Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς: 145 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν να ζήσουμε ξανά τα πάρκα αλλιώς

Μάθετε τα πάντα για το φετινό «Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς», το πρόγραμμα που δίνει φεστιβαλική πνοή στους δημόσιους χώρους πρασίνου της πόλης.

Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς: 145 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν να ζήσουμε ξανά τα πάρκα αλλιώς

Για όλο τον Ιούνιο, τα πάρκα και οι κήποι της Αθήνας παίρνουν φεστιβαλική πνοή. Συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς», ο δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ προσθέτουν ένα νέο ραντεβού στην ετήσια δωρεάν ατζέντα της πόλης, με τους χώρους πρασίνου της πόλης να είναι στο επίκεντρο και να συρρέουν πλήθος κόσμου στις προγραμματισμένες δραστηριότητες. Φέτος, πέρα από τον Εθνικό Κήπο, το πρόγραμμα ανοίγει τα φτερά του και στο Πάρκο Ελευθερίας, το Άλσος Παγκρατίου και το Άλσος Προμπονά, αυξάνοντας σημαντικά επιλογές και προορισμούς.

Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς: 145 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν να ζήσουμε ξανά τα πάρκα αλλιώς - εικόνα 1

Με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, μουσικά και θεατρικά events από ομάδες του Δήμου, ξεναγήσεις, yoga sessions και πιλάτες, εικαστικές δράσεις, περιβαλλοντικά και μουσικοκινητικά προγράμματα, χορευτικά απογεύματα, γυμναστική για μητέρες με παιδιά όπως και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, έρχονται το ένα μετά το άλλο, σε ένα σερί που καλύπτει όλα τα γούστα.

Εκατόν σαράντα πέντε συνολικά ευκαιρίες για ψυχαγωγία, παιχνίδι, άθληση και πολιτιστικά θεάματα πετάγονται από τον Κλωντ Μονέ και τον Πάμπλο Πικάσο σε summer concerts και βιβλιοφιλικές ραψωδίες αφιερωμένες στο Ζάππειο, από τα βοτανολογικά collage και το Athens Garden Festival σε μαθήματα μικρών τσιρκολάνων, jazz βραδιές και παραδοσιακούς χορούς… Ο δημόσιος χώρος γίνεται ένα open air σημείο συνάντησης με κέντρο τον πολιτισμό και καλεί να τον αξιοποιήσουμε λίγο παραπάνω, μαζί με το καλοκαιρινό κλίμα.

Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς: 145 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν να ζήσουμε ξανά τα πάρκα αλλιώς - εικόνα 2

Το φετινό πρόγραμμα γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή όλου του δυναμικού του ΟΠΑΝΔΑ, ενώ εμπλουτίζεται με συνεργασίες με τον Σύλλογο Φίλοι της Μουσικής, τη WWF Hellas, τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας και το τμήμα του Δημοτικού και στορικού Αρχείου του δήμου Αθηναίων, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, διακεκριμένους καλλιτεχνικούς φορείς και σχήματα, καθώς και καταξιωμένους ερμηνευτές. Ο ΟΠΑΝΔΑ με συναυλίες των Μουσικών του Συνόλων, συμμετέχει στη διοργάνωση «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/11/2022

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Μια άγνωστη πτυχή του Αλέκου Φασιανού αποκαλύπτεται στην Carwan

Περισσότερα από 100 έργα design που ο ζωγράφος έφτιαξε για την οικογένειά του, σε συνεργασία με επαγγελματίες τεχνίτες, αντανακλούν το πάθος του για τη λεπτομέρεια και την ομορφιά.

Η πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Στο επιβλητικό Αίθριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινιάστηκε, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, από την ΑΕ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νέα έκθεση "Κλιματική Αλλαγή και Εμείς".

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti