Η τεχνολογία της αρχαίας Ελλάδας έρχεται στο Innovathens

Μια δωρεάν ομιλία από την SciFY Academy μας πηγαίνει στις απαρχές της ευρηματικότητας με ένα γοητευτικό ταξίδι στην ελληνιστική περίοδο.

Η τεχνολογία της αρχαίας Ελλάδας έρχεται στο Innovathens

Όσο η έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων» συνεχίζεται μέχρι αρχές Μαρτίου στο Ίδρυμα Λασκαρίδη και όσο το νεοσύστατο αθηναϊκό μουσείο «Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία Κώστα Κοτσανά» μας περιμένει στην καρδιά της πόλης, οι αφορμές για να κοιτάξουμε τις απαρχές της ελληνικής ευρηματικότητας δεν είναι και λίγες... Σε αυτήν την κατεύθυνση έρχεται να προστεθεί η 23η SciFY Academy (που διοργανώνεται από την SciFY, το Μουσείο Ηρακλειδών και το INNOVATHENS powered by Samsung), με τίτλο «Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα».

Δίνοντας ραντεβού χωρίς χρηματικό αντίτιμο στον χώρο διαλέξεων του Innovathens, την Πέμπτη 26 του μήνα (7 μ.μ.), ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ, επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας και πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Θεοδόσης Τάσιος, πρόκειται να μας παρασύρει σε ένα γοητευτικό ιστορικό ταξίδι. Από τον μηχανισμό των Αντικυθήρων και τους αυτόματους μηχανισμούς μέχρι τις πολεμικές μηχανές, τα ιατρικά εργαλεία και τα δομικά έργα, το πανόραμα της αρχαιοελληνικής τεχνολογογικής έξαρσης μας περιμένει μαζί με τα σχόλια των πολιτικοϊστορικών και λοιπών συνθηκών, που καθόρισαν αυτή την εξέλιξη.

Η τεχνολογία της αρχαίας Ελλάδας έρχεται στο Innovathens - εικόνα 1

Στόχος είναι η παρουσίαση του ιστορικού νήματος των τεχνολογικών εφευρέσεων, πράγμα που κάνει ενδιαφέρουσα την ομιλία όχι μόνο σε φοιτητές τεχνολογικών και ιστορικών σχολών ή σε τεχνικούς, επιστήμονες και ερευνητές αλλά και για τους ακροατές που θρέφουν απλώς ζέση προς την ενημέρωση και την τεχνολογία.

i Πειραιώς 100, 25/1, 7 μ.μ., Είσοδος ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Sony World Photography Awards 2023: Οι κριτές και οι ημερομηνίες των επικείμενων εκθέσεων

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας ανακοίνωσε την κριτική επιτροπή για τα Sony World Photography Awards 2023, μαζί με νέα βραβεία και δεδομένα για τις εκθέσεις.

30/09/2022

Οι "Κατακλυσμοί" του Δαυίδ Μπενφοράδο επιστρέφουν στην Kourd

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης συνεχίζει το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των χρωστικών υλών και των αφαιρετικών σχημάτων.

Μια ομάδα σύγχρονων καλλιτεχνών μπαίνει σε "Safe Mode"

Μια πολυμεσική έκθεση που θέτει ερωτήματα για τις διαδικασίες της σύγχρονης ζωής και εγκαινιάζεται σε τρεις αθηναϊκούς χώρους τέχνης.

Ένα οπτικό πέρασμα στην ιστορία του δράκου επιχειρεί ο Θωμάς Διώτης

Η έκθεση Digging σε επιμέλεια της Αγγελικής Μπάρα θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το άτομο ως ένα κοινωνικό κύτταρο στον "Μικρόκοσμο" της Art Appel Gallery

Η διατομική έκθεση ζωγραφικής των Πηνελόπη Ακριτίδου και Ίον Ρούντολφ απεικονίζει τον οργανικό μικρόκοσμο των μικροβίων και των κυττάρων με μια διαφορετική ματιά.

Το Μουσείο Κανελλοπούλου συστήνεται στην πόλη

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του μουσείου προκειμένου να αναδείξει την πλούσια συλλογή και ιστορία του.

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον John Craxton στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Μετά την στάση της στο Μουσείο Μπενάκη, η έκθεση "John Craxton: Μια ελληνική Ψυχή" ταξιδεύει στην Κρήτη όπου και θα παραμείνει μέχρι τις αρχές του ’23.