Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Το μεγάλο πάρτι των μικρών βιβλιοφιλικών πυρήνων της χώρας

Για πρώτη φορά, τα βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς έχουν την τιμητική τους.

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Το μεγάλο πάρτι των μικρών βιβλιοφιλικών πυρήνων της χώρας

Η 28 Απριλίου 2018 είναι Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων για πρώτη φορά και στην Ελλάδα: τα μικρά βιβλιοπωλεία μετατρέπονται σε χώρους συνάντησης βιβλιοπωλών, εκδοτών, συγγραφέων, εικονογράφων και αναγνωστών. Για μια ημέρα το χρόνο και φέτος ως μέρος του Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018, τα μικρά βιβλιοπωλεία, αυτές οι διακριτικές και καλαίσθητες παρουσίες της πόλης, μας καλούν σε ένα πάρτι σε κάθε γωνία και γειτονιά της Ελλάδας με παιχνίδια, μουσική, events, κατασκευές, αφηγήσεις, εικαστικές δράσεις, εργαστήρια, εκπλήξεις και διάφορα άλλα καλούδια για μικρούς και μεγάλους.

Μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν περίπου 20 βιβλιοπωλεία και άλλα τόσα σε Χανιά, Ηράκλειο, Λέσβο, Κόρινθο, Αίγιο, Δράμα, Σέρρες, Λάρισα, Καστοριά, Χαλκίδα, Αγρίνιο. Η ιδέα, η οποία υλοποιείται ήδη σε χώρες όπως η Αγγλία, η Αμερική, η Αυστραλία και η Ολλανδία, έχει ως στόχο να θυμίσει τον ρόλο που παίζουν τα μικρά βιβλιοπωλεία όχι μόνο ως σημεία επαφής με το βιβλίο ή ως χώροι βιβλιοπαρουσιάσεων, αλλά και ως χώροι πολιτισμού, φαντασίας, στοχασμού, και συνάντησης του αναγνώστη με το δημιουργικό έργο των βιβλιοπωλών, ειδικά σε μια περίοδο που η αφοσίωση στην ποιότητα απαιτεί ιδιαίτερη αντοχή και επιμονή.

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Το μεγάλο πάρτι των μικρών βιβλιοφιλικών πυρήνων της χώρας - εικόνα 1

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, μικροί βιβλιοπώλες είναι και οι ίδιοι φανατικοί αναγνώστες και λάτρεις του βιβλίου, γεγονός που τους επιτρέπει να καλλιεργούν μια ειδική βιβλιοφιλική σχέση στη βάση των αναγνωστικών προτιμήσεων των πελατών τους. Το «για δες αυτό που μόλις ήρθε», ή «διάβασα αυτό και μου άρεσε, ρίξε μια ματιά», ή «αυτό θα σου αρέσει» είναι συχνά το τέλειο καλωσόρισμα.

i Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ημέρας Μικρών Βιβλιοπωλείων 2018 στο www.littlebookstoresday.gr/ekdiloseis/.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.