Απόκριες στην Αθήνα: δείτε το πρόγραμμα του δήμου

Περισσότερες από 70 δωρεάν εκδηλώσεις καλούν μικρούς και μεγάλους να «κάψουν τον καρνάβαλο».

Απόκριες στην Αθήνα: δείτε το πρόγραμμα του δήμου

Μιας και το φετινό ημερολόγιο σήμανε το Πάσχα περίπου στα μέσα του Απριλίου, ο ντελάλης του Τριωδίου βγαίνει νωρίς για τον δήμο Αθηνών ξεκινώντας τις αποκριάτικες εκδηλώσεις από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 27 και 28 Ιανουαρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα να βρίσκεται προ των πυλών –εξίσου δραστήριο με εκείνο των Χριστουγέννων.

Επί 16 μέρες, περισσότερες από 70 δωρεάν εκδηλώσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να αναβιώσουν την Αποκριά με παραδόσεις από όλη την Ελλάδα και να γιορτάσουν με μουσικά ραντεβού και σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα. Μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου, ο παλμός και η χαρά της γιορτής μεταμορφώνουν τις πλατείες και τους δρόμους της Αθήνας σε θεατρικούς χώρους, όπου χορευτές και θεατές γίνονται ένα σε ένα εορταστικό μωσαϊκό χαράς και δημιουργίας. Από την Πλάκα, την πλατεία Συντάγματος, το Μοναστηράκι, το Θησείο, έως την Κυψέλη, το Κουκάκι, τα Πατήσια, το Παγκράτι, τα Πετράλωνα, η πόλη γεμίζει με αποκριάτικες, μουσικές διαδρομές, συναυλίες και καρναβαλιστές.

Απόκριες στην Αθήνα: δείτε το πρόγραμμα του δήμου - εικόνα 1

Όπως κάθε χρόνο, οι μικροί μας φίλοι έχουν την τιμητική τους στο Ζάππειο (την Κυριακή 11/2), που φέτος μετατρέπεται σε μία μεγάλη σκηνή για να φιλοξενήσει διαφορετικά δρώμενα: μουσική, χορό, και πολλές εκπλήξεις. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια τη Αποκριάς τα μουσεία, οι βιβλιοθήκες, τα πολιτιστικά κέντρα και τα κέντρα δημιουργικής μάθησης βάζουν τα γιορτινά τους και περιμένουν παιδιά και εφήβους με τα δικά τους events, παραστάσεις και εργαστήρια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς ολοκληρώνονται την Καθαρά Δευτέρα (19/2) στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι γιορτάζουν παραδοσιακά τα κούλουμα με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο. Αντίστοιχη γιορτή είναι επίσης προγραμματισμένη στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό (ΚΑΠΑΨ), με παραδοσιακή μουσική και χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.

Queer, διαδικτυακή και κινηματική ποίηση στον 21ο αιώνα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ανατρέχουμε σε μερικά από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν για τα κινήματα και τα ποιήματα στο πρόσφατο συνέδριο "Από την παγκοσμιοποίηση στην τεχνητή νοημοσύνη. Η ελληνική λογοτεχνία στον 21ο αιώνα" στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στο ΚΠΙΣΝ. Το συνέδριο διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".