Όταν τα ανακυκλώσιμα υλικά γίνονται δημιουργίες

Ένα δωρεάν εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης έρχεται στο υπέροχο νεοκλασικό του Ιστoρικού Αρχείου στον Ταύρο για να μας γνωρίσει την αξία της επανάχρησης.

Όταν τα ανακυκλώσιμα υλικά γίνονται δημιουργίες

Όσο η αξία του χειροποίητου βρίσκει περισσότερο χώρο στις προτιμήσεις του κοινού, νέοι τρόποι επανάχρησης υλικών λανσάρονται στα σεμινάρια της πόλης και δίνουν πρωτότυπες ευκαιρίες για πειραματισμό με νέα υλικά. Σε αυτό το πλαίσιο, το υπέροχο νεοκλασικό του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει δύο καλλιτεχνικές συναντήσεις με τίτλο «Από τον κάδο ανακύκλωσης… στο σπίτι μας!» στο Ιστορικό Αρχείο του, στον Ταύρο.

Την Τρίτη 6 αλλά και την Τρίτη 13 του μήνα από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ., εικοσιπέντε ενήλικες έχουν την ευκαιρία, συμμετέχοντας δωρεάν στο εργαστήριο, να γνωρίσουν και να μάθουν αρκετά σχετικά με το χαρτί προς ανακύκλωση ώστε να δημιουργήσουν αντικείμενα με αυτό ως βασικό τους υλικό. Χαρτιά από εφημερίδες και περιοδικά μετατρέπονται σε ευφάνταστα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα.

i Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος, 2103418051 (για κρατήσεις θέσεων: 2103418070/-6), 13/3, 5-7 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το FokiaNou Art Space αναζητά όλα όσα "μας καθορίζουν"

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης και η Mary Cox μας καλούν να βιώσουμε την ενδοσκοπική ομαδική έκθεση "What Defines Us".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Με την εντυπωσιακή φετινή Art Athina, τα πιο ξεχωριστά εγκαίνια εκθέσεων κι ένα μεγάλο art πάρτι ξεκίνησε το Bombay Art Month

Το Art Month του premium gin φέρνει στο επίκεντρο τη σύγχρονη δημιουργικότητα και γιορτάζει την ελευθερία της έκφρασης και της φαντασίας μέσω της τέχνης και των απολαυστικών Bombay Sapphire Gin & Tonics.

Χρυσάνθη Κουμιανάκη: "Η πόλη είναι ένα υπάρχον έργο πάνω στο οποίο γράφουν άλλοι"

Μιλήσαμε με την καλλιτέχνιδα για το περιεχόμενο και τις προσεγγίσεις του νέου της πρότζεκτ "RSVP", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 5ης διοργάνωσης του προγράμματος THF Raw.

"Σήμερα όμως είναι αλλιώς": Η Κατερίνα Παπαζήση δημιουργεί "τοπία σάρκας"

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο Χριστόφορος Μαρίνος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής εκθέσεων και δράσεων του ΟΠΑΝΔΑ.

Μια έκθεση στο Πεδίον του Άρεως ανοίγει έναν διάλογο μεταξύ τέχνης και περιβαλλοντικής ηθικής

Η έκθεση διοργανώνεται με την υποστήριξη της περιφερειακής παράταξης "Οικολογική Συμμαχία".

Αποστολή: Η επαναστατική παράδοση της καλλιτεχνικής σκηνής της Βαλτικής ξαναζεί στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

Με αφορμή το φεστιβάλ "Survival Kit 13" βρεθήκαμε στη Ρίγα αλλά και στο Ταλίν και μεταφέρουμε όσα μπορέσαμε να καταλάβουμε για την τοπική εικαστική σκηνή σε 3 μέρες.

Ένα ταξίδι στη βυζαντινή παράδοση μέσα από τη ματιά του Τάσου Μαντζαβίνου

Στην περιοδική έκθεση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, το μεγαλύτερο μέρος των σχεδίων και έργων του καλλιτέχνη παρουσιάζονται για πρώτη φορά.