Συζήτηση για το «Μακεδονικό» έρχεται στο Twixtlab

Ιστορικοί καθηγητές, αναλυτές τέχνης και ακαδημαϊκοί διεθνών σχέσεων συναντιούνται στο πολυδύναμο εργαστήριο του κέντρου για μία δωρεάν ομιλία.

Συζήτηση για το «Μακεδονικό» έρχεται στο Twixtlab

Ένα μήνα μετά από το συλλαλητήριο της Αθήνας και αφού έχουν καταλαγιάσει πια οι τόνοι για το Μακεδονικό ζήτημα, ο χώρος Twixtlab διοργανώνει μία σχετική συζήτηση, με κύριο στόχο να συμβάλει ψύχραιμα και εμπεριστατωμένα σε έναν γόνιμο διάλογο.

Εξετάζοντας το ζήτημα από την ιστορική πλευρά αλλά και από εκείνη των διεθνών σχέσεων, το Σάββατο 10 του μηνός, στις 7 το απόγευμα, συναντιούνται στο πολυδύναμο εργαστήριο της γειτονιάς του Παγκρατίου ο ομότιμος καθηγητή νεώτερης ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Λιάκος, και ο καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Αλέξης Ηρακλείδης, όσο η Άντα Διάλλα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Ευρωπαϊκής Ιστορίας και Πρόεδρος του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, πρόκειται να συντονίσει την κουβέντα.

i Εμπεδοκλέους 19, Παγκράτι, 10/3, 7 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.