Μια ξεχωριστή βραδιά για το Αστεροσκοπείο

Ατμοσφαιρικές ξεναγήσεις στο Αστεροσκοπείο τιμούν τον διακεκριμένο αστρονόμο Ιούλιο Σμιτ.

Μια ξεχωριστή βραδιά για το Αστεροσκοπείο

Με αφορμή τα 134 χρόνια από τον θάνατο του Γερμανού Ιουλίου Σμιτ, διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επί 26 χρόνια, το Αστεροσκοπείο Αθηνών μας χαρίζει ακόμα μια ατμοσφαιρική βραδιά την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Όπως κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, το Κέντρο επισκεπτών Θησείου περιμένει μικρούς και μεγάλους από τις 7 μ.μ. (έως τις 9 μ.μ.) για ξεναγήσεις ανά μισή ώρα, που λόγω της ημέρας θα είναι εστιασμένες στο έργο του Ιουλίου Σμιτ. Πληροφοριακά, ο Γερμανός αστρονόμος εκλέχτηκε από τον Σίμωνα Σίνα και έχει κατασκευάσει τον αναλυτικό χάρτη της Σελήνης που εκτίθεται στο Μουσείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

i Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, 210 3490160/2103490036, 26/1, 7-9 μ.μ. (ξεναγήσεις ανά μισή ώρα), γενική είσοδος: € 5, μειωμ. εισιτήριο: € 2,5.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Travelogue": Η ελληνική κουλτούρα του DIY

Μια νέα έκδοση από τις papairlines παρουσιάζει το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Το 2024 αφιερωματικό έτος στον Λόρδο Βύρωνα

Η Λίνα Μενδώνη εγκαινίασε την έκθεση "Ο Μπάυρον και η Ελλάδα", την οποία συνδιοργάνωσαν η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στο Βυρώνειο Κτήριο.

Αποστολή στη Μπιενάλε Βενετίας 2024: τα εθνικά περίπτερα που ξεχωρίσαμε

Ανταπόκριση από τις εθνικές συμμετοχές της 60ης κορυφαίας εικαστικής διοργάνωσης που συντονίζονται με το σκεπτικό της κεντρικής έκθεσης "Ξένοι Παντού" και από το "Ξηρόμερο/Dryland".

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (22-28/4)

Μια ομάδα δημιουργών τιμά τον Στέλιο Φαϊτάκη, ο Κώστας Τσόκλης διερευνά τα σύγχρονα ΜΜΕ, και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

Η Λίζη Καλλιγά στήνει μια ασυνήθιστη έκθεση στο Αρχείο Ακριθάκη

Το πρότζεκτ "Ο Άσπρος Τοίχος" αποτελείται από μία αέναη βιντεοπροβολή και 9 φωτογραφίες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Τρία μπαζάρ γεμίζουν τέχνη την Αθήνα

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην εγχώρια δημιουργία, μπαζάρ για τους λάτρεις της μουσικής και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 20 έως 26/4.

"Daughters": Το οικογενειακό τραύμα και οι ρίζες της πατριαρχίας

Οι καλλιτέχνιδες Αιμιλία Μπαλάσκα και Rebecca Simons ανατρέχουν στο οικογενειακό αρχείο τους και επανεξετάζουν το κοινό τους παρελθόν.