Ένα πατρινό «κοράκι» προσγειώνεται στο Παγκράτι

Το βιβλίο του Γιάννη Παπαδημητρόπουλου «Εκεί που προσγειώθηκε το Κοράκι» έρχεται στον νεοσύστατο πολυχώρο «Επήρεια-Πολιτισμός».

Ένα πατρινό «κοράκι» προσγειώνεται στο Παγκράτι

«Τι είναι το spoiler alert; Υπάρχει Χρηματιστήριο Τουρισμού; Έχουμε Τουριστική Παιδεία; Μήπως δεν είναι στραβός ο γιαλός αλλά εμείς στραβά αρμενίζουμε;». Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που πρόκειται να απασχολήσουν τη βιβλιοπαρουσίαση του «Εκεί που προσγειώθηκε το Κοράκι», τη Δευτέρα 22 του μηνός και ώρα 7.30 μ.μ.

Ένα πατρινό «κοράκι» προσγειώνεται στο Παγκράτι - εικόνα 1

Η Λήδα Τσενέ, επικοινωνιολόγος Ph.D. και ο Όμηρος Τσάπαλος, σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας μαζί με την Ίλια Βασιλοπούλου (για την ανάγνωση αποσπασμάτων) και τον δημοσιογράφο Κώστα Χρήστου (για τον συντονισμό) δίνουν ραντεβού στον δημιουργικό χώρο «Επήρεια-πολιτισμός», που μετρά μόλις ένα μήνα στην Πλατεία Προσκόπων του Παγκρατίου.

Ένα πατρινό «κοράκι» προσγειώνεται στο Παγκράτι - εικόνα 2

Μέσα από τα συγκεντρωμένα κείμενα στο βιβλίο του Γιάννη Παπαδημητρόπουλου (γραμμένα από το 012 μέχρι σήμερα και κατά κύριο λόγο δημσιευμένα στο διαδίκτυο), γίνεται ένα ευρύτερο σχόλιο από τους ομιλητές πάνω στο ζήτημα του pop culture tourism, αλλά και των θεμάτων τουρισμού, πολιτιστικής διαχείρισης και φαντασίας όπως και στην επίδρασή τους στην καθημερινότητα.

i Κτησίου 2, Πλατεία Προσκόπων, 2107254594, 22/1,7.30 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι κοινωνικές και καλλιτεχνικές διαστάσεις της γλώσσας στο καταληκτικό επεισόδιο του "Waste/d Pavilion"

Μια ομάδα καλλιτεχνών κλείνει το τρίτο μέρος του πρότζεκτ από το State of Concept Athens, εξερευνώντας ζητήματα σχετικά με τη γλώσσα και το σώμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/10/2022

"Στης Κλωθώς τα χνάρια", στο Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών, θα δεις την υφαντική με άλλη ματιά

Έργα όπου το νήμα, το ύφασμα και οι τεχνικές ύφανσης αποτελούν το κύριο μέσο της καλλιτεχνικής παραγωγής και τον πυρήνα της εικαστικής έκφρασης αποκαλύπτουν τη βαθιά βιωματική σχέση της εικαστικού Πόλλυς Κολλιαλή με τη πολιτισμική ιστορία της περιοχής της Αράχωβας.

"braille": Πώς βιώνουν την τέχνη τα άτομα με οπτική αναπηρία;

Ο Δημήτρης Καπετάνος δημιουργεί μια εικαστική εγκατάσταση στο Κέντρο Τεχνών που κάνει αναφορά στο πώς άτομα με οπτική αναπηρία βλέπουν, θυμούνται ή φαντάζονται τα χρώματα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (3-9/10)

Ταξίδι στις αναμνήσεις μας, έφηβοι που αφηγούνται τα όνειρά τους, ένα φανταστικό μουσείο με διάσημους δημιουργούς, η δύναμη των social media και όλα όσα θα δούμε στις γκαλερί και τα μουσεία της Αθήνας αυτή την εβδομάδα.

Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Μια γοητευτική "Σονάτα για Γάτες" στον πολυχώρο Αmalias 36

Μια νέα σειρά έργων αφιερωμένη στις γάτες παρουσιάζει η Σοφία Λαμνάτου στη νέα της έκθεση.

Η νέα έδρα του Onassis AiR εγκαινιάζεται με το 1ο Open Day του

Το διεθνές πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο, αγκαλιάζοντας πλέον όλους τους δημιουργούς που εντάσσονται στο καλλιτεχνικό οικοσύστημα του Ιδρύματος Ωνάση.