Μια ξεχωριστή βραδιά για το Αστεροσκοπείο

Ατμοσφαιρικές ξεναγήσεις στο Αστεροσκοπείο τιμούν τον διακεκριμένο αστρονόμο Ιούλιο Σμιτ.

Μια ξεχωριστή βραδιά για το Αστεροσκοπείο

Με αφορμή τα 134 χρόνια από τον θάνατο του Γερμανού Ιουλίου Σμιτ, διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επί 26 χρόνια, το Αστεροσκοπείο Αθηνών μας χαρίζει ακόμα μια ατμοσφαιρική βραδιά την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου.

Όπως κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο, το Κέντρο επισκεπτών Θησείου περιμένει μικρούς και μεγάλους από τις 7 μ.μ. (έως τις 9 μ.μ.) για ξεναγήσεις ανά μισή ώρα, που λόγω της ημέρας θα είναι εστιασμένες στο έργο του Ιουλίου Σμιτ. Πληροφοριακά, ο Γερμανός αστρονόμος εκλέχτηκε από τον Σίμωνα Σίνα και έχει κατασκευάσει τον αναλυτικό χάρτη της Σελήνης που εκτίθεται στο Μουσείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

i Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, 210 3490160/2103490036, 26/1, 7-9 μ.μ. (ξεναγήσεις ανά μισή ώρα), γενική είσοδος: € 5, μειωμ. εισιτήριο: € 2,5.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η εμπειρία της προσφυγιάς μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών

Εγκαινιάστηκε στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου η έκθεση "Let the children talk" του Μάριου Λώλου.

Μαρία-Θάλεια Καρρά: "Θέλουμε το "Revolution is not a one time event" να δημιουργήσει ένα πεδίο διαλόγου, ανοικτότητας και συμπερίληψης"

Η συνιδρύτρια του locus athens μάς μιλά για την πολυφωνική γιορτή που στήνεται στο Tavros, με αφορμή την πρόσφατη διάκριση του χώρου με το βραβείο Impact Grant.

H Τιτίκα Σάλλα μιλάει "Περί φύσεως"

Η σειρά αυτή των έργων της Τιτίκας Σάλλα αποτελεί συνέχεια παλαιότερων αναφορών της στη φύση.

"How Far We Went": Η ζωγραφική πορεία του Στέλιου Pupet

O τίτλος της έκθεσης, λέει ο Pupet, καθρεφτίζει την σχέση ανάμεσα στην διαδικασία της ζωγραφικής του και το ταξίδι της ζωής του, που έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια.

"Μετεωρολογία του Κόσμου": Το αγροτικό τοπίο και το σύμπαν των videogames εμπνέουν τον Ζήση Μπλιάτκα

Μια έκθεση ζωγραφικής που συνδυάζει την παραγωγική γη με την τεχνολογία.