νέα έκθεση του Νικόλα Αντωνίου πνέει "ένας νέος άνεμος"

Ο Νικόλας Αντωνίου, όντας ανθρωποκεντρικός ζωγράφος, αποχωρίζεται για λίγο την φιγούρα και επικεντρώνεται στη σημασία που παίζει το φόντο στο έργο.

Ένα ομαδικό πρότζεκτ αναδεικνύει την ιταλική σύγχρονη τέχνη

Η έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο περιλαμβάνει έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου BFF Banking Group.

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα που προκύπτουν από το πρωινό ξύπνημα, τον καφέ που πίνεις, τι φαγητό σ’αρέσει, τι ποτό πίνεις, πόσο ξενυχτάς

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

"Στο κάτω κάτω της ΑΦΗς": Μια έκθεση για την έννοια του χρόνου στο Μπενάκη

Η έκθεση τιμά την για τόσα χρόνια συνοδοιπόρισσα και φίλη ζωής, Κορίννα Κουτουζή, ενεργό μέλος της ομάδας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.