Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς: 145 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν να ζήσουμε ξανά τα πάρκα αλλιώς

Μάθετε τα πάντα για το φετινό «Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς», το πρόγραμμα που δίνει φεστιβαλική πνοή στους δημόσιους χώρους πρασίνου της πόλης.

Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς: 145 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν να ζήσουμε ξανά τα πάρκα αλλιώς

Για όλο τον Ιούνιο, τα πάρκα και οι κήποι της Αθήνας παίρνουν φεστιβαλική πνοή. Συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς», ο δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ προσθέτουν ένα νέο ραντεβού στην ετήσια δωρεάν ατζέντα της πόλης, με τους χώρους πρασίνου της πόλης να είναι στο επίκεντρο και να συρρέουν πλήθος κόσμου στις προγραμματισμένες δραστηριότητες. Φέτος, πέρα από τον Εθνικό Κήπο, το πρόγραμμα ανοίγει τα φτερά του και στο Πάρκο Ελευθερίας, το Άλσος Παγκρατίου και το Άλσος Προμπονά, αυξάνοντας σημαντικά επιλογές και προορισμούς.

Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς: 145 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν να ζήσουμε ξανά τα πάρκα αλλιώς - εικόνα 1

Με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, μουσικά και θεατρικά events από ομάδες του Δήμου, ξεναγήσεις, yoga sessions και πιλάτες, εικαστικές δράσεις, περιβαλλοντικά και μουσικοκινητικά προγράμματα, χορευτικά απογεύματα, γυμναστική για μητέρες με παιδιά όπως και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, έρχονται το ένα μετά το άλλο, σε ένα σερί που καλύπτει όλα τα γούστα.

Εκατόν σαράντα πέντε συνολικά ευκαιρίες για ψυχαγωγία, παιχνίδι, άθληση και πολιτιστικά θεάματα πετάγονται από τον Κλωντ Μονέ και τον Πάμπλο Πικάσο σε summer concerts και βιβλιοφιλικές ραψωδίες αφιερωμένες στο Ζάππειο, από τα βοτανολογικά collage και το Athens Garden Festival σε μαθήματα μικρών τσιρκολάνων, jazz βραδιές και παραδοσιακούς χορούς… Ο δημόσιος χώρος γίνεται ένα open air σημείο συνάντησης με κέντρο τον πολιτισμό και καλεί να τον αξιοποιήσουμε λίγο παραπάνω, μαζί με το καλοκαιρινό κλίμα.

Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς: 145 δωρεάν εκδηλώσεις μας καλούν να ζήσουμε ξανά τα πάρκα αλλιώς - εικόνα 2

Το φετινό πρόγραμμα γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή όλου του δυναμικού του ΟΠΑΝΔΑ, ενώ εμπλουτίζεται με συνεργασίες με τον Σύλλογο Φίλοι της Μουσικής, τη WWF Hellas, τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας και το τμήμα του Δημοτικού και στορικού Αρχείου του δήμου Αθηναίων, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, διακεκριμένους καλλιτεχνικούς φορείς και σχήματα, καθώς και καταξιωμένους ερμηνευτές. Ο ΟΠΑΝΔΑ με συναυλίες των Μουσικών του Συνόλων, συμμετέχει στη διοργάνωση «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Οι must στάσεις για όποιον επισκεφθεί το νεοσύστατο μουσείο αφιερωμένο στη μυθική σοπράνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.