Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (7-13/5)

Συναυλίες με λονδρέζικο αέρα, ποδηλατικά tips από ειδικούς, πήλινες κατασκευές και μουσικά παιχνίδια αυτήν την εβδομάδα στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (7-13/5)

Συναυλίες με λονδρέζικο αέρα, ποδηλατικά tips από ειδικούς, πήλινες κατασκευές και μουσικά παιχνίδια αυτήν την εβδομάδα στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

#1 Check your bike

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (7-13/5) - εικόνα 1

Πόσο ψηλά πρέπει να τοποθετηθεί η σέλα; Τι κάνουμε αν δεν δουλεύουν σωστά οι ταχύτητες ή αν βγει η αλυσίδα; Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εξιδεικευμένοι τεχνικοί της ομάδας MBike θα ελέγξουν δωρεάν τα ποδήλατά σας, θα σας μάθουν πως να κάνετε μόνοι σας τις βασικές τους ρυθμίσεις και θα σας συμβουλεύσουν σχετικά με τις επόμενες αγορές εξοπλισμού και αξεσουάρ, ανάλογα με τις ανάγκες του ποδηλάτου σας.

i Τετάρτη 9/5 | 6.30 μ.μ.-9.30 μ.μ. | Κέντρο Επισκεπτών


#2 Ντανταϊσμός από πηλό

Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη, ανακαλύπτουμε την πλαστικότητα στην τέχνη και κατασκευάζουμε το δικό μας γλυπτό με τη χρήση πηλού και ανακυκλώσιμων υλικών με βάση το καλλιτεχνικό κίνημα του ντανταϊσμού και το έργο του Γαλλο-γερμανού γλύπτη Hans Arp.

i Τετάρτη 9/5 | 6 μ.μ.-7.30 μ.μ. & 7.30 μ.μ.-9 μ.μ. | Παιδικό Εργαστήρι


#3 George Gaudy & Irene Skylakaki

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (7-13/5) - εικόνα 2

Ο George Gaudy με το ολοκαίνουργιο EP του «The world (to me)/The sunshine kid» καθώς και παλιότερα κομμάτια του με επιρροές από την jazz έως την ψυχεδελική rock και από την κλασική μουσική ως τη folk, και η Ειρήνη Σκυλακάκη με επιλεγμένες διασκευές και κομμάτια από τον τρίτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο «Matterless» έρχονται από το Λονδίνο και παρουσιάζουν μια κοινή συναυλία με νέο ήχο και έντονα ηλεκτρονικά στοιχεία.

i Παρασκευή 11/5 | 9 μ.μ. | Πανοραμικά Σκαλιά


#4 Ο θερινός λαχανόκηπος του Πάρκου

Μιλάμε για την ιστορία και την υψηλή διατροφική αξία των καλοκαιρινών λαχανικών της Μεσογείου και μαθαίνουμε τα μυστικά της καλλιέργειάς τους από τον γεωπόνο Παναγιώτη Παπαδόπουλο.

i Σάββατο 12/5 | 11 π.μ.-2 μ.μ. | Πευκώνας


#5 Μουσικοπερπατήματα στο Πάρκο

Νιάρχος Update: 5 δωρεάν δραστηριότητες που ξεχωρίζουμε αυτήν την εβδομάδα (7-13/5) - εικόνα 3

Ρυθμικά και μουσικά παιχνίδια ταξιδεύουν τα παιδιά στα μουσικά ακούσματα και την ιστορία της πεντατονικής κλίμακας (από τον Πυθαγόρα στα πολυφωνικά της Ηπείρου και από τα γκόσπελ ως τα πέρατα του κόσμου). Συλλέγοντας γνώσεις για το ρυθμό και τη μελωδία, εξασκούνται πατώντας πάνω στις νότες γνωστές αγαπημένες μελωδίες. Τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί τους καθημερινά υλικά για τη δημιουργία μικρών κρουστών οργάνων.

i Κυριακή 13/5 | 5.30 μ.μ.-6.30 μ.μ., 6.30 μ.μ.-7.30 μ.μ. | για παιδιά 6–10 ετών | Μουσικός Κήπος

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τριήμερο μπαζάρ κεραμικών στη Vlastaris Antiques

5 συλλέκτες ανοίγουν τις συλλογές τους και παρουσιάζουν λαϊκά κεραμικά από τον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο του 19ου και 20ου αιώνα, μαζί με άλλα συλλεκτικά αντικείμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2022

"Διαδρομές Εικόνων": Οι συλλογές του Μπενάκη διερευνούν την ελληνορθόδοξη ταυτότητα από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα

Η έκθεση προσφέρει τη δυνατότητα να παρουσιαστούν στο κοινό πολυάριθμα σημαντικά έργα από τις αποθήκες του Μουσείου Μπενάκη, τα περισσότερα παλαιές και νέες δωρεές ιδιωτών που συνεχίζουν να εμπλουτίζουν με τις προσφορές τους τις μουσειακές συλλογές.

"Difficult Conversations": Ο Στέργιος Στάμος εστιάζει στην υπαρξιακή αφύπνιση

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που προτείνουν και αναζητούν λύσεις μέσω ενός δύσκολου διαλόγου, μιας βαθιάς και ουσιαστικής επικοινωνίας που συγκρούεται με τη σκληρή πραγματικότητα.

Δυο Ελληνίδες εικαστικοί γεμίζουν τέχνη μια εκκλησία στη Βιέννη

Μια σειρά εικόνων εξετάζει τον αντίκτυπο του χρόνου σε διάφορα υλικά, στοιχεία που θεωρούμε δεδομένο ότι παραμένουν αμετάβλητα.

"Moods & Memories": 5 γυναίκες φέρνουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες στην Ελένη Κορωναίου

Η γκαλερί φιλοξενεί στον χώρο της περιλαμβάνει σχέδια σε χαρτί και κολάζ από τις Nel Aerts, Tamina Amadyar, Ειρήνη Ευσταθίου, Έλενη Μπαγάκη και Uman.

Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου προσκαλεί την ελληνική πολιτεία για την ολοκλήρωση του βραβευμένου Μνημείου Εθνικής Ενότητας

Το γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών το 1985 για την ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (5-11/12)

Χορός, NFTs και πολυμεσικές ομαδικές αφηγήσεις στα εικαστικά project που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.