Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Το μεγάλο πάρτι των μικρών βιβλιοφιλικών πυρήνων της χώρας

Για πρώτη φορά, τα βιβλιοπωλεία της κάθε γειτονιάς έχουν την τιμητική τους.

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Το μεγάλο πάρτι των μικρών βιβλιοφιλικών πυρήνων της χώρας

Η 28 Απριλίου 2018 είναι Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων για πρώτη φορά και στην Ελλάδα: τα μικρά βιβλιοπωλεία μετατρέπονται σε χώρους συνάντησης βιβλιοπωλών, εκδοτών, συγγραφέων, εικονογράφων και αναγνωστών. Για μια ημέρα το χρόνο και φέτος ως μέρος του Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018, τα μικρά βιβλιοπωλεία, αυτές οι διακριτικές και καλαίσθητες παρουσίες της πόλης, μας καλούν σε ένα πάρτι σε κάθε γωνία και γειτονιά της Ελλάδας με παιχνίδια, μουσική, events, κατασκευές, αφηγήσεις, εικαστικές δράσεις, εργαστήρια, εκπλήξεις και διάφορα άλλα καλούδια για μικρούς και μεγάλους.

Μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν περίπου 20 βιβλιοπωλεία και άλλα τόσα σε Χανιά, Ηράκλειο, Λέσβο, Κόρινθο, Αίγιο, Δράμα, Σέρρες, Λάρισα, Καστοριά, Χαλκίδα, Αγρίνιο. Η ιδέα, η οποία υλοποιείται ήδη σε χώρες όπως η Αγγλία, η Αμερική, η Αυστραλία και η Ολλανδία, έχει ως στόχο να θυμίσει τον ρόλο που παίζουν τα μικρά βιβλιοπωλεία όχι μόνο ως σημεία επαφής με το βιβλίο ή ως χώροι βιβλιοπαρουσιάσεων, αλλά και ως χώροι πολιτισμού, φαντασίας, στοχασμού, και συνάντησης του αναγνώστη με το δημιουργικό έργο των βιβλιοπωλών, ειδικά σε μια περίοδο που η αφοσίωση στην ποιότητα απαιτεί ιδιαίτερη αντοχή και επιμονή.

Ημέρα Μικρών Βιβλιοπωλείων: Το μεγάλο πάρτι των μικρών βιβλιοφιλικών πυρήνων της χώρας - εικόνα 1

Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, μικροί βιβλιοπώλες είναι και οι ίδιοι φανατικοί αναγνώστες και λάτρεις του βιβλίου, γεγονός που τους επιτρέπει να καλλιεργούν μια ειδική βιβλιοφιλική σχέση στη βάση των αναγνωστικών προτιμήσεων των πελατών τους. Το «για δες αυτό που μόλις ήρθε», ή «διάβασα αυτό και μου άρεσε, ρίξε μια ματιά», ή «αυτό θα σου αρέσει» είναι συχνά το τέλειο καλωσόρισμα.

i Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Ημέρας Μικρών Βιβλιοπωλείων 2018 στο www.littlebookstoresday.gr/ekdiloseis/.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.